Elomolla asiaa otteluvalvojalle, Smura torjui sarjalle jatkoa

Kajaanin Hokki kävi ryöstöretkellä Kupittaalla. Kajaanilaiset käyttivät avauserässä maalipaikat tehokkaasti hyödykseen.
Kajaanin Hokki onnistui torjumaan TUTOn toisenkin ottelupallon voittamalla perjantaina Kupittaalla lukemin 0–2 ja venytti sarjan seitsemänteen otteluun. Hokin sankari oli nollapelin torjunut Tuukka Smura. Tuomarilinja puhutti TUTO-leirissä, ja otteluvalvoja saikin keskustella aiheesta TUTO-valmentaja Miika Elomon kanssa.

Ottelu alkoi hermostuneissa merkeissä, eikä ensimmäisillä minuuteilla maalipaikoille päästy. Viiden minuutin pelin jälkeen Mikael Seppälä pääsi hiukan yllättävästikin laukomaan vapaasta paikasta Kaapo Kähkösen hanskakäden yläkulmaan. Kuului kilahdus, ja Seppälä nosti jo kädet ilmaan maalin merkiksi. Tuomarit kuitenkin viittoivat, ettei kiekko käynyt sisällä, ja peli jatkui. Seuraavalla pelikatkolla tilanne todettiin videotarkastuksen jälkeen sittenkin ottelun avausmaaliksi.

TUTO hallitsi ottelua ja avauserän lopulla joukkue sai pitkän hyökkäyksen, jonka aikana kotijoukkueella oli useaan kertaan oiva paikka tasoittaa ottelu. Maalia ei syntynyt, ja hyökkäyksen päätteeksi TUTOn Olli-Pekka Heinimäki lahjoitti kiekon yksin olleelle Hokki-hyökkääjä Markus Korkiakoskelle. Korkiakoski toi kiekon TUTO-alueelle ja laukoi kiekon todella helposti muuten hyvin pelanneen Kähkösen taakse

− Ensimmäinen erä oli tuloksellisesti hyvä. Peli oli heikkoa kiekon kanssa toimimisessa. Täytyy olla tyytyväinen, ettei TUTO tehnyt paikoistaan maaleja. Meillä tuli aika erikoisia kiekollisia ratkaisuja useammalta puolustajalta, puhisi ottelun jälkeen Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

TUTO pyöritti ilman tulosta

Toisessa erässä ottelun intensiteetti ja vauhti kiihtyivät. TUTO oli hieman niskan päällä koko erän ja pyöritti pitkiäkin aikoja Hokki-päädyssä. Hokin paikat tulivat lähinnä vastahyökkäyksien synnyttämistä tilanteista sekä erän ainoan ylivoiman aikana. Maalia joukkueet eivät kuitenkaan saaneet aikaan, joten myös toiselle erätauolle mentiin Hokin kahden maalin johdossa.

TUTO aloitti kolmannenkin erän vahvasti, ja jo heti ensiminuuteilla muun muassa Atte Sillanpää oli lähellä ohjata TUTOn maalin päähän. Hetkeä myöhemmin TUTO hölmöili vaihtonsa kanssa, ja Hokki pääsi hyökkäämään kahdella nollaa vastaan. Heinimäki joutui rikkomaan ja lähti istumaan jäähyä. Hokki ei saanut kuitenkaan käytettyä mahdollisuutta maalintekoon.

Hokki-maalilla kauden ensimmäisen pudotuspeliottelunsa pelannut Tuukka Smura oli pääsyy, että TUTO ei saanut ottelussa ykköstä nollan tilalle maalisarakkeeseen. Ottelun aikana Smuralle kirjattiin 40 torjuntaa. Hokki myös puolusti ja paineisti äärimmäisen hyvin, ja TUTO harvoin pääsi aivan parhaille paikoille.

− Meiltä erittäin laadukas peli, voi jopa puhua dominoinnista, TUTO-käskijä Miika Elomo kuvaili.

− Kaksi viimeistä erää meillä oli hyökkäyksen osalta selkeästi vähäisempää, mutta viisikon sisällä ja maalin edessä puolustaminen taas oli kiitettävää, Laukkanen totesi.

TUTOlla hermot kireällä ottelun lopussa

Ottelua leimasi kova mailahäirintä ja estäminen, jotka alkoivat kolmannessa erässä käydä turkulaisten hermojen päälle. Erän puolivälissä ensin Kalle Moisio koukkasi turhautuneena itsensä kaksiminuuttiselle, minkä jälkeen Timi Lahtinen repi Hokki-pelaajalta kypärän päästä ja meni Moision seuraksi jäähyaitioon väkivaltaisuudesta. Moisio hermostui tästä entistä enemmän ja hakkasi mailallaan rangaistusaition pleksiä saaden kiitoksena tuomareilta käytöskympin.

TUTOn turhautuminen ei jäänyt pelkästään kentälle, vaan seuran urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola meni tilanteen jälkeen taputtamaan otteluvalvojan eteen kämmeniään ja "kehumaan" tilannetta kirosanojen saattelemana. TUTO selvitti kahden miehen alivoimansa, ja kiriaikaa jäi vielä kuusi minuuttia jäljelle.

Vajaa kolme minuuttia ennen loppusummeria TUTO-maalin ollessa tyhjillään Topi Taavitsainen löi kiinni selästä päin Hokki-pakki Roni Viirlakseen, joka lyyhistyi maahan, vaikkei tilanteessa lopulta loukannutkaan itseään. Taavitsainen kävi jo rangaistusaitiossa, mutta jäähy peruttiinkin ja ottelua jatkettiin tasakentällisin.

Minuuttia myöhemmin TUTO kuitenkin sai vielä jäähyn, kun Markus Seikola taklasi avojäällä Hokin Michal Kristofia ja sai suihkukomennuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, eikä lisämaaleja enää syntynyt.

Aittolan lisäksi myös päävalmentaja Elomolla oli otteluvalvojalle asiaa. Elomo myös sai vastauksen kysymykseensä lehdistötilaisuudessa.

− Minulla ei ole tapana ottaa näihin asioihin kantaa, mutta haluan vastauksen kysymykseeni. Kaksi joukkuetta jätti kentälle kaikkensa. Mutta entä miten neljä henkilöä, jotka kuuluvat peliin vahvasti, miten näet ammattilaisena tämän? Elomo tivasi otteluvalvojalta.

− Puoleen väliin mennessä oli pari vaihtoa, joissa roikuttiin ja joissa TUTO kärsi. Se ehkä vaikutti ottelun loppuun. Mutta mitä tulee loppuun, on asia erikseen. Mutta olen samaa mieltä, ei linja aivan tasapuolinen ollut, Elomolle vastattiin.

Voiton myötä Hokki venytti ottelusarjan seitsemänteen otteluun. Toipuminen joukkueilla jää vähille, sillä ratkaiseva ottelu pelataan jo huomenna lauantaina 600 kilometrin päässä Kajaanissa.