SaPKon etumatka riitti kolmeen pisteeseen - Jokipojille kymmenes tappio putkeen

Tehot 1+2 nakuttanut Jonatan Tanus oli jälleen elementissään.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen kärjessä keikkuvat pässipaidat repivät raikkaalla pelillä neljän maalin kaulan kahdessa ensimmäisessä erässä. Jokipojat sai kirivaihteen silmään päätöserässä, mutta kärsi lopulta jälleen tappion lukemin 4-2.

Eilen pelannut Jokipojat oli ottelun avauserässä täysin telineissä, ja SaPKo nappasi ottelun komentoonsa alusta lähtien. Pässipaidat loivat useita vaarallisia mylläköitä Juho Ratilaisen vartioimalle maalille, mutta avauskympin ajan tilanne pysyi vielä maalittomana.

Kotijoukkueen maalivahti Jere Myllyniemi joutui torjuntatöihin avauserässä kahdeksan kertaa, mutta laukaukset olivat poikkeuksetta kaukaa tulleita heittoja kohti maalia. Kertaalleen ärjypaidat osuivat kuitenkin tolppaan avauserässä.

Avauserän puolivälin jälkeen kuparinen vihdoin rikkoutui. SaPKon Joona Monto riisti hyökkäysalueella kiekon pois joensuulaispuolustukselta ja tarjoili kiekon kultakypärä Jonatan Tanukselle, joka ampui jo kauden 34. maalinsa.

Maalin jälkeisessä vaihdossa Casimir Jürgensin syvään pelattu kiekko kimposi vieraiden peliaikarohmun Matti Koistisen kasvoihin, ja puolustaja lähti verta vuotavana loppuerän ajaksi paikattavaksi.

Ajassa 15.13 savonlinnalaisryhmän tehomiehet iskivät jälleen. Monto ja Tanus juonivat kiekon tekopaikkaan Jürgensille, joka latasi kiekon takakulmaan lukemiksi 2−0. Jokipoikien luotsia Jouni Varista kismitti päästetyt maalit.

− Ensimmäisessä erässä pari sössöä kiekon kanssa. Kun vastustajan veljet tykkäävät kiekon kanssa pelata, niin aika kylmästi rankovat.

SaPKo karkumatkalle ylivoiman turvin

Ottelun toisessa erässä nähtiin runsaasti rangaistuksia, ja ylivoimansa hyödynsi paremmin SaPKo.

Kun joensuulaisvieraat eivät erän alussa saaneet Oskari Siikin rangaistuksen aikana merkittäviä tilanteita aikaiseksi, hyödynsi SaPKo perään erän molemmat ylivoimansa.

Ensin ajassa 27.42 Matias Pulli vei pässipaidat erikoistilanteessa jo 3−0-johtoon, ja kaksi minuuttia myöhemmin ylivoimalla onnistui jälleen Jürgens. Monto ja Tanus nappasivat jälkimmäiseen maaliin syöttöpisteet ja täten illan kolmannet tehopisteensä.

− Mua harmittaa ennen kaikkea se maalineduspelaaminen alivoimalla. Ranteella tulee ne vedot viivasta, ja ne pystyisin minäkin ottaa kädellä, jopa rintakehällä, siihen eteen, manaili joensuulaisvalmentaja Varis.

Tässä vaiheessa joensuulaiset päättivät vaihtaa maalivahtia Jonathan Iilahden korvattua Ratilaisen maalin suulla.

Erän puolivälissä oli Jokipoikien Ville Silvastin vuoro lähteä koppiin paikattavaksi, kun Toni Henttosen maila osui Silvastia kasvoihin. Henttoselle tuomittiin tilanteesta 2+2-minuutin rangaistus, mutta vieraat eivät saaneet kavennusta aikaiseksi myöskään neljän minuutin ylivoiman aikana.

− Kapealle jouduttiin taas, kun Silvast lähti kesken pelin pois. Villelle pitää toivottaa onnea ja voimia. Onneksi ei käynyt mitään vakavampaa, huokaisi Varis ottelun jälkeen.

SaPKon valmentaja Pasi Räsänen oli puolestaan tyytyväinen omiensa kahden ensimmäisen erän otteisiin.

− Kaksi erää pelattiin pelisuunnitelman mukaan. Pidettiin Jokipojat mahdollisimman pienillä maalipaikoilla, ja Jere siellä takana hoiti ne.

Vieraiden kiri ei kantanut pisteille asti

Päätöserässä nähtiin aivan uudestisyntynyt Jokipojat, ja vieraat ottivat erän komentoonsa. Joukkue alkoi voittaa kaksinkamppailuja, saada pidempiä pyörityksiä ja laadukkaampia maalipaikkoja.

Savonlinnalaiset taas keskittyivät reilussa johtoasemassa suojelemaan etumatkaansa eivätkä hyökänneet enää yhtä aktiivisesti.

Erän viidennellä minuutilla ärjypaitojen Juuso Akkanen pääsi niittaamaan Joel Olkkosen paluukiekon verkkoon. Kymmenisen minuuttia myöhemmin vieraat nousivat jo kahden maalin päähän Teemu Nissisen ammuttua kiekon tyhjiin Heikki Puustisen loistavasta poikittaissyötöstä.

− Yhdeksän erää pelattu lätkää, ja viimeinen erä oli ehkä meidän paras erä, kehui kolmannen ottelunsa valmentanut Varis päätöserän taistelua.

Jokipojat haki lisäosumia ahnaasti loppuun asti, mutta 12 kertaa päätöserässä torjunut Myllyniemi oli tästä edespäin ohittamaton. Mestiksen maaliennätystä jahtaava Tanus yritti lopussa osumaa Jokipoikien tyhjään maaliin kahdesti, mutta tällä kertaa tuloksetta. Täten loppunumeroiksi kirjattiin SaPKolle 4−2.

− Kolmas erä oli meiltä kiekollisesti erittäin huolimatonta tekemistä. Ei kestänyt 60 minuuttia, vaikka sitä lähdettiin hakemaan. Mutta hyvä näin. Keväällä ruvetaan laskemaan näitä voittoja, ja kolme pistettä lämmittää, summasi SaPKon Räsänen.

Jälkimmäisen puoliskon joensuulaismaalilla pelannut Iilahti torjui ottelussa vain kaksi kertaa.

SaPKon ja Jokipoikien seuraava ottelu pelataan ensi keskiviikkona, jolloin joukkueet iskevät uudelleen yhteen Joensuussa.