Tärkeän ottelun tärkeät pisteet TuTolle

Vasta neljännen kotivoittonsa tänään napannut TuTo kukisti vauhdikkaassa, mutta tärkeässä ottelussa siipirikon FPS:n toisen erän vahvalla luistelullaan. Vierailijoiden vajaa kolme kenttää ei kyennyt vastamaan TuTon materiaalin asettamaan haasteeseen.

Ottelun alussa vieraileva FPS tuli kovalla sykkeellä. Nuorella Jesse Huuhanmäellä oli parikin vapaata maalipaikkaa, mutta vedot menivät ohi Henri Launosen vartioiman TuTo-maalin. Hetken päästä forssalaisten virolaisvahvistus Andrei Makrov laukoi jo ylärimaan.

Mutta osuivat vieraat pian maalikehikon sisäänkin. TuTon pakkipari Ryömä & Tähtisalon seikkaillessa keskialueella, Huuhanmäki vapautti Jussi Elorannan läpiajoon ja rullakiekon maailmanmestari ei erehtynyt, vaan latasi tiukan rannevedon ohi Launosen.

Ote siirtyi pikkuhiljaa kotijoukkueelle, mutta Juha-Matti Taponen esitti forssalaismaalilla erinomaisia otteita. Yhdessä vaiheessa TuTon Marko Kuikalla oli tyhjä maali edessään, mutta tämä huitaisi kiekosta ohi ja maila kolahti tolppaan. Sitten oli vieraiden vuoro tuhria vapaa maalipaikka. Tapio Ahtoselle pedattiin tilanne nokikkain Launosen kanssa, mutta Ahtosen veto suuntautui lähes kaksi metriä yli maalin. Se oli aikamoinen saavutus huomioon ottaen, että Ahtonen oli itse muutaman metrin päässä maalista.

TuTon kuitti tuli komeasti. Launonen avasi kiekon nopeasti FPS:n viivalle, josta Mikko Niinikoski vapautti Miika Kurkan läpiajoon. Kurka suorastaan survoi kiekon, maalivahdin ja itsensä verkon perukoille.Todellinen tahtomaali ja tilanne tasan.

Erän loppu meni turkulaismerkkisenä, mutta Taposen maali varjeltui kuin ihmeen kautta kiekon pomppiessa puolustajien jaloissa ja pari kertaa maaliviivalla. Muun muassa Tero Forsell tuhri läpiajon.

Toinen erä

Toinen erä alkoi TuTon ykköskentän kovalla myllytyksellä, joka lopulta tuotti tulostakin. Markku Vuorisalo vapautti aivan uskomattomalla pystysyötöllä pari avopaikkaa hukanneen Tuomas Jalavan, joka ei tällä kertaa enää erehtynyt, vaan latasi rannevedon ohi Taposen. Tilanne 2-1 TuTolle.

Seuraavassa vaihdossa forssalaisten Andrei Makrov keihästi Mikko Lehtimäen ja lensi suihkuun. Tätä seuranneessa viiden minuutin ylivoimassa TuTo ei saanut laukaustakaan kohti forssalaismaalia. Mutta vain muutama sekunti jäähyn umpeuduttua Jari Mannila runnoi Petri Tähtisalon siniviivakudin sisään. Tilannetta edelsi Jussi Timosen erittäin hyvä kiekon levitys.

Ja lisää seurasi pian. Janne Laitilan upea syöttö vapautti Mikko Niinikosken, joka karkasi kahden pakin välistä ja sutaisi kiekon maalin perukoille.

Erän viimeisillä minuutilla nähtiin yhä vauhdikkaampaa havajikiekkoa. Ensin forssalaisten Jarno Kantelus pujotteli kotijoukkueen pakkien välistä ja pääsi nokikkain Launosen kanssa, mutta veto nousi aavistuksen yli maalin. Vastahyökkäyksestä Mikko Markkanen pääsi läpiajoon, mutta Taponen torjui sen ja sai selvitettyä jälkitilanteenkin.

Kolmas erä

TuTo tuli taas erän alkuun lujaa. Loistavan kuvion päätteeksi Forsell veti selkä maaliin päin kiekon Taposen suojiin.

Forsalaisten Asko Rantasen ja Jussi Elorannan peräkkäisten jäähyjen aika TuTo laukoi ja laukoi, mutta ilman tulosta.

Lopulta turkulaisten ykköskentän kuviot purivat. Juha Peltonen syötti B-pisteelle, jossa Forsell odotti maila ylhäällä ja kapteeni latasi vihaisen jäänuoliaisen Taposen alta verkon perukoille. Forssalaisvahti taisi loukata itsensä myöhästyneessä tiikeriloikassaan, mutta kykeni jatkamaan peliä pienen jäässä kieriskelyn jälkeen.

Kuikan jäähyn aikana Marko Ronkainen pääsi sirklaamaan täysin vapaasti maalin takaa ja vetämään rannevedon maalin kattoon TuTon alivoimakuvion antaessa termille "passiivinen neliö" aivan uuden ulottuvuuden.

Seuraavassa vaihdossa tuli kotijoukkueen kuitti, kun Lehtimäen siniviivaveto lirui Taposen längistä "den glider in" viisun tarkoittamalla tavalla verkon perukoille.