Takaa-ajoasemasta toiseen kiinnitykseen – Lindsten ratkaisuosumien arkkitehtina

MESTIS / Raportti
Kovasta yrityksestä huolimatta Hokki ei saanut Jasper Lindsteniä kuriin.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TUTO onnistui raapimaan toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun Hokki kaatui myös Kupittaalla maalein 4−3. Hokki kylläkin pystyi huomattavasti parempaan esitykseen kuin murskalukemiin päättyneessä avauskohtaamisessa.

Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen sanoi, että kajaanilaisten Turun-kohtaamisen teemana oli näyttää joukkueelta, joka kuuluu tähän sarjaan. Vaikka takkiin tulikin, oli esitys pirteämpi kuin surullinen puolivälieräsarjan avaus.

− Varmasti ainakin osittain onnistuttiin siinä, Laukkanen tuumi.

− TUTO pystyi kääntämään tasaisen pelin. He tekivät taas useamman maalin maalin edestä, ja meidän pitää pystyä parantamaan sen alueen puolustamista.

Vielä alussa näytti, että Hokki olisi jäänyt yhtä pahasti telineisiin kuin keskiviikkona. Puolustaja Anssi Virkki lämäsi kotijoukkueen johtoon jo avausminuuteilla, mutta meno muuttui toisessa erässä. Kajaanilaisnippu petrasi ja karkasi Markus Piispasen ja Aku Kestilän ylivoimamaaleilla yllättävään johtoon.

Ikäviä taklauksia ja takaa-ajoa

Kestilän osumaa edelsi TUTO-hyökkääjä Aki Juuselan ulosajo. Juusela taklasi Hokki-puolustaja Aleksi Mäkelää sillä seurauksella, että hyökkääjä passitettiin ryntäyksestä suihkuun. Mäkelä ei pelannut enää loppupelin aikana, ja Hokki joutui tiivistämään päätöserässä kahteen pakkipariin.

Lisää dramaattisia tilanteita nähtiin heti perään, kun avausmaalin tintannut kapteeni Virkki iskeytyi taklaustilanteessa ikävästi juuri auenneen jäähyaition ovea päin. Hokille ei tuomittu rangaistusta. Tilanteen jälkeen akseli Timi LahtinenHannu Kuru juoni isännille kaivatun 2−2-tasoitusosuman.

Ottelusta muodostuikin melkoinen kissa−hiiri-leikki, eikä meno muuttunut päätöserässä. Ensin Teemu Elomo sivalsi turkulaiset johtoon, ja seuraavassa vaihdossa Joni Piipponen tasasi puntit.

Voittomaali syntyi noin kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun kultakypärä Jasper Lindsten teki upean nousun maalille ja Rasmus Kulmala onnistui sutimaan irtokiekon sisään. Lindsten toimi myös Elomon 3−2-maalin taustapiruna.

− Kova kamppailupeli ja fantastinen yleisö! Tärkein asia oli toki toinen kiinnitys, TUTO-luotsi Miika Elomo taas summasi.

Ottelua seurasi 2332 katsojaa.

Seuraava kohtaaminen on heti lauantaina  Kajaanissa. Kumpikin joukkue lähti pitkälle matkalle jo ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle