11 maalin ilta siivitti SaPKon ja RoKin tauolle - "Olimme liikkeessä jäljessä, kamppailupelaamisessa jäljessä"

MESTIS / Raportti
Rasmus Reijola antautui lopulta kuudesti.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja RoKi kohtasivat joulutauon alla Talvisalossa. Ottelusta muodostui lopulta 11 täysosuman maali-iloittelu, jota leimasivat puolustuspelilliset lapsukset. RoKi oli päätöserän johtomaalinsa myötä kiinni kolmessa pisteessä, mutta SaPKo nousi viimeisellä minuutilla tasoihin ja tarrasi lisäpisteeseen jatkoajalla.

Itä-Suomen-kiertueensa Talvisalossa päättänyt RoKi taipui SaPKolle lopulta 56-lukemin.

− Huonothan ne ovat, RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen kertoi päällimmäiset tuntemuksensa ottelun päätyttyä.

Karjalainen kehui kuitenkin joukkueensa korjausliikettä perjantaiseen 1−6-tappioon nähden.

− Meillä on ollut vähän vastatuulta sekä tuloksen että pelaamisen kanssa, mutta iso korjaus verrattuna eiliseen.

− Tyytyväinen olen kaikkeen muuhun paitsi tuohon maalintekopelaamiseen ja tulokseen.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen ei myöskään ollut tyytyväinen voitosta huolimatta. SaPKo on päästänyt kahdessa edellisessä ottelussa 11 maalia.

− Kaksi peliä ja tuollainen määrä maaleja omiin. Ei se missään nimessä ole hyvää tekemistä, mutta iso kiitos joukkueelle, että kuitenkin tuli sieltä, Räsänen kommentoi joukkueensa nousua voittoon.

RoKi siirtyi ottelun ensimmäisellä minuutilla johtoon, kun Joona Huttula ohitti Roope Urpolahden kaukaa laidasta siniviivan tuntumasta. Hitaasti koneensa hyökkäyspäässä käyntiin saanut SaPKo tuli 1−1-tasoihin Kasper Piitulaisen osumalla ajassa 08.01.

Rovaniemeläiset laukoivat ykkössektorilta seitsemän kertaa ja pääsivat kotijoukkuetta tehokkaammin maalin edustalle. RoKi sai vielä avauserän lopun ylivoimallaan kiekon maaliviivalle asti, mutta peliväline ei ehtinyt maaliviivan yli ennen vihellystä.

RoKi käytti tilaisuudet hyväkseen

SaPKo siirtyi toisen erän ensimmäisillä sekunneilla 2−1-johtoon, kun Mikko Lahtela purjehti laidasta maalin edustalle ja ohitti Rasmus Reijolan toisella laukaisuyrityksellään.

Takaiskun jälkeen RoKi sai hiljalleen painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta ylärimaa lähemmäksi joukkue ei aluksi päässyt. Myöhemmin rovaniemeläiset tulivat tasoihin, kun Tino Metsävainio laukoi kiekon SaPKo-viisikon keskeltä verkkoon.

RoKin laukaukset maalin läheisyydestä olivat muuten vähissä, mutta joukkue piti SaPKon omalla alueellaan maalintekosektoreiden ulkopuolella. Yksi puolustuspelillinen virhe kuitenkin kostautui ja Teemu Lämsä ohitti Reijolan kaksi vastaan yksi -hyökkäyksen päätteeksi.

Vierasjoukkueen tasoitus tuli heti seuraavassa vaihdossa. Malo Ville luisteli kaksinkamppailuvoiton ja pitkän pyörityksen jälkeen ykkössektorin keskelle ja ohitti Urpolahden rystylaukauksellaan.

SaPKo oli omalla alueellaan ajoittain pulassa RoKi-hyökkääjien kanssa. Rovaniemeläiset kruunasivatkin tehokkaan toisen eränsä 4−3-ylivoimamaalin muodossa 12 sekuntia ennen taukosummeria.

− Pelillisesti olimme hyviä. Maalipaikkoja loimme erittäin paljon siihen nähden, että täällä SaPKoa vastaan pelattiin, RoKi-luotsi Karjalainen sanoi.

SaPKo horjui, muttei kaatunut

RoKi oli päätöserässä joukkueista puolustavampi osapuoli, eikä se päässyt SaPKo-hallinnan alta kohti Urpolahden vartioimaa maalia. SaPKo sai erän puolessa välissä kaksi perättäistä ylivoimaa, joista jälkimmäisellä se onnistui 4−4-tasoituksessa.

Alakynnessä ollut RoKi siirtyi kuitenkin jälleen johtoon ajassa 56.39. Turkka Pumpanen riisti hyökkäyssiniviivalla pelivälineen Elmeri Laamaselta ja tarjoili Villelle avopaikan, josta ranskalaisella oli helppo työ siirtää kiekko ohi voimattoman Urpolahden.

− Olimme liikkeessä jäljessä, kamppailupelaamisessa jäljessä. Se näkyi siinä, että kaveri loi niitä maalipaikkoja, Räsänen myönsi.

− Ehkä vähän kovempi jakso on tässä menossa, niin se näkyy liikkeessämme.

Päätöserää toistaiseksi tuloksetta hallinnut kotijoukkue haki viimeiset minuutit tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. 5−5-tasoitus ja illan kymmenes maali syntyi Niklas Salon lavasta ajassa 59.02.

SaPKo lähti joulutauolle lopulta 6−5-voitolla, kun kultakypärä Matias Lainio otti ratkaisun omiin käsiinsä. Hyökkääjä veivasi ohi läpi RoKi-pelaajien ja tykitti kiekon maalin edestä yläkulmaan.

− Kaikki nämä kolme peliä RoKia vastaan ovat menneet jatkoajalle, ja kaikki olemme pystyneet kaaraamaan. Kyllä joukkueesta luonnetta löytyy, Räsänen kehui.

» Lähetä palautetta toimitukselle