Jääkiekko on maalintekopeli

MESTIS / Raportti
Jukurit kukisti TV-ottelussa tehottomuuden kanssa kamppailleen TuTon. Kotijoukkue oli jopa aavistuksen verran niskan päällä pelissä, mutta jääkiekko on tunnetusti maalintekopeli.

Ottelu alkoi äärimmäisen vauhdikkaasti. TuTon Atte Saunamäki sai törkättyä kiekon maalin eteen, josta Markku Vuorisalo sai huitaistua sen kohti maalia, mutta peliväline jäi vieraiden maalia vartioineen Tommi Nikkilän suojiin.

Sitten kesken pitkän havajikiekkovaiheen Jukurit saivat todella pahan myllyn TuTon päätyyn. Mikko Hakkarainen pääsi kävelemään aivan vapaasti maalille turkulaispuolustuksen ihaillessa laitamainoksia, mutta Henri Launoselta nähtiin fantastinen torjunta.

TuTon Tuomas Jalavan tuupattua Piiroisen nurin, nähtiin erän ainoa erikoistilanne, jonka aikana ei nähty mitään erikoista.

Vaarallinen tilanne nähtiin, kun Launonen kävi maalin takana pysäyttämässä kiekon ja heitti sen suoraan Jukurien Niko Kanteliselle, joka pelasi sen tyhjän maalin eteen oman joukkueensa Tommi Kovaselle, joka ei ehtinyt kuitenkaan laukomaan ennen kuin Launonen ehti takaisin maalinsa suulle.

Vieraiden Petri Lehtonen pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta laukoi aavistuksen maalin yli.

TuTon Saunamäki ja Tähtisalo pääsivät nopean pelinkäännön ansiosta ylivoimahyökkäykseen. Saunamäki laukoi ja Nikkilä torjui, vaikka meinasikin tiputtaa kiekon sylistään Tähtisalon lapaan.

Jukurien Olli Sipiläinen kiersi maalin taakse ja heitti kiekon Launosen maalin eteen, jonne syntyi hirveä vääntö. Turkulaiset eivät kyenneet pitämään maalinedustaansa puhtaana ja Piiroinen survoi kiekon lopulta rystyltä maaliin yli vatsallaan pötköttävän Launosen. Tilanteessa Piiroinen oli Tuukka Pulliaisen mies, mutta mikkeliläinen karkasi häneltä pahasti.

TuTolla oli paikkansa tasoittaa, mutta Nikkilä torjui hyvällä ennakoinnillaan vasempaan alakulmaan sijoittuneen Miika Kurkan laukauksen

Toinen erä

TuTo tuli toiseen erään vahvalla sykkeellä. Pulliainen oli punnertaa maalille ja J-P Hytösen oli pakko kahvata turkulainen nurin. Tasoitusta suorastaan tyrkytettiin Bogdanovin joukoille, kun Teppo Tuomainen otti muutaman sekunnin päästä myös jäähyn epäselvän tilanteen jälkeen. TuTo ei kyennyt kahden miehen ylivoimallakaan kunnolla edes tuomaan kiekoa alueelle. Surkea esitys kotijoukkueelta!

Tasakentällisin TuTo viljeli hirveästi harhasyöttöjä.

Epäselvästä tilanteesta tulleen kotijoukkueen Arto Ryömän rangaistuksen aikana Jukurien Hakkarainen otti kiekon haltuun viivalla, viritti ja laukoi kiekon Launosen hanskakäden yli maaliin. Mikkeliläiset kahden maalin johtoon .

TuTolla oli paikkansa kaventaa. Jalava ja Silfver pääsivät ylivoimahyökkäykseen mutta Silfverin käsittämätön viivyttely esti kunnon maalipaikan syntymisen. Tilanteesta Esa Hämäläiselle kuitenkin tuomittiin jäähy. Ylivoimalla ei kuitenkaan tapahtunut yhtään mitään.

Jäähyn jo umpeuduttua Niinikoski unohdettiin maalin eteen täysin yksin sorkkimaan kiekkoa Nikkilän läpi maaliin, mutta kiekko kieltäytyi pomppimasta turkulaisille.

Forsellin jäähyn aikana TuTo Markkanen pääsi alivoimallakin hyvään hyökkäyspaikkaan ja kiekko pomppasi Nikkilän hanskasta maaliin päin, mutta pari senttiä riman yli. Forsellin päästyä aitiosta hän ja Vuorisalo pääsivät nokikkain Nikkilän kanssa, mutta kiekko jäi Nikkilän suojiin.

Erän viime sekunneilla TuTo loi Nikkilän maalille hirmuisen mylläkän, mutta Jukuri-maali varjeltui kuin jonkun ylemmän voiman sallimuksesta.

Kolmas erä

Erän alussa kotijoukkueen leipiintyminen omaan tehottumuuteensa alkoi näkyä. TuTon Niinikoski alkoi takoa laitakahinasta suivaantuneena Hytöstä, joka ei tehnyt elettäkään puolustuakseen. Päätuomari Tero Toivola tuomitsi käsittämättömästi molemmille salomonin tuomiona kaksiminuuttiset.

TuTo loi hyvin kuvioita, mutta ilman osumia. Nikkilä nappasi hanskaansa upeasti Silfverin B-pisteeltä laukoman one-timerin.

Jukurien Ville Kiiskinen taklasi törkeästi polvella Janne Laitilaa ja lensi oikeutetusti ulos. Seuranneen viiden minuutin ylivoiman aikana TuTo ei saanut paljoakaan aikaa eli neljä heikkoa laukausta kohti Nikkilän maalia.

Tasakentällisin edettiinkin taas tasatahtiin. Kantelinen ajoi B-pisteelle ja laukoi sivuverkkoon. Markkanen äkkäsi Jalavan, joka laukoi mutta Nikkilä tuli vastaan ja torjui patjoillaan.

Lopulta TuTo sai kuparisen rikottua. Silfver heitti kiekon maalille ja Saunamäki heitti kiekon rystyltä selkä maalia päin kohti Nikkilää ja kiekko sujahti tämän patjojen välistä maaliin.

Viimeiset minuutit TuTo myllytti, mutta se teki sen kulmissa ja niistähän ei tunnetusti maaleja tehdä. Edes Launosen poisvetäminen ja aikalisä minuuttia ennen ottelun päättämistä ei kääntänyt peliä TuTolle. Esimerkiksi Anssi Silfverin koomailut estivät TuTon tasoitusta, kun joukkue pääsi 4 vs. 1 hyökkäykseen. Pisteet matkasivat täten Mikkeliin.

Kommentit

Pekka Lipiäinen, Jukurit

-Kyllä täytyy olla tosi tyytyväinen että voitettiin tänään. Puolustuspelaaminen oli meilla aika hyvää alusta asti. TuTo tuli lujaa kaks erää. Pitää olla tyytyväinen koko peliin, koska jaksettiin puolustaa, jaksettiin tehdä töitä ja Nikkilä maalissa oli ihan loistava. Peli vähän sekos siinä; tietenkin TuTo loi painetta, mutta meidän piti pelata jäähytön ottelu ja jäähyjä tuli liiankin kanssa. Se sotki meidän peliä ja ei oikein päästy mukaan - viimeisessä erässä ei ollut oikeestaan hyökkäyspeliä ollenkaan.

Anatoli Bogdanov, TuTo

- Tämä on yksi niitä harvoja kertoja, kun tappioon voi olla tyytyväinen. Tämä oli paras pelimme tappiotilanteessa. Harmittaa joukkueen puolesta, joukkue teki kovasti töitä joka tilanteessa. Tällä kertaa ei ollut tuuria.
Edellisessä ottelussa pelasimme todella hyvin ylivoimapeliä. Totuus on että ylivoimapeli on todella tärkeätä. Valitettavasti homma ei toimi. Kyllähän meillä oli mahdollisuuksia, sanoi Bogdanov viitaten kahden miehen ylivoimaan ja viiden minuutin ylivoimaan mitä TuTolle siunaantui.

» Lähetä palautetta toimitukselle