SaPKo hallitsi hyökkäys- ja puolustuspäässä − KeuPan viime hetkien rynnistys jäi vajaaksi

MESTIS / Raportti
Jonatan Tanus ei pelännyt rynnätä maalille.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo otti 2−1-voitolla ottelusarjasta kuskin paikan. Maalit olivat seurausta läpi ottelun jatkuneesta hallinnasta, mutta loppuhetkillä KeuPa hiipi kuin varkain vielä maalin päähän. Keuruulaisten rynnistyksen katkaisi kuitenkin päätössummeri.

Pudotuspeleille ominainen molemminpuolinen nahistelu ja psyykkaus tekivät jälleen paluun Talvisaloon. Tunne oli läsnä erityisesti keuruulaisten vaihtoaitiossa.

SaPKon ja KeuPan välinen ensimmäinen puolivälieräottelu ei jättänytkään ketään kylmäksi peliesitysten tai päävalmentajien ottelun jälkeisten kommentien osalta.

− SaPKo on ylivoimainen tähän sarjaan, meillä ei muuta kuin yritetään vain parhaamme, KeuPan Mikko Heiskanen psyykkasi ennen poistumistaan lehdistötilaisuudesta.

− Tuntui olevan tunne aika kova tuolla vastustajan aitiossa ja joukkueessa, SaPKon Pasi Räsänen myhäili.

Avauserässä KeuPa karvasi ylhäältä yhden hyökkääjän aktiivisella paineella. SaPKo joutuikin paineen alla hakemaan kiekollisia askelmerkkejään.

− Ei oltu ihan ytimessä, ja kaveri yritti paineistaa voimakkaasti. Oltiin välillä vähän vaikeuksissa meidän lähtöjen kanssa, Räsänen myönsi.

Avausminuuttien aikana KeuPa oli enemmän kuin lähellä maalintekoa, kun Joonas Niemelä pääsi tuikkaamaan maalin kulmalta puolityhjään maaliin. Niemelä ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä yllättäen avautunutta tilannetta.

Pudotuspelisarjan maalihanat ajassa 13.54 avasi Rasmus Hämäläinen, joka viritti laukauksensa KeuPa-puolustajien välissä ja tulitti pelivälineen ohi Roope Urpolahden

Jonatan Tanuksen ja Teemu Lepauksen välillä operoinut Joona Monto sai avauserässä iskun käteensä ja vuorotteli ottelun tiimellyksessä vaihtoaition ja pukukopin välillä. Viimeisessä erässä hyökkääjää ei enää jäällä nähty.

− Se, mistä Monto jäi pois, oli selkeä kiekottoman pelaajan tökkääminen selkään, ja kaveri joutui jättämään pelin kesken, Räsänen sanoi.

KeuPa jäi jyrän alle mutta taisteli itsensä maalin päähän

Avauserän loppua kohden SaPKo sai vietyä peliä pidemmäksi aikaa hyökkäysalueelle. Toinen erä oli kotijoukkueelta jo hallittua näytöstä. Joukkue vyöryi läpi erän vahvasti KeuPan päätyyn, hallitsi pelivälinettä ja loi maalipaikkoja tasaisella tahdilla.

− Mitä pidemmälle peli meni, sitä selkeämmin hallittiin. Maalipaikat kahteen ensimmäiseen erään 20−6 meille, Räsänen analysoi.

Runsaista laukaisupaikoista ja ylivoimatilaisuuksista huolimatta Arttu Pellin tolppalaukaus ja Tanuksen ylärimalaukaus jäivät ainoiksi maalia lähennelleiksi tilanteiksi. KeuPa-maalilla myös Urpolahden torjunnat pitivät keuruulaiset vielä mukana ottelussa.

− Kyllä meidän pitää saada vielä tehokkuutta lisää. Tietysti maalivahdilla oli kaikki jumalat puolellaan. Oli tolppaa, oli mailantuppea, oli mitä tahansa, Räsänen totesi.

Vierasjoukkue KeuPa sai pidettyä pelivälinettä hyökkäysalueella vasta erän puolivälin jälkeen. Joose Antonen ja Samuel Salonen pyörivät sulavastikin kulmissa, mutta varsinaisiin laukaisupaikkoihin eivät hyökkääjät päässeet.

− Hyökkäyspeli jäi tänään vähän vajaaksi. Tuomaripelistä ei viitsi sanoa mitään, jäi vähän vajaaksi. En tiedä, menikö molemminkin puolin vähän vajaaksi, Heiskanen kommentoi.

Pässipaitojen ylivoimatehokkuus ei yltänyt parhaalle tasolle, sillä vasta joukkueen kuudes ylivoima tuotti tulosta. Ennen Hämäläisen 2−0-maalia KeuPan alivoimanelikko pysyi jatkuvasti tiiviinä ja pyrki minimoimaan Tanuksen laukaisu-uhkaa.

KeuPa taisteli läpi ottelun pääsystään maalipaikoille. Joukkue kirjasi ensimmäisen laukauksensa ykkössektorilta kohti maalia vasta ajassa 51.20. Päätöserän viimeinen kymmenminuuttinen olikin keuruulaisten rynnistystä.

− Taisteltiin välillä tuulimylläkin vastaan, Heiskanen jatkoi.

Vierasjoukkue puski väkisinkin SaPKon hyökkäysalueelle ja koetteli Juhana Ahoa muutamaan otteeseen. Sebastian Kauppilan 1−2-kavennusmaali syntyikin loppuhetkillä kotijoukkueen avustuksella.

KeuPa sai kiekon maaliin vielä päätössummerin soidessa, mutta vuoden takainen uusinta takaa-ajoasemasta rinnalle jäi sekunnin murto-osien päähän. Kuuma ottelusarja siirtyy seuraavaksi Keuruulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle