Hokin johto suli Turun ylivoimamaalien illassa

Keinäsen pyssy puhui yhden pelitilanne- ja kahden voittomaalikilpailuosuman verran.
TUTOn ja Hokin lauantaisesta ottelusta muodostui viihdyttävä trilleri, joka ratkesi vasta voittomaalikilpailussa. Hokki johti ottelua kahdella maalilla kahteen otteeseen, mutta voittajana kaukalosta poistui TUTO.

Sarjan kahta eri ääripäätä edustavien TUTOn ja Hokin välisestä kamppailusta kehkeytyi lopulta huomattavasti ennakoitua tasaisempi kamppailu. Vierasotteluissa vaikeuksissa ollut Hokki haastoi TUTOn miehekkäästi, eikä kauden toinen vierasvoitto jäänyt lopulta kauas.

− Tiukka peli, ehkä vähän olimme tasakentällisin, ja muutenkin perässä. Kaverilla oli todella tehokas ylivoima tänään. TUTO oli kuskin pukilla ottelussa, mutta me olimme tehokkaita omissa maalipaikoissamme, ja onnistuimme puolustamaankin pääosin ihan hyvin, summasi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Molempien joukkueiden ylivoimapelaaminen oli tehokasta, sillä TUTO iski kolme ja Hokki kaksi ylivoimaosumaa.

Tehottomuudesta koko kauden, ja etenkin viime otteluissa kärsinyt Hokki aloitti maalinteon neljän minuutin pelin jälkeen. Juuri ylivoiman päättyessä sairastuvalta tähän otteluun kokoonpanoon palannut Anton Ollikainen pääsi nostamaan kiekon maalin edustalta sisään.

Maalin jälkeen pelin ote siirtyi selkeästi TUTOlle, mutta maalipaikoille ei ollut asiaa, kiitos tiiviisti viisikkona omaa aluettaan puolustaneen Hokin. Viisikkopeli oli turkulaisten heiniä, mutta maaleista vastasi lähes tyhjästä paikkoja loihtinut Hokki.

Hannu Kuru niittasi TUTO-ylivoimalla pelin tasoihin, mutta vain reilua minuuttia myöhemmin Hokki riisti kiekon keskialueella ja pelasi komean syöttöyhdistelmän, jonka Risto Mattila päätti vieraiden 2-1-johtomaaliin tarkalla lämärillä.

Ennen ottelua Hokki oli pelannut yli kuukauden päivät ilman ylivoimamaalia. Vaikka avausmaalia ei aikakirjoihin ylivoimaosumaksi merkattu, tuli tuo putki päätökseensä vielä avauserässä Joni Piipposen upotettua täydellisen rannelaukauksen aivan takayläkulmaan.

Erätauolla TUTOn maalilla aloittanut Kristian Järvinen sai väistyä, ja tolppien väliin luisteli toiseen erään Karolus Kaarlehto.

Toinen erä muodostui yhä selkeämmäksi TUTOn myllytykseksi. Hokki kuitenkin puolusti uhrautuvaisesti, taistelua kuvasti hyvin kapteeni Mikael Seppälä, joka vaikutti ehtivän peittämään joka toista TUTO-laukausta.

Tasakentällisin Hokki pystyi pelaamaan turkulaispaikat pois, mutta toisen erän kolme kaksiminuuttista kostautuivat. Aki Keinäsen yllättävä heitto upposi verkkoon ja kavensi lukemiksi 2-3. Seuraavalla ylivoimalla Tomi Wilenius kävi yläriman päässä tasoitusmaalista.

− Todella vahva peli meiltä, en ollut missään vaiheessa huolissani. En tahdo väheksyä Hokkia, mutta olimme tänään joka osa-alueella edellä, näki TUTO-luotsi Miika Elomo.

− Toinen erä oli oikeastaan yhtä maalia. Se meni aluepeliksi, ja siinä oli sitten varmaan vähän liikaa näpertämistä, laukauksen olisi voinut ottaa itsekin. Vastustajan maalivahti oli kyllä erinomainen, oli selvästi pelipäällä, Elomo jatkoi.

Omalla ylivoimallaan oikeastaan koko erän lähinnä vastahyökkäyksiä kyttäillyt Hokki rankaisi. Tällä viikolla kahden vuoden sopimuksen Hokin kanssa allekirjoittanut Tino Metsävainio laukoi uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

Pelin kuva tasoittui – Hokin verkko heilui

Päätöserässä Hokki ei onnistunut suojelemaan kahden maalin johtoaan, vaikka pelillisesti erä olikin illan tasaisinta vääntöä, ja peli aaltoili paljon päädystä toiseen.

Erän alkuun Niko Karhu toi TUTOn jälleen iskuetäisyydelle kauden ensimmäisellä osumallaan, ja lopulta Aki Juusela ohjasi Anssi Virkin lämärin ylivoimalla verkon perukoille tasoittaen lukemat 4-4:ään.

− Mielestäni tuossa viisi vastaan viisi -pelissä olimme kolmannessa erässä vähiten vaikeuksissa tänä iltana. He tekivät tarvittavat maalit ja tulivat rinnalle, Laukkanen sanoi.

− Teimme ne tarvittavat maalit, yksi piste jäi ottamatta, mutta välillä se on tällaista. Olen tyytyväinen joukkueeseen, hyvä viihdyttävä peli. Taisi olla 90 laukausta, kai se maalintekotehokkuus vähän pätkii, Elomo pyöritteli.

Loppuminuuteilla molemmat pääsivät vielä kokeilemaan pelin aikana tehokkaasti pyörinyttä ylivoimaansa, mutta tällä kertaa laihoin tuloksin.

Jatkoajan parhaat paikat tarjoutuivat TUTOn Timi Lahtiselle ja Virkille. Lahtinen suti kiekon ohi täysin tyhjästä maalista, ja Virkin avopaikkaan ottelussa 46 kertaa torjunut Tuukka Smura venyi upeasti.

Voittomaalikilpailun ratkaisuun vaadittiin lopulta viisi laukojaparia. Lopulta Keinäsen kaksi onnistumista toivat TUTOlle kaksi pistettä, ja turkulaisten voittoputki venyi neljän ottelun mittaiseksi.

− Jatkoajalla TUTOlla oli hyviä paikkoja, ehkä siinä meillä alkoi vähän luistelukin painamaan. Rankkarit olivat sitä samaa kaavaa, mitä tällä kaudella on ollut. Meille on kyllä todella vaikeaa onnistua noissa rangaistuslaukauksissa tällä kaudella. Jatkoajan tapahtumiin peilaten lisäpiste meni ihan oikeaan osoitteeseen, myönsi Laukkanen.

Hokki matkaa jo huomiseksi Espooseen, jossa se kohtaa Espoo Unitedin poikkeuksellisesti sunnuntaipelissä. TUTO pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona Peliittojen vieraana.