Jukurit pysäytti TUTOn Kupittaalla

Jukureiden Andreas Bernardilla oli onnistunut ilta
Perjantai-iltana Kupittaalla nähtiin mielenkiintoinen kärkikamppailu TUTOn ja Jukureiden välillä. Rangaistuksia ottelussa jaettiin ahkerasti puolin ja toisin. Kotipeleissä yleensä voittoisa TUTO joutui taipumaan mikkeliläisille, jotka veivät ottelusta täydet pisteet lukemin 2-5.

Illan ottelu lähti käyntiin tasaisena ja alkuminuuteilla peli pyöri kiitettävästi molemmissa päädyissä. Pian Jukurit alkoi kuitenkin hallita peliä kärkijoukkueen tavoin ja TUTOn Tommi Virtanen joutui töihin toden teolla. Tapansa mukaan Virtanen kuitenkin kesti paineen erinomaisesti.

Ensimmäinen erä oli tänään tasainen. Kolmannessa erässä oltiin jo selkeästi parempia, Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen kehui oman joukkueensa pelaamista.

Lehdistötilaisuudessa vaisunoloinen TUTOn päävalmentaja Juhani Tamminen kiitti tapansa mukaan vastustajaa hyvästä kiekkopelistä.

Jos haluaa nähdä hyvää kiekkopeliä, niin kannattaa tulla tänne Kupittaalle. Tuskin jätti ketään kylmäksi tänäänkään.

Jukurit pääsi melkein heti erän alkuun kokeilemaan ylivoimaa TUTOn Teemu Aarnion jouduttua jäähylle. Turkulaisten alivoima toimi kuitenkin hyvin eikä Jukureille liioin ylivoimamaalin mahdollisuutta annettu. Lähes heti TUTOn jäähyn jälkeen Jukureiden Mika Partanen antoi turkulaisille ylivoiman otettuaan jäähyn estämisestä. Kotijoukkueen ylivoima ei kuitenkaan ollut yhtä kovaa kuin hetkeä aikaisemmin pelattu alivoima. Keskiviikkona vauhdissa olleen Jesse Winchesterin antoisaa maalipaikkaa lukuunottamatta Jukureiden alivoima oli jatkuvasti TUTOn niskan päällä.

Jukurit johtoon ylivoimalla

Mikkeliläisten illan toinen ylivoima tuotti kuitenkin tulosta. Kolmannentoista peliminuutin jälkeen kiekko oli onnistuneesti TUTOn maalissa Mikael Aaltosen seuratessa tapahtumaa jäähypenkiltä. Pasi Järvisen ja Mikko Laineen syötöistä Toni Hyvärinen viimeisteli avausmaalin.

Välittömästi tämän jälkeen TUTO lähti kuitenkin kostoreissulle. Se kannatti, sillä Tuukka Pulliaisen ja Juha Virtasen avustamana Aki Keinänen löi pelin tasoihin.

TUTOn hanakasta puolustuksesta huolimatta Jukureita onnisti jälleen ylivoimalla: Derek Famularen istuttua kaksiminuuttistaan Turo Asplund vei mikkeliläiset 1-2-johtoon.

Stachin onnistunut debyytti

Toisessa erässä tasoitusmaalin sijaan TUTO otti jäähyjä. Kovasta yrityksestä ja muutamasta maalipaikasta huolimatta tasoitusmaalia saatiin odottaa aina kolmannen erän alkuun saakka.

TUTO aloitti kolmannen erän vajaalukuisena, mutta ei antanut Jukureiden ylivoiman pelottaa. TUTOn päästyä jälleen täysilukuiseksi alkoi tapahtua. Perjantai-iltana debyyttinsä TUTO-paidassa pelannut Rauman Lukon A-junioreiden lainapelaaja David Stach sai todellisen näytönpaikan: Arttu Niskakankaan syötöstä tsekkinuorukainen vei TUTOn tasoihin.

Tasoituksen jälkeen ääni TUTOn kellossa kuitenkin muuttui. Turkulaiset saivat erän aikana peräti kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta ne muuttuivat pian takaisin tasavoimaksi tutolaisten otettua itse jäähyjä. Kolmannen erän puolenvälin tienoilla Jukurit olivat jo tuntuvassa 2-4-johdossa. Ensin kiekon Tommi Virtasen selän taakse sai jo kerran aikaisemmin maalinteossa onnistunut Turo Asplund ja reilun kolmen minuutin päästä maalia tuuletti Pentti Nöyränen.

Otettiin ansaittu voitto. Olimme tänään nopeampi ja ahneempi joukkue, Pikkarainen totesi ottelun päätteeksi.

Jo yhden väkivaltaisuusrangaistuksen aikaisemmin ottanut Famulare ei ollut täysin samaa mieltä tuomareiden hänelle langettamasta rangaistuksesta kolmannen erän loppupuolella. Vielä jäähyaitiossakin jatkunut suunsoitto toi miehelle pelirangaistuksen.

Kotijoukkueen kolmas erä jatkui jäähyvoittoisena loppuun saakka. Aaltosen ja Iiro Vehmasen istuessa jäähyjään Jukurit menivät viimeisien sekuntien aikana 2-5-johtoon kahden miehen ylivoimalla Jani Savolaisen maalilla.

TUTOn pelit jatkuvat heti lauantaina Lempäälässä, kun vastaan asettuu LeKi. Tamminen haluaakin joukkueensa keskittyvän lauantaina kamppailuun.

Me katsomme eteenpäin. Meidän iso fokus on lauantaissa, Tamminen sanoi lehdistötilaisuuden lopuksi.

Jukurit puolestaan saa lauantaina pelata omassa hallissaan Mikkelissä, kun vastaan asettuu Vaasan Sport.