Kupittaalla ei selvyyttä paremmuudesta

MESTIS / Raportti
Kupittaalla yleisöä hemmoteltiin vauhdikkaalla ja tasaisella ottelulla, kun erinomaisesti viheltänyt päätuomari Sebastien Auger antoi poikien pelata. Maalipaikkojen tuhlailu oli illan teema.
Tuomas Jalavalla oli tukku maalipaikkoja

© Antti Helminen
alt=" Tuomas Jalavalla oli tukku maalipaikkoja">

Erä alkoi TuTon vahvalla luistelulla. Kesken kotijoukkueen painostuksen hyvinkääläisten Juha Kaunismäki vapautti millintarkalla syötöllään TuTon pakkipari Ryömä & Lehtimäen unohtaman Tuomas Tikkasen. Tikkanen polki pakkien välistä karkuun ja laukoi vauhdissa yläriman kautta kiekon varmasti ohi hölmistyneen Karjalaisen. Hieno maali.

TuTon vastaus tuli kohta. Matti Aho kiersi vapaasti Sami Kitipramin vartioiman maalin ja sijoitti kiekon varmasti jo jäihin menneen maalivahdin alta verkon perukoille.

Ahmojen Hakosen kenttä loi hyvää painetta Karjalaisen maalille.

TuTolla oli loistava paikka, kun Tuomas Jalavan karkasi läpiajoon ahma-pakin laukoessa kiekon tämän jalkoihin, mutta maalintekijänä tunnettu Jalava vippasi kiekon ohi maalin.

Turkulaisten Atte Saunamäen jäähyn aikana Ahmojen ylivoima oli perin onnetonta. Ei yhtään laukausta ja vaarallisimmat paikat siunaantuivat ahnaasti alivoimallakin hyökkääville turkulaislaitureille.

Erän viime sekunneilla TuTon Janne Laitila vapautti hienolla oivaltavalla syötöllä Jalavan nokikkain maalivahdin kanssa ja vieraiden Kim Sjöblom otti ns. järkevän jäähyn koukatessaan Jalavan nurin.

Toinen erä

Ahmat aloitti toisen erän alivoimalla. Ensimmäisen maalintekijä Aho merkautti jo toisen maaliin nimiinsä, kun hän lähetti tiukan rannevedon B-pisteen kaarelta joka kimposi ylärimasta vihaisesti parinkiekon verran maaliviivan paremmalle puolelle. TuTo jälleen johtoon.

Hetki tästä turkulaisten Silfver laukoi muutaman sentin yli yläriman.

Jalava laukoi voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen lyöntilaukauksen kohti, mutta Kitinprami teki upean refleksitorjunnan ja nappasi kiekon kuin namun hanskaansa.

Sitten todistettiin todellista Coast to coast-kiekkoa, missä tilanteet vaihtelivat molempien kenttäpäädyissä.

Aholle pedattiin kaksi aivan vapaata paikkaa mutta tämä
halikkolainen laituri huitaisi kaksi kertaa kiekosta tyhjän maalin edessä.

Pahan merkkausvirheen seurauksena Hyvinkään Jukka Penttinen pelattiin nokikkain Karjalaisen kanssa ja hyvinkääläishyökkääjä nosti kiekon hallitusti maalin kattoon. Peli tasan.

Turo Virran hakattua Karjalaista näpeille, TuTo pääsi jälleen
ylivoimalle. Aivan fantastastisen klip-klap kuvion päätteeksi Aholle pelattiin kunnon punakonetyylillä laukausupaikka, mutta nuori halikkolainen laukoi epäonnekseen muutaman sentin vasemman tolpan ohi.

Niinikoski ja Laitilan istuessa jäähyllä Ahmat sai pelata 53 sekuntia
kahden miehen ylivoimalla. Ahmojen ylivoima oli jälleen ponnetonta ja lähimmäksi maalia pääsi TuTo, kun Niinikoski ja Saunamäki säntäsivät vastahyökkäykseen. Vain Kitinpramin nopea hanskatorjunta esti alivoimamaalin synnyn.

Erän viime sekunneilla Niinikoski taisteli kiekon itselleen maalin
takana ja heitti pelivälineen Kitipramin suojien kautta maalin eteen.
Kitinprami hyökkäsi tiikerinloikalla perään, mutta TuTon Saunamäki ehti kiekkoon ensin. Pahaksi onnekseen turkulaislaituri ei saanut kiekkoa nostettu yhtään ja mies tyrkkäsi kiekon Kitipramin suojiin. Saunamäen pettymys oli käsinkoskeltavissa ja hän sai vain vaivoin hillittyä itsensä olematta rikkomatta mailaansa jäätä vasten.

Kolmas erä

Kolmannen erän alkuun Hyvinkää tuuletteli jo maalia vaikka kiekko ollut lähelläkään maalia. Tilanne nauratti jopa erinomaisesti tuominnutta päätuomari Augeria.

Viimeinen erä oli kiekollisesti unettavaa keskialueen neppailua ja
söhläystä kulmissa.

TuTon Janne Laitilan vahvan nousun seurauksena Pasi Tamminen oli
pakotettu ottamaan jäähy. Ylivoimalla Rantala laukoi oivaltavan vedon vain muutaman sentin yli yläkulman.

Ajassa 17.09 Ahmat otti aikalisän. Tormosen kuviot menivät kuitenkin
sekaisin Turo Virran jäähyn takia. Hakonen kaatoi Ahon laidassa ja TuTo pääsi erän viimeisellä minuutilla pelaamaan 36 sekuntia kahden miehen ylivoimalla. Se ei tuottanut kuitenkaan tulosta.

Jatkoaika

Erä alkoi siis TuTon minuutin ylivoimalla. Saatuaan paineen Kitipramin maalille, Bogdanov otti kuudennen kenttäpelaajan kentälle. Ahmojen ahnaan karvauspelin takia Karjalainen hyppäsi takaisin lootaan kesken pelin ja TuTolle joukkuerangaistus
- liikaa miehiä jäällä. Silfver ja Hakonen tappelivat salamasodan
keskenään.
Eriksson hyppäsi Karjalaisen syliin ja sai moisesta tempusta estämisjäähyn. TuTo otti jälleen molarin pois ja loi fantastisia laukausupaikkoja, mutta osumatarkkuudessa oli petrattavaa. Täten pisteet jaettiin kristillisesti.

Kommentit

Janne Tormonen, Ahmat

- Me ei lähdettykään hakemaan sillain tuota voittoa, vaikka piste olikin varma tossa jatkoajalla. Meillä on omat tietyt asiat, mitä me jaksotetaan tuolla joukkueessa ja me tarvittiin tänään enemmän tasuria kuin riskillä sitä, että kaveri olisi päässyt voittamaan. Kuulostaa vähän ihmeelliseltä, mutta sitä se on. Tällaisia sydäntalvenpelejä mun mielestäni. Se mitä on opeteltu, se osataan. Nyt se on näissä ajoissa enää kiinni siitä, kuka eniten tarttee pisteitä ja niitä haluu ja pitää sitä päätä kylmänä. Siellä ei paljon hymyä tuu, mutta sellaisella virkamieskiekkoilulla vaihto kerrallaan hoidat sen oman ruudun, niin ollaan jo aika pitkällä. Tänään riitti se tulos pisteeseen.

- Jos yhden täytyy vetää, niin maalivahti, kommentoi Tormonen joukkueensa onnistujia.

Anatoli Bogdanov, TuTo

- Kahden erän aikana ei pystytty luistelemaan eikä kiekko pysy lavassa. Toisaalta Ahmat on play-off joukkue. Sarjatilanne ja koko Mestiksen paras ketju. Meidän vauhti ei ollut sellainen kuin vastustajan. Me aloitimme ensimmäisen erän neljällä ketjulla ja siitä ei ollut mitään hyötyä, niin jatkoimme kolmella ketjulla. Tämä oli oikea ratkaisu.

-Jatkoaika oli varmasti mielenkiintoinen yleisölle. Järkeä ei ollut mukana vaihtotilanteissa. Piste, josta on pakko olla tyytyväinen, summasi Bogdanov.

» Lähetä palautetta toimitukselle