Sport sai kauden avausvoiton nimiinsä.

Sport sai neljännessä ottelussaan voittosarakkeeseen ensimmäisen merkintänsä. UJK taipui ensi erän painostuksessa mutta nuori joukkue kaatui lupauksia antavan esityksen jälkeen.

Sport pelasi kauden kolme ensimmäistä otteluaan kohtalaisen kovia joukkueita vastaan, vasta neljäs ottelu toi vastaan ennakkoon heikomman vastuksen. UJK oli tällä kaudella kolmessa ottelussa saanut kyytiä kovilta vastustajiltaan, etukäteen Sportia vastaan kaikki odotti näin käyvän nytkin. UJK on kuitenkin ollut Sportille kuin purkka tukassa aikaisempina vuosina. Tällä kerralla Sport sai kuitenkin pelin haltuunsa jo alusta alkaen.

I erä

Jo pelin alusta lähtien oli selvää mikä oli ottelun tahti. Jo Sportin pelaajien sisääntulon aikana nähtiin esimerkki Sportin asenteesta kun jäälle luisteli ensimmäisenä savun keskeltä joukkueen kapteeni Pasi Kuusisto. Johnny Depp-tukkatyyli oli muuttunut Yul Brynnerin ajattomaan nahkatukkaan.

Kuten ennustettu olikin, Sport kävi heti alkuhetkistä lähtien UJK:n kimppuun, eikä antanyt hetkeksikään rauhaa Jääkotkien pelinrakentelulle. Sport itse viihtyi paremmin kuin hyvin aika hidastempoisessa ottelussa. Sport vei hieman aristelevan tuntuisia UJK:n pelaajia mennen tullen kuuluisalle kebab-kioskille aloituksesta lähtien.

Kaksi ensimmäistä minuuttia kiekko olikin vain punapaitojen hallussa ja ensimmäinen todellinen vaaran paikka tuli kahden minuutin kohdalla. Jori Kokkonen kieputteli siniviivan tuntumassa ja ampui grogilasin korkuisen kiekon kohti Aki Kempin vartioimaa maalia. Maalin edessä Kristian Hjerpe teki maskia ja ohjasi kiekon ilmasta ohi Kempin. Ohjaus meni kotikatsomon harmiksi myös ohi maalin. Mutta vain hyvin vähän. Tämä oli vain esimakua mitä tuleman pitää.

Seuraavat kaksi minuuttia olivat totaalista Sportin hallintaa, epämieluisa kunnia tästä kuuluu UJK:n Pasi Reunaselle, joka sai kahden minuutin rangaistuksen tahattomasta korkeasta mailasta. UJK ei tuntunut edes yrittävän katkoa ylivoimahyökkäyksiä vaan valkopaidat peruuttivat lähes maalivahdin syliin.

Lisää ongelmia UJK:lle syntyi vajaa minuutti myöhemmin, kun Sami Häätylä sai myös kakkosen korkeasta mailasta. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Sport iski ensimmäisen kerran, vain sekuntia ennen ensimmäisen rangaistuksen päättymistä. Kiekko pelattiin maalin takaa viivamiehen paikalta nousseelle Miika Jämsälle joka veti suoraan syötöstä viidestä metristä kiekon etuyläkulmaan. Sport siirtyi täysin ansaitusti johtoon. Toinen rangaistus ei tuottanut tulosta vaikka Sport pitikin kiekkoa lähes tauotta UJK:n aluella.

Peliä hallitsi jatkossakin vain yksi joukkue. Sport. UJK sai ensimmäisen laukauksen aikaan vasta ajassa 7:57. Tämäkin veto oli rannelaukaus ja sekin kahta puolustajaa vastaan, keskialueelta ja metrin yli maalin. Ennen erän puoliväliä UJK sai vihdoin edes jonkinlaista painostusta Sportin alueelle. Painostus kuitenkin tuotti pahimman mahdollisen päätöksen, kun Sport iski kolmella yhtä vastaan. Niklas Fogström ja Jarno Kosonen toivat kiekon ylös ja tolpalta Kosonen malttoi vielä syöttää toiselle laidalle täysin vapaalle Antti Hildenille. Hildenillä oli kunnia napauttaa kiekko täysin tyhjään maaliin.

Jottei kotiyleisö ryhdy liian kriittiseksi, teki Vesa Myllyaho illan komeimman maalin. UJK oli juuri tappanut jäähyn ja sai kiekon heikon ylivoiman pelanneen Sportin päätyyn. UJK:lla oli vaihto kuitenkin pahasti kesken, eivätkä Miika Jämsä ja Niklas Fogström aikailleet. Fogström antoi pitkän syötön viniviivalle vapaana odottaneelle Vesa Myllyaholle, joka pääsi lähes yksin läpi ja ampui läheltä etuyläkulmaan 3-0 lukemat.

UJK kuitenkin osoitti olevansa joukkue. Pois mielistä kaikki mielikuvat sikakiekkoa pelaavasta joukkueesta. UJK:n nuoriso innostui pikkuhiljaa pelaamisesta. Ensimmäinen torjunta Marko Härköselle tuli vasta ajassa 12:50, kun UJK:n vastahyökkäys iski. Viron mailavirtuoosi Maksim Ivanov pisti maukkaan lättysyötön pakin mailan yli laituri Tom Sykölle, mutta Härkönen oli kuitenkin työttömyydestään huolimatta hereillä ja torjui.

Erää käytiin pitkälle Sportin merkeissä, mutta ihme kyllä, vaarallisin paikka syntyi Sportin päätyyn. Parin harhasyötön jälkeen kiekko ajautui Sportin kenttäpuoliskolle ja poikittain yli Sportin siniviivan. Ensimmäisenä kiekossa oli UJK:n Rami Kaupinsalo, joka ei aikaillut vaan veti sydämensä kyllyydestä. Todella kova ja yllättävä veto osui kuitenkin Härkösen olkapäähän, eikä kimmonnut pelattavaksi. UJK kuitenkin näytti vaarallisuutensa. Ensimmäinen erä päättyi Sportin ylivoimaisen esityksen jälkeen 3-0. Laukaukset Sportille 22-6.

II erä

Toinen erä tuo tullessaan erilaisen UJK:n. Joukkue innostuu itsekin pelaamaan, eikä vain kumartelemaan isompansa edessä. Maksim Ivanov ja Tomi Sykkö ovat lähellä avata UJK:n maalitilin erän alussa. Kaksikko pääsee läpi yhtä puolustajaa vastaan, mutta laukauksen torjuu Härkönen. Jatkotilanteessa kiekko toimitetaan kulmasta uudelleen maalille. Härkönen torjuu myös Matti Ahon laukauksen puolittaisesta läpiajosta.

Ei mene kauaakaan, kun UJK on jälleen pahanteossa. Hyvän ottelun pelannut Joni Aurasuo pääsee maalin eteen kiekon kanssa, mutta Härkönen peittää jään ja Aurasuo liruttaa ahdistettuna kiekon suoraan Härkösen suojiin.

Sport kuitenkin pitää ottelun ohjat hallussaan. Sportin latvialaiset + Mikko Manner iskevät kesken hyvän UJK:n painostuksen. Mikko Manner voittaa kulmassa pystypainin vaikka häntä rikotaan jäähyn arvoisesti. Kiekko ajautuu toiseen kulmaan Janis Spruktsille, joka antaa heti kovan syötön maalin eteen Juris Stalsille. Stals ohjaa kiekon etukulmasta maaliin. UJK:n puolustus pelasi itsensä hieman ulos kun kaksi pelaajaa pelasi Mannerta ulos tilanteesta ja Stals jäi ilman vartiointia.

UJK jaksoi yrittää hyvin läpi erän, mutta useimmiten Sport oli kolmen miehen turvin vastassa jokaista hyökkäystä. Kun UJK sai kerrankin kiekon painettua päätyyn, Sportin jäähyn aikana, oli maali lähellä. Ensimmäistä kertaa koko ottelussa Härkösen maalilla oli ruuhkaa ja kiekko kilahti ylärimaan. Ei ollut ihme, että kentällä olivat juuri Ivanov, Häätylä ja Reunanen. Kolmikko oli kaksi jälkimmäistä erää ainaisena riesana Sportin puolustukselle. Kiekko saatiin pelattua maalille ja irtokiekko jäi pelattavaksi. Maalinedusruuhkasta kiekkoa hakataan kohti maalia, mutta Härkönen saa peitettyä kaikki paitsi viimeisen laukauksen. Veto kuitenkin kilahtaa rimaan ja päätyverkkoon.

Sportin Niklas Fogström saa korkeasta mailasta 2+2, mutta UJK ei saa millään tavalla otetta peliin. Ylivoima on näennäistä hallintaa. Sport pelaa uhrautuvaa kiekkoa ja tappaa neljä minuuttia jäähyä oikeastaan ilman sen suurempaa hädän päivää. Erän loppu käydään läpi Sportin hallinnassa. UJK ottaa erän loppuun vielä rangaistuksen joka kostautuu kolmannen erän alussa.

III erä

Kolmas erä ei tuo poikkeusta ottelun kulkuun. Sport hallitsee, mutta UJK pääsee silloin tällöin iskemään vastaan. Sport loi edelleen jatkuvaa painetta UJK:n päätyyn. Erän alussa Vesa Myllyaho pääsi koittamaan Kempin lähitorjuntataitoja. Fogström tarjoili kiekon laidasta keskelle, mutta Myllyaho ampui hieman takakulmasta ohi.

Erää pelataan Sportin painostuksessa. Sport hakee maalipaikkoja ja niitä saakin, UJK:n puolustus taipuu kerta toisensa jälkeen, muttei katkea. UJK iskee vastaan, jos paikka aukeaa. Erä menee hyvin pitkälle tutuissa merkeissä. Sport hallitsee ja painaa kiekkoa päätyyn, UJK iskee harvoin, mutta vaarallisesti.

Erää on käyty lähes puoliväliin, kun Latvian iso poika Janis Sprukts väläyttää. Syötönkatko siviviivalla, pakki kahville ja nopea ranneveto. Kiekko kuitenkin kilahtaa rimaan. Kun Sport pelaa alivoimaa, on UJK tehdä kardinaalimokauksen. Joni Reinikka karvaa ja Kemppi avaa kiekon suoraan Reinikan suojiin. Reinikka kiertää maalin takaa ja antaa syötön Hjerpelle. Syöttö jää hieman taakse ja Hjerpe ei saa vetoa aikaan. Maali olisi ollut tilanteessa täysin tyhjänä. UJK:n hyvä vire katkeaa kahteen samanaikaiseen jäähyyn.

Kaksi kakkosta, eri tilanteista samaan aikaan, antaa paikan Sportille ratkaista ottelu lopullisesti. Tämän Sport tekeekin. Miika Jämsä tekee toisen maalinsa ampumalla kiekon kaksista längistä. Ensin kiekko menee jäähän pudottautuvan pakin, sitten maalivahdin längistä maaliin. Jämsälle toinen maali ottelussa.

Tässä vaiheessa onkin ainoa jännityksen kohde Härkösen nollapeli. Lähelle sen rikkomista pääsee kaksikko Aho-Sykkö. Kahdella yhtä vastaan hyökkäys päättyy kuitenkin TPS:n junnukaksikon tolppalaukaukseen. Sport tekee kuudennen maalinsa alivoimalla. Juris Stals istuu kakkosta kun Kristian Hjerpe karvaa takaapäin kiekon pois, vetää kaksi pelaajaa puoleensa ja antaa yksin maalin edessä olevalle Mikael Hallbäckille oivan syötön ja Mikki pistää kiekon alakulmaan.

Ottelun loppu onkin Sportin juhlaa. Lukuunottamatta UJK:n ansaittua maalia. Tomi Sykkö tekee hartiavoimin työtä ja tuo kiekon laidasta maalille ja lyö itse reboundin maalinedustalta sisään. Härkösen nollapeli rikkoutuu. Ottelun loppu käydään tutuissa merkeissä. Sport vie ja UJK ottaa minkä saa.

Vaikka ottelun loppulukemat ovat UJK:n kannalta rumat, on UJK:lle nostettava hattua. Nuori joukkue nosti tasoaan ottelun loppua kohden ja vaikka ottelu oli nimellisesti jo ohi, jaksoivat UJK:n pelaajat tsempata ja taistella loppuun asti. Sport oli kuitenkin niin selkeästi joka osa-alueella parempi joukkue ettei UJK:lla ollut mitään mahdollisuuksia.

Kuitenkin se vanha sikakiekko-UJK oli taakse jäänyttä elämää. Tämän päivän vastus esitti kaikin puolin modernia jääkiekkoa, eikä syyllistynyt turhautuneena sikailuun kuten ennen vanhaan UJK:lla oli ikävä kyllä tapana. Näistä UJK:n pelaajista on jatkossa iloa monelle liigajoukkuelle.