TuTo ja FPS tasapeliin

Turussa maisteltiin ensimmäisiä paloja tulevasta Mestis-kaudesta, kun TuTo Hockey pelasi Forssan Palloseuraa vastaan. Leppoisa kesäillan harjoitusottelu päättyi lopulta sopuisasti 2-2 (0-1,1-0,1-1).

Viikonloppuna Kiekko-Vantaalle hävinnut kotijoukkue TuTo kohtasi ensimmäisessä kotiharjoitusottelussaan Forssan Palloseuran. TuTo oli ennen keskiviikon ottelua tehnyt ensimmäisiä ratkaisuja koeajalla olleiden pelaajien suhteen, kun osa oli saanut pakata tavaransa ja matkata kotiin. Uutena miehenä TuTon rinkiin oli liittynyt Rauman Lukosta hyökkääjä Ilkka Saarela.

Forssalaiset saapuivat Kupittaalle neljän täyden hyökkäysketjun voimin, mutta puolustukseen oli onnistuttu haalimaan vain viisi pelaajaa. Lopulta tasapeliin päättyneessä ottelussa Palloseuran parhaimmat löytyivätkin vajaamiehisestä pakkikalustosta.

Viereisellä jalkapallostadionilla argentiinalaisten pelaajalupausten esitellessä taitojaan, Kupittaan jäällä tahkottiin tyypillinen loppukesän kiekko-ottelu. Suuremmat hienoudet loistivat poissaolollaan eikä vauhtikaan missään vaiheessa päätä huimaavaksi noussut.

Avauserässä fyysisesti vahvempi kotijoukkue piti hienokseltaan komentoa itsellään, mutta erän ainoan maalin teki kuitenkin vierailija. Ajassa 16.36 FPS:n kokenut puolustaja Asko Rantanen onnistui yllättämään etukulmasta TuTon maalissa pelanneen Ari Reunasen. Rantanen malttoi seurata oman paluukiekkonsa loppuun saakka ja onnistui iskemään kiekon pienestä kulmasta patjan ja tolpan välistä. TuTon parhaimmat paikat ensimmäisessä erässä aukenivat Ville Luomalle ja Matti Kesselille, mutta molempien laukaukset kimposivat maaliraudoista väljemmille vesille.

Toisessa erässä TuTo tuli tasoihin vielä viime kaudella Uudenkaupungin Jääkotkissa pelanneiden Topi Riutan ja Joni Aurasuon toimesta. Ottelun puolivälissä Aurasuo syötti kiekon maalin eteen, josta kiekko oli livahtaa maaliin forssalaisten omista luistimista. Kiekon jäätyä pyörimään maalin eteen, nosti Riutta pelivälineen hallitusti yli jäässä maanneen Salmisen.

Päätöserässä TuTo meni ottelussa ensimmäisen kerran johtoon, kun kotijoukkueen illan yksi onnistujista, Jussi Sipponen, ohjasi kiekon ylivoimalla Kesselin syötöstä ohi Salmisen. Maaliin merkittiin toiseksi syöttäjäksi paluun tuttuun siniseen paitaan tehnyt Santeri Kilkki.

Maalin jälkeen TuTo pisti viime kaudelta tutun käsijarrun päälle ja vastustaja iski pelin tasoihin. FPS:n nousua avitti vielä muuten hyvin pelanneen Ville Aaltosen tyhmähkö rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Palloseuran puolustaja Jussi Kulmala sai ylivoimapelissä kiekon siniviivalle, otti tyhjät pois ja laukoi ottelun päätösnumeroiksi 2-2 ajassa 49.14.

Ottelun lopussa forssalaisilla oli vielä tilaisuus viedä ottelu nimiinsä TuTon jäähyiltyä, mutta Reunanen tolpat apunaan TuTon maalissa kesti.

Kotijoukkueen parhaimmistoa oli Riutan johtama ykkönen, jossa laidoilla pelasivat Aurasuo ja Saarela sekä Luoman kakkonen, jonka toisella laidalla rymisteli Sipponen ja toisella laidalla viime kauden lopun tehomies Markus Leppänen. Maalissa Reunanen pelasi kelpo ottelun, vaikka ei aivan koville joutunutkaan.

Vieraiden parhaasta suorituksesta vastasi melkoiset minuutit pelannut puolustus Asko Rantasen johdolla. Hyökkäyksestä erottui edukseen pienikokoinen Jesse Huuhanmäki, joka liikkui sähäkästi aina kentälle päästyään. Ketjuista ehyimmän pelin pelasi kolmikko Juha Nurmisto-Rami Jokinen-Jarno Kantelus.

TuTon valmistautuminen tulevaan kauteen jatkuu kotiottelulla tulevana lauantaina, kun Kirkkonummen Salamat saapuu Kupittaalle. FPS puolestaan isännöi ensi viikon keskiviikkona Hyvinkään Ahmoja.