JYP-Akatemia jäi TUTO-jyrän alle

Tommi Virtanen nousi jälleen illan ottelun sankariksi.
Keskiviikkoiltana Kupittaalla nähtiin kiihkeä kamppailu TUTOn ja JYP-Akatemian välillä. Illan mittelö meni lopulta kotijoukkueelle lukemin 5-0 ja uransa toisen nollapelin torjunut Tommi Virtanen esitteli turkulaisyleisölle häikäisevää työskentelyä.

Tasainen ensimmäinen erä tarjosi hyvää pelaamista molemmilta joukkueilta. Peli lähti vauhdikkaasti pyörimään TUTOn päädyssä ja jyväskyläläiset saivat heti alkuun muutamia vaarallisia maalipaikkoja. Jyväskyläläisten vahvan alkuvireen huomasi myös TUTO-luotsi Juhani Tamminen, joka käytti aikalisänsä vain kahden pelatun minuutin jälkeen.

- Piti aikalisällä kertoa veljille, että heillä on vastassaan tämän sarjan kovin vastaiskujoukkue. He tulivat rintamana tuhatta ja sataa, Tamminen kommentoi omiensa nihkeää alkua.

Tamminen uskoi, että pitkän vierasmatkan jälkeen annetut kaksi vapaapäivää olivat yksi suurimmista tekijöistä TUTOn heikolle alulle.

- Sitten pelaaminen rauhottui ja ja meidän ykkösmaalivahtimme oli terävänä silloin, kun sitä tarvittiin.

Päävalmentajansa palautteen rohkaisemana TUTO lähti uuteen nousuun saaden pelin siirrettyä myös vastustajan päätyyn. Orastava hyvä alku ei kuitenkaan alkanut maalilla vaan jäähyllä, kun Arttu Niskakangas passitettiin istunnolle.

Aluksi JYP-Akatemian ylivoima pyöri varsin mallikkaasti ja hetken näytti siltä, että jyväskyläläiset siirtyisivät johtoon.

Vieraiden ylivoima kaatui kuitenkin TUTOn alivoimamaaliin, kun Aki Keinänen pääsi yksin läpi ja siirsi kiekon jyväskyläläisten päätyyn. Keinäsen maaliyrityksen Sami Rajaniemi kuitenkin torjui, mutta kiekko jäi pyörimään Akatemian maalin edustalle, josta Samu Pitkänen sai siirrettyä sen maalin perukoille.

- Kolme erää TUTO jauhoi vahvasti ja jaksoi pysyä pelitavassaan. Meillä ei ollut tänään sitä riittävää nöyryyttä vastata siihen, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kertoi lehdistötilaisuudessa.

Myös JYP-Akatemialle avautui alivoimamaalin mahdollisuus, kun TUTOn syötöt eivät ylivoimalla löytäneet omiaan. Aleksi Salonen pääsi haastamaan Tommi Virtasta, mutta koko pelin ajan maalillaan varmasti torjunut Virtanen esti vierasjoukkueen tasoitusyritykset.

Vierailla tehoton ylivoima

Toiseen erään kotijoukkue lähti vajaalukuisena Pasi Hirvosen saatua jäähyä ensimmäisen erän viimesekunneilla. Akatemian ylivoima pyöri kiitettävästi ja paine pysyi pääasiallisesti TUTOn päädyssä, mutta maalia ylivoima ei tuottanut.

Akatemian Aleksi Salosen istuessa jäähyään TUTO pääsi iskemään ylivoimalla. Vaikka JYP-Akatemia onnistui purkamaan TUTOn luomaa painetta, pääsi Ville-Vesa Vainiola lyömään taululle lukemat 2-0 Anrei Hakulisen ja Tony Vidgrenin syötöistä.

Toinen erä pyöri pääsääntöisesti kotijoukkueen säännöillä, vaikka JYP-Akatemiankin ilme oli entistä piristyneempi. Sami Rajaniemi joutui rehkimään maalillaan. Ensimmäisessä erässä helpommalla päässyt Tommi Virtanen joutui hänkin toisessa erässä muutamaan tiukkaan tilanteeseen.

TUTO pääsi tuulettamaan toisenkin kerran samaisen erän puolessa välissä, kun Arttu Niskakangas vei turkulaiset 3-0-johtoon.

Tunteet kuumenivat molemmissa leireissä ja hyökkääjä Patrik Moision hermostuminen toi vieraille jälleen mahdollisuuden kaventaa ylivoimalla. Akatemian ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt pyörimään ja kavennusmaalia jäätiin odottamaan.

Turkulaiset sinetöivät voittonsa

Kolmas erä alkoi vierailijoiden ylivoimalla. JYP-Akatemian ylivoimapeli oli piristynyt aikaisempiin eriin verrattuna, sillä tällä kertaa paine saatiin säilytettyä kotijoukkueen päädyssä. Aikaisempien erien kuvio kuitenkin toistui ja jyväskyläläisten maalihanat eivät vieläkään auenneet.

TUTO puolestaan rokotti vierasjoukkuetta kahdella maalilla heti täysilukuiseksi päästyään. Ensin Markus Mäkinen iski kiekon maaliin ja vain vajaa kaksi minuuttia myöhemmin maalia tuuletti Lasse Korhonen. 5-0-maalin jälkeen Jukka Ahvenjärvi näki parhaaksi ottaa aikalisän.

Hyvä taistelu ja kova yritys eivät kuitenkaan riittäneet. JYP-Akatemia jäi ottelussa maalitta ja täysi pistepotti jäi Turkuun.

- Vaikka lukemat ovat 5-0, pyrimme silti parantamaan viimeiseen erään ja saatiin kiekkoa liikkeelle, Ahvenjärvi sanoi lopputuloksesta huolimatta.

Molemmat joukkueet jatkavat pisteidenmetsästystään perjantaina alkavassa revanssiviikonlopussa. TUTO matkaa LeKin vieraaksi Lempäälään ja JYP-Akatemia saa Jyväskylään vieraakseen Heinolan Peliitat.