Sport vahvaan voittoon Björklövenistä

Sport kohtasi Uumajan Björklövenin ensimmäisessä kahdesta ottelusta tällä viikolla. Ruotsalaiset tulivat alkuun kovaa, mutta Sport hallitsi kahta viimeistä erää ja voitti ansaitusti lukemin 5-1 (1-1, 2-0, 2-0). Joukkueet kohtaavat heti perään huomenna Merenkurkun toisella puolella Uumajassa.

Sport ja Björklöven ovat hiljalleen palauttamassa harjoituskauden ajaksi keskinäisten otteluiden sarjaa. Viimeisen muutaman vuoden ajan ovat joukkueet toisensa kohdanneet, usein Vaasa Cupissa, mutta tällä kerralla kohtaamiset ovat yksittäisiä otteluita. Syynä ottelukatoon rannikkonaapureiden välillä on pääasiallisesti Merenkurkun laivaliikenteen rapeutuminen, mutta hiljanneen eloon herännyt laivaliikenne helpottaa 80km välisen matkan reissaamista laivateitse.

Sport jäi ottelussa pahasti jalkoihin alkuminuuteilla. Keltapaitaiset ”Koivunlehdet” tulivat alussa innolla kaukaloon, ja pakotti Sportin ongelmiin. Sport selvisi kahdesta ensimmäisestä alivoimasta, etenkin Aaro Peltosen loisto-otteiden ansiosta. Vieraat menivät kuitenkin erän puolivälin jälkeen johtoon, kun Eetu Qvist iski vieraat johtoon, Sportin surkean hyökkäykseen lähdön seurauksena.

Sport sai otteluun shokkihoitoa, mutta Toni Sihvonen kävi nopeasti tasoittamassa avausmaalin jälkeen. Paul Cabana vapautti hyökkäysalueen oikealta laidalta Toni Sihvosen keskeltä vapaaksi, ja Sihvonen kävi liruttamassa kiekon ohi tanskalaisvahti Partick Galbraithin.

Avauserä oli lopussa tasaista, ja erätauolle mentiin hieman Sportia imarrellen tasatilanteessa.

Toiseen erään Sportin leveä materiaali alkoi tuoda tulosta. Ruotsalaisten peli alkoi olla hieman liikaa parin kentän varassa, kun Sport pystyi käyttämään tasaisesti neljää ketjua. Sport menikin ansaitusti johtoon kuuden minuutin kohdalla, kun hyvään vireeseen äitynyt Pete Suonpää teki Sportin toisen osuman, avausmaalin tehneen Sihvosen syötöstä.

Kaukaloon ensi kertaa tositoimissa palannut kapteeni Markus Jämsä teki Sportin kolmannen maalin kolme minuuttia Suonpään osumasta. Lauri Kinoksen laukauksen irtokiekosta Jämsä iski takatolpalta kiekon taas Galbraithin selän taakse.

Kolmannessa erässä nähtiin jo vapautunutta Sportia. Sport tupeksi useita maalipaikkoja, mutta onnistui erässä myös kahdesti. Molemmat maalit tehtiin ylivoimalla. Ensin Pete Suonpää teki illan toisen osuman, ja viidennen viimeisteli hienon yhteispelin jälkeen Bryan McGregor. Lou Dickenson antoi erinomaisen syötön takatolpalle, ja vahvasti pidettynäkin McGregor pystyi kampeamaan itsensä maalitilastoon.

– En tiedä miksi alku oli niin heikko. Olimme iloisia että Ere (Markus Jämsä) ja Miro (Laitinen) palasivat kokoonpanoon, ehkä se hieman sekoitti. Toiseen erään löysimme taas työnteon merkityksen, ja siitä lumipallo lähti pyörimään. Kaikki neljä ketjua pelasi todella hyvin, ja erityisesti puolustus ja maalivahti olivat loistavia, kertoi illan yksi avainpelaaja Bryan McGregor.

McGregor pelasi jälleen maanmiehensä Lou Dickensonin kanssa, ja toisessa laidassa loukkaantuneen Juha Koiviston kanssa pelasi Teemu Kuusisto. Ketju oli jälleen tänään alituisesti pahanteossa vastustajan päädyssä.

– Lou Dickensonin ja Teemu Kuusiston kanssa peli kulkee. Todella hienoa pelata niin nopeiden ja kiekollisesti taitavien pelaajien kanssa, se tekee pelaamisesta niin paljon helpompaa.

Sport ja Björklöven matkustavat torstaina aamulla Uumajaan, ja kohtaavat toisensa uudelleen.

– Huomiselle ei ole mitään erikosta luvassa. Koitetaan saada vahva alku ja jatkaa koko 60 minuuttia samaa. Jos pystytään siihen niin ei pitäisi olla mitään hätää, McGregor jatkoi.