Salamat vei harjoitusottelun nimiinsä

Kirkkonummen salamat otti vakuuttavan 1-4 voiton Kupittaalla pelatussa ottelussa TuToa vastaan. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Salamien paremmuus tuli esille.

Ottelu alkoi tahmeasti. TuTon Joni Aurasuo ja Kai Syväsalmi pääsivät
testaamaan Salamien maalia vartioineen Jan Lundellin torjuntavirettä ja havaitsivat sen hyväksi. Alkuhetket menivät selvästi turkulaisten hallitessa kenttätapahtumia.

TuTo sai pelata reilut puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta se oli surullista katsottavaa tutolaisten näkökulmasta.Koko ylivoiman aikana TuTo sai vain yhden laukauksen aikaiseksi ja sekin meni ohi.

TuTon Santeri Kilkin jäähyn aikana vieraiden Jore Makkosella oli maukas maalintekopaikka, kun mies sai asetella ja ottaa useita potkuja lähemmäs, mutta lopulta kirkkonummelaispuolustaja laukoi maalin takakulmasta ohi.

Toinen erä

Toinen erä alkoi vauhdikkaammin kuin edeltäjänsä. TuTon tuhlaillessa
maalipaikkoja iski Salamat. TuTo ei onnistunut purkamaan pitkään päädyssään ollutta painetta ja kiekko pomppasi Ari Anttilaiselle, joka veti näpsäkän vedon parhaalta maalintekosektorilta ohi Ari Reunasen.

Seuraavassa vaihdossa TuTo kuittasi. Topi Riutta liukui vapaata kaistaa ja antoi palaa ja veti tiukan lyöntilaukauksen B-pisteen yläkaarelta, joka painui vastustamattomasti ohi Lundellin. Veto oli toki kova, mutta Lundell voinee ottaa osan tuosta maalista piikkinsä.

Salamien toinen maali oli komeaa katsottavaa. Iippo Suutarinen ajoi
röyhkeästi maalin takaa maalille ja heitti lätyn rystyltä takanurkkaan turkulaispakkien seisoessa tumput ja selkä suorina vieressä.

TuTo pääsi toistamiseen pelaamaan kahden miehen ylivoimaa reilun
minuutin, mutta tulos jäi jälleen laihaksi.

Kolmas erä

Kolmaskin erä alkoi vauhdikkaasti. Salamien Tomi Karlsson karkasi läpiajoon, mutta Ari Reunanen torjui ja
heittäytyi rebound-kiekon päälle.

TuTon maalivahti ehti nauttia vain hetken tuon komean torjunnan
tuomasta gloriasta. Seuraavassa tilanteessa hanskatorjuntaa yrittävä Reunanen pompautti kiekon maalin katon kautta takaisin peliin. Yllättävän sekamelskan tuloksena Jarno Suhonen syötti kiekon maaliin eteen Ville Virralle, jolla oli helppo työ nostaa kiekko yli jäässä pötköttävän Reunasen.

Salamien neljäs maali oli hieno. Pirteästi pelannut Karlsson antoi
upean jättösyötön maalin kulmalla ja Ari Katavisto näpäytti todella
pienessä tilassa kiekon alanurkkaan. Kukaan hallissa ei tajunnut tilannetta ennen kuin kiekko oli jo maalissa.

TuTon valmentaja Anatoli Bogdanov otti vielä puolitoista minuuttia ennen peliajan loppumista maalivahdin pois ja koetti kaventaa, mutta tuloksetta. Voitto Kirkkonummelle.

Summa summarum

TuTo tuhlaili taas maalipaikkoja melkoisesti. Ylivoimakuvioissa on
vielä joukkueella paljon hiottavaa. Edukseen joukkueesta erottuivat Joni
Aurasuo ja Topi Riutta. Matti Kesseli pelasi myös vahvaa fyysistä peliä ja oli hyvä viivalla.

Salamille sattui hirmuisesti harhasyöttöjä omassa päässään. Ottelun alkuhetket Salamat olivat hätää kärsimässä väkivahvoja turkulaisia vastaan, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Salamat pelasivat. Hayley
Wickenheiser oli todella erinomainen aloittaja, mutta heikko fysiikka
rajoitti pelaamista suunnattomasti. Nainen sai peliaikaa ensimmäisessä erässä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän olivat vaihdot kortilla Hayleyllä. Jan Lundell Kirkkonummen maalissa pelasi myös kelpo pelin. Lundellin pelissä huomioitavaa on, että mies ei kertakaikkiaan tiputtele kiekkoja, vaan nappaa kaikki kudit haltuunsa.