Kevin Lankinen palasi maalin suulle Ketterän paidassa - imatralaiset edelleen piikki SaPKon lihassa

MESTIS / Raportti
Kevin Lankinen huhki 35 torjunnan edestä.
Kuva © Antti Varonen
Ketterä voitti SaPKon jo kolmannen kerran tällä kaudella, kun se haki vieraspisteet Talvisalosta 5−2-lukemin. Imatralaiset pelasivat maalivahti Kevin Lankisen johdolla tylyn vieraspelin ja rokottivat armotta kotijoukkueen kiekollisista virheistä.

Loukkaantumisesta toipunut Kevin Lankinen pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa tällä kaudella, kun 22-vuotias veräjänvartija torjui Ketterän maalilla SaPKoa vastaan. Lankinen johdattikin Ketterän jo kolmanteen voittoon pässipaidoista Talvisalon 1525-päisen yleisön edessä.

Ketterä oli hyökkäyspäässä aktiivinen ja laittoi SaPKo-viisikon useaan otteeseen ahtaalle pakottaen pelaajat lepsuihin kiekollisiin ratkaisuihin. Erityisesti Ketterän kärkiketjut laittoivat pässipaidat lujille.

− Olimme kärsivällisiä puolustuksessa, tiivis paketti siinä. Pystyimme keskustan pitämään tukossa, ja sitten onnistuimme maalipaikoista hyvin. Se oli tänään se resepti, mikä toimi, Ketterä-luotsi Matias Lehtonen tiivisti ottelun jälkeen.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen oli tappion jälkeen lyhytsanainen, mutta ei kierrellyt sanomisissaan.

− Ei tähän voi sanoa oikein mitään. Paska peli kaiken kaikkiaan. Huonosti puolustimme tänään ja sen takia viisi maalia omiin.

− Ainut, mikä oli hyvää, oli tuomaritoiminta.

Ketterä siirtyi johtoon viiden minuutin pelin jälkeen pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Joukkue hyödynsi SaPKo-puolustuksen kiekollisen virheen riiston muodossa eikä luopunut pelivälineestä helpolla. Hyökkäysalueen pyörityksen päätti lopulta Erno Ripatti Samuli Tanhuan ja Janne Kumpulaisen esityöstä.

SaPKo vastasi takaiskumaaliin 1−1-tasoituksella vain muutamaa minuuttia myöhemmin. William Mäkinen nousi siniviivalta ja laukoi b-pisteen kaarelta pelivälineen ohi HIFK-laina Lankisen.

Kotijoukkue vastasi myös seuraavasta osumasta avauserän puolen välin jälkeen, kun SaPKo-kapteeni Joona Monto viimeisteli lukemiksi 2−1. Ketterän vastaus tuli lähes välittömästi joukkueen käyttäen jälleen hyväkseen SaPKon huolimattomat kiekolliset ratkaisut.

Kiekon haltuunsa saanut Jesse Juntheikki leikitteli kotijoukkueen puolustuksen kanssa ja harhautti Roope Urpolahden pois torjuntavalmiudesta. 2−2-tasoituksen hyökkääjä sai viimeistellä tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Tyly, tylympi, Ketterä

Ketterä aloitti toisen erän ilman kahta ykköshyökkääjäänsä Tomi Iso-Mustajärveä ja Santeri Vuotia. Iso-Mustajärvi kärsi kaksiminuuttista ja Vuoti kymmenen minuutin käytösrangaistusta. 

Imatralaiset ottivat ottelussa silti johdon, kun kultakypärä Iso-Mustajärvi ohitti SaPKo-vahti Urpolahden rangaistuksensa jälkeen ajassa 21.49.

Myös ykkösketjun kolmas jäsen, Joona Jääskeläinen, joutui kärsimään käytösrangaistusta ajasta 35.35 eteenpäin. Ketterän rikkonainen ykkösnyrkki ei toisessa erässä ollut yhtä vaarallinen kuin aiemmin.

Toisessä erässä SaPKon paine hyökkäyspäässä ei realisoitunut kuin neljään ykkössektorilta maalia kohti lähteneeseen laukaukseen. Parhaista maalipaikoista vastasi Toni Henttonen, joka kokeili maalin edustalta kahdesti Lankisen torjuntavirettä.

SaPKolle avautui tilaisuus tasoitukseen päätöserässä, kun Ketterä passitettiin neljännen kerran kaksiminuuttiselle. Imatralaiset kuitenkin tyrehdyttivät kotijoukkueen kiekolliset ratkaisut täysin, eivätkä pässipaidat päässeet ylivoimansa aikana lähelle Lankisen vartioimaa maalia.

Ketterä kasvatti johtoaan kahteen maaliin heti rangaistuksensa jälkeen. Imatralaiset pääsivät ylivoimahyökkäykseen ja pelivälineen ohi Urpolahden tulitti aiemmin jäähyltä vapautunut Samuli Tanhua.

Päätöserässä Ketterä ajautui puolustuskannalle, mutta piti pässipaitojen maalipaikat kurissa. Kotijoukkue laukoi ykkössektorilta 12 kertaa, ja laukauksista neljä lähti maalin lähistöltä, mutta yhteensä 35 kertaa torjunut Lankinenkaan ei ollut enää ohitettavissa.

Jukurit-laina Janne Kumpulainen kaunisteli lukemat 5−2:een tyhjään maaliin pelin lopulla. Täydestä pistepotista huolimatta Ketterä-päävalmentaja Lehtonen huomautti, että joukkueen otteissa on parannettavaa.

− Perjantaiksi vaatii selkeästi parempaa esitystä meiltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle