Klassikon ainekset - Sport voittoon jatkoajalla

MESTIS / Raportti
Tomi Pekkala räjäytti kotikatsomon.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Vaasa Areenalla nähtiin kiekkoviihdettä koko rahan edestä, kun kotijoukkue Sportin vieraaksi luisteli Mikkelin Jukurit. Vierasjoukkueen kiri kantoi aina jatkoajalle saakka, jossa Sport kuitenkin ratkaisi ottelun Tomi Pekkalan ylivoimamaalilla. Kiihkeä kamppailu ei jäänyt pelkästään kaukalon puolelle.

Mestis-kauden ensimmäinen, klassikoksikin tituleerattu, kohtaaminen kotijoukkue Sportin ja Mikkelin Jukureiden välillä käytiin Vaasassa. Huippujännittävä perjantai-ilta venyi Kuparisaaressa aina jatkoajalle saakka, jossa ratkaisun tehtaili lopulta kotijoukkue Sport ylivoimalla.

Vaikka molempien joukkueiden pistepussit kasvoivat, eivät päävalmentajat tyytyneet täysin joukkueidensa suorituksiin.

- Tulos ei tyydytä. Tappio on aina tappio. Mutta se millä tavalla, ja miten kasvoimme tuossa pelin aikana, on positiivinen asia, sanaili pelin jälkeen jukurivalmentaja Jarno Pikkarainen.

- Olen tyytyväinen pisteisiin, mutta en siihen, miten menetimme otteen peliin. Tiedetään Jukureiden pelitapa, mutta ei pystytty siihen vastaamaan. Nöyryys olisi tietyissä paikoissa pitänyt olla parempaa luokkaa, kertasi puolestaan Pasi Räsänen omiensa otteita. Kahden maalin johtoaseman menetys kolmannessa erässä ei ollut päävalmentajan mieleen.

Sport ei aikaillut

Ensimmäisestä vaihdosta lähtien joukkueet luistelivat päästä päähän kovalla sykkeellä - aina jatkoajalle saakka. Molemmat tekivät kovien taklausten ja upeiden yksilösuoritusten myötä selväksi, että illasta ei puutu viihdettä.

Sport oli hienokseltaan niskan päällä avauskympillä ja aloittikin maalitehtailun ilman sen pidempiä esileikkejä. Pelikello oli ehtinyt kivuta eteenpäin vaivaiset 50 sekuntia, kun Tommi Laine löysi hyvän nousunsa päätteksi Markus Piispasen, jonka laukaus upposi ohi jukuriveskari Petteri Similän.

Kotijoukkue rokotti pian uudestaan, kun sama ketju pääsi yrittämään ylivoimalla. Nyt oli Piispasen vuoro tuoda kiekko ylös. Miehen heitto maalille kimpoili lopulta onnekkaasti takaa nousseelle Jesse Laaksoselle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin Similän etsiessä pelivälinettä vielä toiselta kulmalta.

- Pelillisesti meiltä ei ollut huono lähtö peliin, mutta ne maalit jollakin tavalla saivat meidät arkailemaan, kertoi Pikkarainen syitä vastustajan hyvälle avauserälle.

Maaliton, mutta vauhdikas, toinen kaksikymppinen toi vierasjoukkue Jukurit selvästi peliin mukaan paremmin. Karvausta nostaneet mikkeliläiset onnistuivat tylsyttämään kotijoukkueen avauspelin lähes tyystin.

- Toisessa erässä passivoiduttiin liikaa. Pelirohkeus uupui tietyiltä pelaajilta, kertoi Räsänen syyt Sportin pelitason tippumiselle.

Parhaimmat tekopaikat syntyivät erässä Micke Åstenille, jonka yritykset kilpistyivät kuitenkin tulikuumaan Jarno Laitiseen. Kehuja ottelun ykköstähti sai myös päävalmentajaltaan.

- Laitinen on Laitinen. Se on rauhallinen kaveri. Tekee eleettömästi hommia. Olen tyytyväinen hänen pelaamiseen.


Jarno Laitisen varmat otteet venyttivät ratkaisun jatkoajalle.
Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Pekkala vesitti Jukureiden upean nousun

Kovasti töitä tehnyt vierasjoukkue palkittiin lopulta kolmannessa erässä kahdella maalilla. Niistä ensimmäinen syntyi onnekkaasti, kun Sport-puolustaja Joonas Liimataisen purku kimposi laidasta suoraan Jani Savolaisen lapaan. Mies laukoi komeasti kauden kolmannen maalinsa etukulmasta ohi Laitisen.

- Pahoja pomppuja tulee noista plekseistä. Siitä tuli sitten Jukureille vapauttava maali, joka loi vielä lisää hurmosta niitten paineeseen, harmitteli Räsänen.

Muutama minuutti edellisestä iski vierasjoukkue tasoituksen. Turo Asplundin röyhkeä ajo maalille toi tulosta, kun Henrik Koivisto onnistui maalinedusruuhkasta liruttamaan kiekon toistamiseen Sport-maaliin. Edelliskauden tapaan joukkueiden avauskohtaamisessa jouduttiin hakemaan ratkaisua näin ollen varsinaisen peliajan jälkeen.

Ottelun ratkaisu nähtiin Vaasassa jatkoajalla, kun Sportin ikiliikkuja Viktor Fagerhed onnistui hankkimaan vastustajalle jäähyn. Sport ei kauaa ihmetellyt pakkopelissään, kun hetkeä aiemmin karussa ollut Tomi Pekkala rankaisi latomalla hurjan lyöntilaukauksen viivalta viimeisen kerran jukurimaaliin.

Ottelua jatkettiin myös sanojen muodossa

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa innostuivat myös päävalmentajat käymään verbaalista sotaa joukkueiden mittasuhteista.

- Kova oli vastus. Selkeästi ylivoimaisin runkosarjan voittajaehdokas, aloitti Räsänen vierittäen paineita jukurileiriin.

- Täällä on neljästä vuodesta kolme viiriä katossa. Tämä yhteisö - se on valmis liigaan, ylisti puolestaan Pikkarainen kilpakumppaniaan.

- Tämä on mielestäni vähättelyä valmentajalta faneja kohtaan. Uskomatonta puhetta, mies jatkoi heti perään.

- Jos tätä kysytään kaikilta valmentajilta, niin varmasti kaikki sanoo saman joukkueen. En vähättele omia. Meillä on isot tavoitteet. Kaverin materiaali on huikeaa tasoa, ja me pyrimme näillä nuorilla pojilla vastaamaan, hiillosti Räsänen.

Kolmantena sarjassa majaileva Sport kohtaa keskiviikkona kotonaan K-Vantaan. Halliremontin takia kuusi vieraspeliä putkeen pelannut Jukurit puolestaan pelaa ensimmäisen kotipelinsä perjantaina, kun vastaan luistelee SaPKo. Joukkueiden seuraavaa keskinäistä kohtaamista saadaan odotella aina marraskuulle saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle