Monivaiheinen harjoitusottelu Vaasassa

TPS:ssä viime kaudella kiekkoillut Jarkko Hattunen nakutti 2+1-tehot.
Vaasan Sport aloitti harjoitusottelut uumajalaista Björklöveniä vastaan. Ottelu tarjosi yleisölleen kahdeksan maalia ja kahdeksan paria rangaituslaukausia päättyen lopulta Björklövenin voittoon. Varsinainen peliaika päättyi tasaisiin 4-4 (2-1, 0-1, 2-2) -lukemiin.

Ottelu alkoi Björklövenin hallinnassa. Ensimmäisten viiden minuutin aikana Sport onnistui keräämään kaksi kahden minuutin rangaistusta. Vaasalaisten alivoima toimi kuitenkin mallikkaasti, eikä uumajalaisille jäänyt ylivoimistaan käteen juuri mitään.

Kauden avausosuman Sportille iski Lassi Kokkala vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Muutamaa minuuttia myöhemmin onnistui maalinteossa myös Jarkko Hattunen. Molemmat maalit syntyivät ylivoimalla. Noin 20 sekuntia ennen erän loppua pääsi Björklövenkin maalin makuun, ja näin erätauolle mentiin 2-1-lukemissa.

Toisessa erässä tapahtumat jäivät melko vähäisiksi. Erän ainoan maalin yleisölle tarjoili Björklövenin Pär HållbergKolmannen erän alkuun Sport tuli tehokkaana. Kristian Tuohilampi vei komealla yksilösuorituksella vaasalaiset jälleen maalin karkumatkalle. Ennen erän puoltaväliä Björklöven kuitenkin käänsi pelin täysin ympäri ja siirtyi 4-3-johtoon kahdella alle minuutin sisään tehdyllä maalilla.

Sport-käskyttäjä Pasi Räsänen otti hyvissä ajoin ennen loppua aikalisän. Välitöntä tulosta aikalisä ei tuottanut, mutta vain sekunnin sadasosia ennen loppua Hattunen onnistui kaapimaan kiekon maalin edestä rysään. Varsinaisen peliajan päätyttyä tasan siirryttiin voittomaalikilpailuun, jossa Björkloven oli kotijoukkuetta vahvempi.  Sportin miehistöstä kahdeksassa parissa onnistui ainoastaan Samuli Kivimäki.

Erinomaiset erikoistilanteet

Jos vaasalaisilla tökki viime kauden lopulla erikoistilannepelaaminen, niin nyt se oli vain huono muisto. Sportin neljästä osumasta kolme syntyi ylivoimalla ja yksi ilman maalivahtia. Alivoimassa jäi kuitenkin vielä parannettavaa, mutta ajoittain vajaalla pelaaminenkin näytti varsin hyvältä muutamaa nukahdusta lukuun ottamatta.

Jäällä vahvimmat näytöt antoivat Hattunen, Anssi Köykkä-Luopa ja Michal Kristof. Hattunen nakutti heti ensimmäiseen otteluunsa vakuuttavat 2+1-tehot, mukana muun muassa lopun tasoitusmaali.

Hyökkääjä Köykkä-Luopa teki hyvää työtä kentällä: Hän jakoi useita taklauksia ja karvasi mallikkaasti järjestäen karvauksellaan jopa yhden loistavan maalipaikan itselleen. Kristofin, kuten koko Sportin nuoren kaartin, energinen esitys on myös mainitsemisen arvoista.

Tappiosta huolimatta Sport antoi merkin siitä, että joukkueelta on lupa odottaa vahvoja esityksiä. Seuraavaksi Sport luistelee jäälle perjantaina 9.8., jolloin hyväntekeväisyysottelussa vastaan asettuu Rauman Lukko.