SaPKo varmisti runkosarjan voiton – "Oli teemana pelata voitosta keinolla millä hyvänsä"

MESTIS / Raportti
SaPKo kurvasi runkosarjan voittoon.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo varmisti perjantain 3−2-jatkoaikavoitollaan seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjavoiton. Peliitat tarjosi pässipaidoille kuitenkin haasteen, jonka ohi ei kierrelty helpolla. Kultakypärä Jonatan Tanus jatkoi samalla hurjaa kauttaan ja rikkoi 60 tehopisteen rajapyykin.

− Täältä ei moni hae pisteitä, niin täytyy olla todella tyytyväinen, Peliitat-luotsi Marko Tuomainen kommentoi joukkueensa otteita jatkoaikatappion jälkeen.

Peliitat haastoi sarjakärki SaPKoa heti ottelun alkuminuuteista lähtien. Heinolalaiset riisuivat alussa SaPKon aseita pois riistämällä pelivälineen ja ottamalla vauhdin pois.

− Teemana oli lähteä voittamaan kaksinkamppailuja, siitä tuli kyllä selkeä parannus viime peliin. Se kantoi nyt yhteen pisteeseen, Tuomainen kertoi.

Sekä Samu Vilkmanille että Henri Ruotsalaiselle tarjoutuikin oiva tilaisuus avausmaaliin aivan maalin edustalla, mutta SaPKo-vahti Lassi Yrjölä veti molemmilla kerroilla pidemmän korren.

Kotijoukkue kohtasi Peliittojen vahvan alun myötä vaikeuksia omassa hyökkäyspelaamisessaan. Teemu Lepaus ja Jonatan Tanus saivat jäällä ollessaan Peliittojen viisikon ajoittain solmuun, mutta muuten heinolalaiset pitivät pässipaitaiset hyökkääjät poissa maalinteosta.

− Oltiin ensimmäinen erä hippasillaan. En tiedä, jäikö se ison kaukalon peli Joensuusta. Jokipojat ei oikein paineistanut näin paljon kuin Peliitat, Pasi Räsänen kommentoi ottelun alkua.

Peliitat pakotti SaPKon useasti puolustuskannalle, ja palkinto nähtiin ajassa 13.01, kun Juuso Perttilä ohjasi Eemeli Heikkisen jäännuoliaisen verkkoon ja johtolukemiksi 1−0.

Pässipaidat saivat juonesta kiinni avauserän lopulla, ja sen jälkeen Peliitoilla oli takaiskujen välttämisessä jo runsaasti tuuriakin mukana.

SaPKo puki työhaalarit ylleen

Toiseen erään kotijoukkue puski täydellä höyryllä kaikilla neljällä ketjulla. SaPKo-hyökkääjät paineistivat korkealta eikä jättänyt Peliitat-puolustajille enää tilaa avata peliä.

− Tällaisia pelejä nämä kevään pelit on. Oli teemana pelata voitosta keinolla millä hyvänsä, Räsänen totesi.

Peliitat ei kirjauttanut koko erän aikana tasaviisikoin ykkössektorilta yhtäkään laukausta kohti maalia. SaPKo puolestaan loi tilanteita vaihto toisensa perään, mutta kahdeksasta ykkössektorin laukauksesta viisi viuhui karkeasti ohi maalin.

− Täytyy antaa krediittiä siitä, että toinen ja kolmas erä pelattiin jo ihan miehekkäästi, SaPKo-luotsi kehui suojattejaan.

Kova pyöritys toi tulosta ajassa 34.31, kun Sami Jekunen tälläsi siniviivalta kiekon ohi Joonas Haraldin. Onnea oli myös kotijoukkueen matkassa, sillä ennen 1−1-tasoitusmaalia Peliitat sai kiekon aina maaliviivalle saakka.

Toisen kerran kotiyleisön huutomyrskyyn sai Toni Henttonen, joka vei kolmannessa erässä SaPKon ensimmäistä kertaa johtoon. Kuulutus TUTOn ja Espoo Unitedin välisen ottelun 0−3-tilanteesta kirvoitti yleisön myös spontaaneihin suosionosoituksiin.

Peräti 34 minuuttia heinolalaisten takalinjoilla urakoinut Christian Silfver toi Peliitat vielä tasoihin ajassa 54.48. Puolustaja narutti tilanteessa ylipelannutta Yrjölää ja sai sipaista pelivälineen tyhjiin.

"Siellä on Mestiksen tuleva mestari vastassa"

Joukkueet ratkaisivat lisäpisteen kohtalon jatkoajalla, mutta varsinaiselta peliajalta saatu piste ja turkulaisten tappio sinetöi SaPKon seurahistorian ensimmäisen runkosarjavoiton.

− Ollaan hyvin onnistuttu tilkitsemään tuo meidän oma pää. Ei hirveitä maalimääriä sinne tule. Puolustetaan erittäin hyvin viisikkona ja Yrjölä vielä lukkona siellä häärii, Pasi Räsänen kertasi joukkueensa viime aikojen edesottamuksia.

Kotijoukkueen 3−2-voiton arkkitehdiksi nousi lopulta Teemu Lepaus, joka ujutti pelivälineen verkkoon Joonas Haraldin varusteista. Samalla Jonatan Tanus syötteli itsensä 60 tehopisteen kerhoon.

− Siellä on Mestiksen tuleva mestari vastassa, niin ei voi muuta kuin olla tyytyväinen tuohon pisteeseen, Peliitat-luotsi Tuomainen sanoi.

− Ei muuta kuin lippikset tilaukseen ja tori varaukseen, Tuomainen jatkoi psyykkaamistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle