Sport jyräsi toisessa erässä

Sport juhli jälleen kotivoittoa
Neljä maalia toisessa erässä takonut Sport onnistui pilaamaan Juhani Tammisen paluun Kuparisaareen. Avauserän jälkeen vielä johtanut TUTO Hockey nöyrtyi vahvempansa edessä lukemin 5-2 (1-2, 4-0, 0-0)

TUTO onnistui voittamaan avauserän, vaikka ehtikin olla jo häviöllä Juuso Mörskyn avauserän ylivoimaosumalla. Peräti 71 laukausta ottelussa tulittanut kotijoukkue Sport käänsi ottelun toisessa erässä ja rynnisti puhtaaseen 5-2-voittoon.

- Sport ansaitsi voittonsa. Meidän tavoitteemme on saada 1,7 pistettä per peli. Se tarkoittaa sitä, että kotona voitetaan ja vieraissa ryöstetään. Tänään siihen ei pystytty, harmitteli TUTOn kakkosvalmentaja Kai Ortio.

Vaasaan tunteikkaan paluun tehnyt Juhani Tamminen reagoi Mörskyn viiden minuutin kohdalla tulleeseen osumaan tutulla tavalla ottamalla aikalisän. Vierailija onnistuikin viemään vielä avauserän nimiinsä Riku Väkiparran ja Antti Virtasen ylivoimaosumilla.

Sport-veskari Jonathan Iilahti vaihdettiin pois jo ensimmäisellä erätauolla. Tilalle luisteli nollat pelannut Jarno Laitinen.

- Olin päättänyt sen kun kävelin koppiin. Se oli herätyskeino, perusteli kotijoukkueesta Pasi Räsänen.

Hurja toinen erä turkulaisten kohtalo

Sport meni menojaan toisessa erässä. Maalijuhlat käynnisti Mörsky, joka tasoitti ottelun illan toisellaan 2-2:een. Seuraavina onnistujina olivat Jesse Laaksonen, Viktor Fagerhed sekä Erik Riska. Sentteri Petri Meri pelasi pirteästi ja syötti kolme osumaa.

- Joukkueesta näki tänään, että se haluaa ottaa kolme pistettä. Ihan pukukopista lähtien se oli esillä, kertoi Räsänen.

TUTO ei saanut lopulta enää juonenpäästä kiinni, vaan joutui tyytymään reiluun tappioon. Omaa kieltään kertovat myöskin maalivahtien torjunnat: Sportin veskarikaksikolle niitä kertyi yhteensä 10, kun taas turkulaisten maalia vartioinut Tommi Virtanen venyi kiekon tielle peräti 40 kertaa.

- Puolustettiin viimeisessä erässä yhteisesti ja saatiin pidettyä voitto, tiivisti Räsänen.

Vaasalaisten kausi jatkuu keskiviikon vierasottelulla Lempäälässä. TUTO puolestaan matkaa samana iltana Heinolaan.