Koivistoisen ketju teki peruuttamatonta tuhoa - KeuPa marssi jatkoon

MESTIS / Raportti
KeuPalla riitti ilonaiheita.
Kuva © Antti Varonen
KeuPa eteni välieriin peittoamalla SaPKon neljännen kerran yhden maalin turvin. Keuruulaiset olivat suurimman osan ottelusta altavastaajana, mutta rokottivat pässipaitoja harvalukuisista paikoistaan murhaavan tehokkaasti.

Sarjaa vielä venyttämään lähtenyt kotijoukkue pääsi ensimmäistä kertaa yrittämään maalintekoa, kun Joonas Toivasen soolokuljetus hyökkäysalueelle johti läpiajoon ja lopulta rangaistuslaukaukseen. Toivasen yritys kilpistyi kuitenkin Antti Karjalaisen patjoihin.

Keuruulaiset kamppailivat alati hyökkäystensä rytmin kanssa, sillä useat suorat hyökkäykset päättyivät usein joko paitsioon tai nopeaan kiekonmenetykseen. Puolustusalueella pässipaidat pyrkivät pelaamaan KeuPan tehokkaasti irti kiekosta tehden vieraiden kiekollisen operoinnin entistä vaikeammaksi.

Avauserässä joukkueista lähempänä maalia oli SaPKo. Kentän ahkerimpana laukojana kunnostautui yllättäen Nikke Kettukangas, joka haastoi Karjalaista laukomalla peräti kuusi kertaa. Tomi Wilenius kolisteli puolestaan kerran maalirautoja.

− Tänään me jouduttiin puolustamaan, oltiin puolustamisen ytimessä. Kiekollisessa pelissä oli tietysti puutteita, mutta se on ihan sama, Ville Nieminen analysoi sarjan ratkaisutta ottelua.

SaPKon aktiivisesta puolustuspelaamisesta johtuen KeuPa pääsi laukomaan vain kolmesti kohti Antti Leskistä, lähimmän yrityksen suuntautuessa kaukaa b-pisteeltä.

SaPKo hallitsi, KeuPa teki maalit

Kotijoukkue laittoi toisen erän ensimmäiselle kymmenminuuttiselle hyökkäyspelaamiseensa isomman vaihteen silmään. Liukuhihnalta tulleista maalipaikoista huolimatta pikkumusta ei päätynyt verkon perukoille.

− Joukkue teki taas kolme kertaa enemmän maalipaikkoja kuin kaveri. Jos niistä ei tee, niin sitten kaveri rankaisee, SaPKon Pasi Räsänen totesi pettyneenä.

Lähes koko toista erää hallinnut SaPKo sai todenteolla kylmää vettä niskaansa, kun KeuPa rokotti Emppu Pulliaisen johdolla kotijoukkuetta ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Maalia edelsi Mikko Lahtelan huippupaikka, jonka KeuPa-vahti Karjalainen nollasi itsevarmasti.

Pässipaidat hakkasivat päätään seinään edelleen myös lukuisilla ylivoimatilanteilla. Samaan aikaan KeuPa otti askeleen lähemmäs välieräpaikkaa, kun jäähyaitiosta vapautunut Joona Peränen harhautti ja ujutti kiekon ohi Leskisen.

KeuPa karkasi jo ratkaisevan tuntuiseen kolmen maalin maalin johtoon päätöserän alkuminuuteilla, kun Pasi Kouvalainen sai kiekon maalinedusruuhkassa lapaansa ja tykitti pelivälineen ohi voimattoman Leskisen. Kotijoukkue avasi maalihanansa kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa Rasmus Hämäläisen yllättäessä Karjalaisen.

− Toisessa erässä oli ottelun ratkaisu ja melkein koko sarjan kuva. Ainut peli, jossa KeuPa teki enemmän maalipaikkoja oli se peli mikä voitettiin, Räsänen sanaili.

− Kyllä meillä oli riittävä määrä maalipaikkoja joka ottelussa viedä tämä sarja pidemmälle. Isomman kausianalyysin paikka on vielä edessä.

Kovan työn sankarit esillä

Keuruulaiset marssivat ensimmäisenä joukkueena välieriin raivokkaiden tuuletusten kera, vaikka läpi pelin avopaikoista ohi laukonut Wilenius viimeisteli loppulukemat 2-3 ajassa 59.55.

− Kova, kuuma sarja. Paljon tapahtui ihmeellisiä asioita, Nieminen summasi ottelusarjaa.

Nieminen antoi lehdistötilaisudessa estoitta kunniaa suojateilleen mainiten Panu Hyypän ja Jussi Viitasen lisäksi myös Peräsen ja Pulliaisen.

− Mä oon ihan väärä jätkä tässä vastailemaan kysymyksiin. Menkää kysymään Panu Hyypältä, meni seitsemältä tänään aamulla töihin. Viitanen veti puolen työpäivän alle ja sitten tuli ihan henkensä kaupalla tänne Savonlinnaan. Siinä on työn sankareita.

− Semmoinen olisi toive, että siellä Keuruun himmelissä ei sammu valot tänä keväänä, Nieminen loi lopuksi katseen lähitulevaisuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle