Tehoton vierailija jäi pisteittä − Kupittaalle paluun tehnyt Kähkönen nollasi Hokin

MESTIS / Raportti
Kaapo Kähkönen pelasi maalillaan kuten ennenkin Kupittaalla: varmasti.
Kuva © Timo Savela
TUTO isännöi runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan sarjan kakkossijaa pitävää Hokkia. Illan ottelussa keskeisessä asemassa oli tiivis puolustuspelaaminen ja erinomainen maalivahtityöskentely, sillä maaleja saatiin odottaa pitkään. Lopulta maalintekoon intoutunut TUTO oli parempi lukemin 3−0.

Isäntäjoukkue TUTO oli hienoisesti niskan päällä läpi illan ottelun. TUTO riisti Hokilta kiekkoa mallikkaasti päästen näin itse vauhdikkaisiin hyökkäyksiin. Turkulaiset hyökkäsivätkin kurinalaisesti ja loivat vierailijoitaan ahkerammin paikkoja, mutta maaleja saatiin odottaa aina toisen erän loppuun asti.

Hokilla puolestaan oli vaikeuksia omien hyökkäysyritystensä kanssa. Kajaanilaisvieras lähti hyökkäyksiin isäntien tapaan vauhdikkaasti, mutta heti siniviivan ylitettyään Hokin peli levisi käsiin. Sama kaava toistui vierailijoiden pelissä oikeastaan läpi illan, vaikka joitakin kelpo paikkoja se onnistuikin aika ajoin luomaan.

− Hokin osalta jutun juoni selkeä: Hokin ykkösketju oli heikompi kuin kotijoukkueen kärkipelaajat, totesi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ottelun jälkeen.

Erityismaininta on syytä antaa molempien joukkueiden maalivahdeille, sillä kolmesta päästetystä maalista huolimatta Hokki-maalilla torjunut Tuukka Smura pelasti joukkueensa monelta vaaralliselta turkulaisvedolta. Paluun Turkuun kevääksi tehnyt Kaapo Kähkönen puolestaan pelasi itselleen niin tuttua varmaa peliä pitäen maalinsa puhtaana.

− Vahva peli Kähköseltä. Tuollainen maalivahtipeli antaa pudotuspeleissä mahdollisuuden voittoon. Pitää muistaa kuitenkin, että myös puolustus auttoi tänään. Puolustaminen on ollut isoin juttu, jota ollaan parannettu siitä asti, kun tänne tulin, TUTO-luotsi Miika Elomo kehui omiaan.

TUTO oli lopulta se nälkäisempi

TUTO piti kuskin paikastaan visusti kiinni, ja toisessa erässä turkulaismaali roikkui ilmassa aivan alkuminuuteista asti. Erän aikana muun muassa ylivoimalla TUTO äityi vaaralliseksi ja pääsipä Tuukka Pulliainenkin miltei nokikkain Smuran kanssa, mutta tilanne kuivui kasaan turhan syöttelyn takia.

Maalin makuun Kupittaan yleisö pääsikin vasta toisen erän viimeisen viiden minuutin aikana, kun TUTO hankaloitti vierailijansa peliä entisestään. Ensin Anssi Virkki pääsi iskemään kiekon reppuun komeasti ylärimoja kilautellen ja reilu minuutti myöhemmin Miikka Tuomaisen viimeistelemä maali vei isännät turvallisessa 2−0-johdossa erätauolle.

Ja jos toisen erän viimeinen viisi minuuttia oli isäntien silmin mainio, oli päätöserän alku erinomainen: vain 17 sekunnin pelin jälkeen TUTO siirtyi jo 3−0-johtoon Teemu Elomon maalilla.

Laukkanen ei ollut täysin tyytyväinen omiensa esitykseen ja etenkin puolustus sai kritiikkiä osakseen.

− Risto Mattila Aleksi Mäkelä pakkikaksikko on kokeneimpia, mitä meiltä löytyy, mutta tänään ei herroilta löytynyt paljoa taktista viisautta. Putosimme viiteen pakkiin jo heti ensimmäisen viiden minuutin jälkeen ja peli tehtiin turhan vaikeaksi myös muillekin pakeille, Laukkanen totesi.

Tappioasemassa pelaamisen aiheuttama turhautuneisuus ei tehnyt ainakaan hyvää Hokin jo muutenkin sekavalle ja väsyneelle peli-ilmeelle. Turkulaispäätyyn edelleen pyrittiin, mutta suoranaista maalintekointoa ei kajaanilaisista enää paistanut.

Aivan erän loppuun avautunut Hokki-ylivoimakaan ei tuottanut tulosta, joten TUTO nappasi täydet kolme pistettä ja Kähkönen sai juhlia onnistunutta paluupeliään nollapelin merkeissä.

− Hyvä peli meiltä. Vahva esitys ja jokainen jätkä oli sitoutunut. Hyvä kenraali ja hieno runkosarjan lopetus kotona, Elomo oli totesi tyytyväisenä Kupittaan illan väännöstä.

Joukkueet päättävät Mestiksen runkosarjan huomenna lauantaina, kun TUTO matkaa JYP-Akatemian vieraaksi Jyväskylään. Hokki puolestaan kohtaa LeKin Lempäälässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle