Lassilan loistopelillä pisteet Hermekselle

MESTIS / Raportti
Edellisissä otteluissaan tehottomasti esiintynyt TuTo Hockey kärsi Kupittaalla jo neljännen perättäisen tappion. Vierailija Kokkolan Hermes kävi nappaamassa pisteet mukaansa järkevällä vieraspelaamisella ja maalivahti Teemu Lassilan loistopelillä.

Viime otteluissa maalinteko-ongelman kanssa paininut TuTo ei saanut tänäänkään asiaan helpotusta. Vierailijoiden maalissa, entisessä kotihallissaan pelannut, Teemu Lassila pelasi lähes täydellisen ottelun. TuTo pommitti Lassilan maalia kohti peräti 46 laukausta, mutta nuori Hermes-vahti kesti yritykset Juha Peltosen kolmannen erän ylivoimamaalia lukuun ottamatta.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue piti enemmän kiekkoa ja rakensi mallikkaasti hyökkäyksiä, mutta varsinaiset maalintekotilanteet jäivät puuttumaan. Vierailija Hermes keskittyi lähinnä puolustamiseen ja iski terävästi vastahyökkäyksin aina kun paikka tarjoutui.

Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta erän ainoan maalin teki kuitenkin vierasjoukkue. Loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Jari-Pekka Pajula jäi vapaaksi TuTon puolustajilta maalin eteen, josta kookas keskushyökkääjä siirsi kiekon maaliin ajassa 18.38 ohi maalivahti Henri Launosen. Maali oli koko Hermeksen ykkösketjun käsialaa, kun maaliin syöttäjiksi merkittiin Aku Joki-Erkkilä ja viime otteluissa vahvassa vedossa ollut Antti Räikkönen.

TuTon parhaimmat paikat erässä tulivat pirteästi koko illan pelanneelle Marko Kuikalle, mutta hyvistäkään paikoista huolimatta kiekkoa ei maaliin saakka saatu.

TuTolle maalinteko edelleen vaikeata

Toisessa erässä näkyi selvimmin turkulaisten tuska maalinteossa. TuTo pääsi erässä useasti selkeisiin ylivoimahyökkäyksiin, mutta joka kerta Lassila ehti Hermes-maalissa kiekon tielle. Heti erän alussa TuTon hyökkääjä pääsi yrittämään useaan otteeseen kiekkoa lähes tyhjään maaliin, mutta lähietäisyydeltä kiekkoa ei saatu nousemaan yli jäässä maanneen Lassilan.

Ensimmäisen erän tapaan kakkosketjun Marko Kuikalle tarjoutui muutama hyvä maalintekotilanne. Paras paikoista oli erän lopulla tullut läpiajo, mutta laukaus suuntautui päin Lassilaa.

Erässä nähtiin myös illan ainoa kotijoukkueen rangaistus, kun Mikko Markkanen ja Markku Vuorisalo sähläsivät vaihdon kanssa linjatuomarin näkemyksen mukaan kaksiminuuttisen arvoisesti.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen kannalta huonosti, kun Hermeksen puolustaja Aapo Aro vei kokkolalaiset jo kahden maalin johtoon. Kova laukaus b-pisteeltä upposi Launosen vartioiman maalin oikeaan yläkulmaan. Kiekko tuli niin nopeasti maalista ulos, että maalituomari ei punavaloa edes sytyttänyt. Hyvin tilanteessa sijoittunut päätuomari Tom Laaksonen näytti maalin kuitenkin syntyneen.

Erän puolivälissä Anatoli Bogdanov otti aikalisän, jonka jälkeen TuTo haki kovasti kavennusta. Ajassa 53.11 Hermeksen puolustaja Marko Kotajärvi joutui kampittamaan TuTon pelaajan nurin omalla puolustusalueella. Tilanteesta seuranneen ylivoiman TuTo käytti hyväkseen. Komean kuvion päätteeksi Juha Peltonen tykitti kiekon viivalta suoraan Janne Laitilan syötöstä ohi Lassilan.

Kavennusmaalin jälkeen TuTo loi muutaman hyvännäköisen mylläkän Hermeksen maalille, mutta tasoitus jäi syntymättä.

Ottelun lopussa TuTon valmentaja Bogdanov kaivoi takataskustaan ”venäläisen aikalisän” vaihtaen maalivahtia ja näin antaen hengähdysaikaa luottomiehilleen. TuTo haki vielä lopussa tasoitusta vajaan minuutin ilman maalivahtia takaa-ajossa kuitenkaan onnistumatta.

Loukkaantumiset Hermeksen murheena

Ottelun jälkeen Hermeksen valmentajalla Pasi Arvosella ei ollut vaikea työ nimetä illan onnistujia.

- Täytyy nostaa esille meidän maalivahti Teemu Lassila, aika huikea ottelu taas tänään. Teemu on pelannut erittäin loistavasti kaikki ottelut mitä on meillä pelannut.

- Ensimmäinen loukkaantunut saatiin tänään takaisin peliin, kun Jari-Pekka Pajula pelasi ensimmäisen ottelunsa ja teki heti maalin. Uskon, että siitä on hyvä jatkaa.

Pajulan paluusta huolimatta riittää Hermeksellä vielä miehiä vammojen vuoksi sivussa.

- Jani Uski on ollut nyt viisi viikkoa pois ja Jari Jääskeläinen kaksi ja puoli viikkoa, vaikea sanoa koska he palaavat, harmitteli Arvonen.

TuTon valmentaja Anatoli Bogdanov harmitteli maalien puuttumista

- Kahdessa edellisessä ottelussa olemme pystyneet tekemään vain kaksi maalia yhteensä, vaikka muuten pelejä tilastollisesti olemmekin hallinneet. Se on selvää, että näin vähillä maaleilla ei pelejä voiteta.

- Vähäisen pistemäärän ja tappioputken jäljet on selvästi nähtävissä joukkueesta. Joukkue on epävarma ja varsinkin ylivoimissa se on näkynyt, kun kukaan ei ole ottanut vastuuta.

Kentälliset:

TuTo

Tuomas Jalava – Tero Forsell – Markku Vuorisalo

Mikko Niinikoski – Tuukka Pulliainen – Marko Kuikka

Markus Leppänen – Jari Mannila – Jussi Sipponen

Sami Terho – Miika Kurka – Mikko Markkanen

Arto Ryömä – Petri Tähtisalo

Juha Peltonen – Janne Laitila

Rami Katajisto – Mikko Lehtimäki

Kalevi Aitio – Miika Tuomainen (h)

Henri Launonen (Ossi Ojanen)

Hermes

Antti Räikkönen – Jari-Pekka Pajula – Aku Joki-Erkkilä

Kimmo Maarala – Niko Papinaho – Tommi Sykkö

Mikko Kaukokari – Tero Tourunen – Karo Koivunen

Jani Kylmämaa – Teemu Lahti

Ismo Siren – Sami Nummi

Marko Kotajärvi – Aapo Aro

Marc Gautschi – Toni Salonen

Ilkka Rantala – Kimmo Salmela

Teemu Lassila (Mikko Hankaniemi)

» Lähetä palautetta toimitukselle