TUTO piti pintansa − sarja katkolla keskiviikkona

TUTO otti kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan.
Hokin ja TUTOn välinen puolivälieräsarja jatkui maanantaina Kupittaalla. Ottelun kulku mukaili pitkälti joukkueiden viime Turun kohtaamista ja lopputuloskin oli samanlainen: TUTO oli kotikaukalossaan parempi 4-2-numeroin.

Kolmatta kiinnitystä välieräpaikkaan hakenut TUTO sai omaan iltaansa suorastaan räjähtävän lähdön, kun Kristian Tuohilammen mykistävä veto punaviivalta upposi suoraan Sami Väliharjun selän taa vain 50 sekunnin pelin jälkeen.

Tästä lamaantunut kajaanilaispuolustus petti heti uudelleen vajaan kahden minuutin jälkeen, kun puolestaan Topi Taavitsainen huudatutti Kupittaan yleisöä 2−0-osumallaan.

− Meille tuli tosi vaikea lähtö peliin ja ensimmäinen oli senkin takia varsin yksipuolinen näytös kotijoukkueelle. Selvisimme siitä paskahalvauksesta erätauon aikana ja tulimme peliin mukaankin, totesi Hokki-luotsi Jari Laukkanen ottelun päätyttyä.

− Erittäin kova suoritus meidän joukkueelta: kolmas kiinnitys ja kaikin puolin hyvä playoff-peli jälleen kerran, kommentoi puolestaan voitosta huolimatta varsin vähäsanainen TUTO-käskijä Miika Elomo.

Aivan kuten viime perjantain pelissä, oli Hokki jälleen Kupittaan kaukalossa etenkin ensimmäisen erän aikana varsin haluton hyökkäyksiensä kanssa. Kajaanilaiset luistelivat TUTO-päätyyn varsin vauhdikkaasti, mutta järin vaarallisia vetoja ei maalille palannut Kaapo Kähkönen joutunut avauserässä torjumaan.

Hokki kiri ja kiri

Ja jos ensimmäinen erä mukaili viime perjantain Kupittaan peliä, oli toinen erä samanmoinen: Hokki pääsi peliin mukaan heti erän alkuminuuteilla, kun Niklas Näppi kavensi lukemat 2−1:een, mutta muuten kajaanilaisten herääminen kunnon taisteluun oli varsin hidasta.

Vaikka kajaanilaisryhmä saikin laukaukset pikku hiljaa osumaan oikeaan osoitteeseen, oli puolustuksessa vielä parannettavaa. Jasper Lindstenin syötöstä Olli-Pekka Heinimäen viimeistelemään maaliin päättynyt syöttelykuvio nimittäin sekotti Hokki-puolustuksen täysin, ja turkulaiset pääsivät jälleen kahden maalin johtoon.

− Sanoin pojille, että olemme jo aika monta kertaa pelanneet kimpassa. Kääntyykö se nyt vähän siihen, että joillain pelaajilla ei vaan peli riitä. Jos perustilanteita ei pysty hoitamaan, niin sitten on varmaan väärässä paikassa, Laukkanen totesi.

Etenkin toisessa erässä Hokille tarjoiltiin varsin avokätisesti ylivoimaa TUTOn kuluttaessa jäähypenkkiä peräti puolet erästä. Hokki-ylivoima pyörikin varsin mallikkaasti heti ensimmäisten turkulaisjäähyjen aikana, sillä Markus Korkiakoski iski omilleen helpottavan 3-2-osuman erän puolen välin tienoilla.

− Niin paljon on saanut kyytiä tuomarilinja, mutta tänään oli erinomainen. Antoivat pelata kovaa ja se auttaa aina molempia joukkueita, Elomo jakoi kiitosta myös ottelun tuomareille.

TUTO palasi kahden maalin johtoon

Vaikka TUTOn toisen erän päätös olikin melko raskas kaikkine alivoimineen, ei turkulaisten peli-ilme tästä pahemmin kärsinyt. Erätauko olikin tarpeeksi toipumiseen ja päätöserässä paine oli ja pysyi Hokki-päädyssä.

Kajaanilaispuolustus pitikin hyvin, sillä ottaen huomioon, että joukkue joutui puolustamaan lähes koko päätöserän, pääsi Väliharjun selän taa livahtamaan vain yksi maali. Anton Ollikaisen 4-2-osumaan syöttöpisteen nappasi aikaisemminkin pistelinkona tunnetuksi tullut Kähkönen.

− Jäi kismittämään kaverille annetut kaksi viimeistä maalia. Ei meille noita ilmaisia paloja anneta. Ihan suora hyökkäys -maali, perustilanne, taas jostain ihan hamasta D-junioreista asti on noille pojille opetettu merkkauspelaaminen. Ja sitten toinen ihan tasavoimatilanteesta syntynyt maali, harmitteli Laukkanen.

Kahden maalin tappioasemassakin Hokki kuitenkin yritti kaventaa lukemia kuudella kenttäpelaajalla. Yritys ei kuitenkaan ottanut alkuunkaan tulta alleen, sillä suurimmaksi osaksi ottelun kaksi viimeistä minuuttia pyörittiin tyhjän Hokki-maalin tuntumassa.

Enempää maaleja TUTO ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään, joten turkulaiset ottivat kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaansa lukemin 4-2. Sarja jatkuu keskiviikkona Kajaanissa.