Kiertue Itä-Suomessa ei päättynyt TUTOlle suotuisena - tunteet roihusivat päätöserässä

MESTIS / Raportti
SaPKo ja TUTO nahistelivat lauantain illassa.
Kuva © Antti Varonen
TUTO saapui Itä-Suomen kiertueensa toiseen otteluun Savonlinnaan SaPKon vieraaksi. Perjantaina turkulaiset kärsivät ruman 1−6-tappion Jokipojille Joensuussa, ja lauantaina tuloksena oli 0−3-tappio Talvisalossa. Ottelun päätöserää leimasivat lukuisat isot rangaistukset.

Ottelun avauserä oli jäähytön, mutta toisessa ja kolmannessa erässä tunteet joukkueiden välillä kuumenivat paineiksi ja nahisteluksi. Päätöserässä tunnekuohu kävi äärimmillään, kun käytösrangaistukset ottivat TUTOn Aki Keinänen ja Anssi Virkki sekä SaPKon Jarno Pavén.

Lisäksi ajassa 57.37 TUTO-kapteeni Niclas Lucenius sai pelirangaistuksen yrittäessään haastaa Teemu Lämsää nyrkkihippasille.

− Se, että tuossa lopussa kokeneet pelaajat − joku voisi sanoa, että turhautuivat − mutta näen, että se on välittämistä, TUTO-luotsi Miika Elomo sanoi ottelun jälkeen.

Elomo korosti, että joukkue on pelannut viime viikot ohuella kokoonpanolla ja että kärkihyökkääjät ovat kantaneen suuren vastuun.

− Meillä viisi hyökkääjää oikeastaan kantaa sen kuorman. Tunnetta oli pelissä, puolin ja toisin.

− Se on enemmän välittämistä kuin turhautumista.

Avauserässä joukkueet pitivät keskialueen tiiviinä, joten hyökkäykset rakennettiin enimmäkseen laitojen kautta. Osapuolet tekivät toisilleen hyökkäyssiniviivan ylittämisen mahdollisimman vaikeaksi, mutta hyökkäysalueella SaPKo oli joukkueista etevämpi.

Ottelun avausmaalin teki Kalle Saramäki, joka ohjasi Joona Monton laukauksen ohi Julius Pohjanoksan ajassa 08.08. TUTO sen sijaan kirjautti ensimmäisen laukauksensa ykkössektorilta vasta ajassa 18.40.

Vierasjoukkue ei saanut aikaan pitkiä hyökkäyksiä SaPKon puolustusalueella, ja kiekottomana TUTO pudotti usein viisikkonsa keskialueelle kotijoukkueen avauspelaamisen vaikeuttamiseksi.

SaPKo siirtyi avauserän lopulla 2−0-johtoon, kun joukkue pääsi ylittämään siniviivan kolmen hyökkääjän rintamalla. Hyökkäyksen päätteeksi Jaakko Lantta laukoi pelivälineen verkkoon ohi Pohjanoksan.

− Olimme ensimmäisessä erässä erittäin hyvällä jalalla ja pystyimme pelaamaan maalipaikat kaverilta pois. Saimme siihen maalejakin pari kappaletta, Pasi Räsänen kommentoi.

TUTO piristyi vain hetkeksi - tunteet kuumenivat ottelun edetessä

TUTO kohensi toisen erän ensimmäisellä puoliskolla hyökkäyspeliään, mutta jäähy ajassa 26.59 katkaisi orastaneen hallinnan. Peliä kuitenkin jatkettiin pian kotijoukkueen kaksiminuuttisen myötä neljällä neljää vastaan.

Avauserässä ei jäähyjä puhallettu, mutta toisessa erässä nähtiin lopulta seitsemän kaksiminuuttista vajaassa 12 minuutissa. TUTO nosti karvaustaan avauserästä, ja kotijoukkue pyrki pelaamaan avauksensa maltilla muun muassa viivelähtöjen muodossa.

− Toisessa erässä olisi pitänyt niillä ylivoimilla, mitä siinä saatiin, tappaa peli. Tuntuu, että TUTOlla oli alivoimalla enemmän maalipaikkoja kuin viisi-viisi-pelaamisessa, Räsänen sanoi.

Jäähysuman keskellä turkulaiset pääsivät ottelun puolivälissä ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Laukaukset jäivät kuitenkin vähiin, eikä SaPKo-vahti Karolus Kaarlehdon maali ollut uhattuna.

Vierasjoukkue pystyi kuitenkin pitämään kiekon aiempaa paremmin hyökkäysalueella pakottaen SaPKon lepsuihin kiekollisiin ratkaisuihin. TUTOlle avautuikin toistamiseen ylivoimaa erän loppupuolella.

− Niin kuin ennen peliä sanoin, vaatii ihan nappisuorituksen, että pystymme haastamaan [SaPKon]. Toinen erä oli meiltä erinomainen. Siinä oli paikat tehdä; nolla maalia, Elomo kertasi ja antoi samalla kunniaa kotijoukkueelle.

Toisessa erässä tunteet kuumenivat usean vihellyksen jälkeen, ja jäällä nähtiin pelin tiimellyksessä useita pystypaineja. Muuan muassa Aki Keinänen passitettiin toisen erän lopulla jo kolmannen kerran jäähylle.

Päätöserässä SaPKo lisäsi johtoaan 3−0:aan, kun Niklas Salo nousi b-pisteen kaarelta maalin edustalle ja laukoi kiekon yläkulmaan. Heti seuraavassa vaihdossa TUTOlle avautui mahdollisuus kaventaa, kun Matias Lehtonen ja Niko Ahoniemi kirmasivat ylivoimahyökkäykseen. Kaarlehto nollasi kuitenkin Ahoniemen laukauksen.

Salon osuma jäi lopulta ottelun viimeiseksi maaliksi. Takaa-ajoasemassa ollut TUTO laukoi koko päätöserän aikana vain kahdesti ykkössektorilta.

− Kaksi tappiota alla, ja joukkue oli hyvin sitoutunut tänään ja halusi ottaa kolme pistettä. Kiitos siitä joukkueelle, SaPKon Räsänen kiitteli suojattejaan.

Jos joukkueet pyrkivät aiemmin pelaamaan organisoidusti, vaihtuivat taktiikat päätöserässä päästä päähän -ravaamiseen. Erää leimasivatkin lukuisat käytösrangaistukset sekä Niclas Luceniuksen turhautuminen.

− Välillä kiekko koettelee joukkuetta, ja tällä hetkellä yhdeksän äijää poissa, niin kyllä joukkue on kovilla, Elomo päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle