SaPKo kuritti Jokipoikia näytöstyyliin - "Täytyy katsoa, vaihtuuko joukkue"

MESTIS / Raportti
Jokipojat koki runsasmaalisen tappion.
Kuva © Antti Varonen
Paluumuuttaja Samu Pitkäsen takaisin riveihinsä saaneesta Jokipojista ei ollut keskiviikkona vastusta SaPKolle, kun sarjakärki löylytti joensuulaisia 7−1-lukemin. Pässipaitojen johtohahmona esiintyi edelleen pysäyttämätön Jonatan Tanus.

Keskiviikkoillan 7−1-voiton myötä eron yhdeksään pisteeseen TUTOon nähden repinyt SaPKo esiintyi Jokipoikia paremmin niin kiekollisena kuin kiekottomanakin.

SaPKo ei päästänyt joensuulaisia missään vaiheessa helpolla. Joukkue paineisti Jokipoikien kiekollista pelaajaa ahnaasti jo avauserän ensiminuuteista lähtien, mikä vaikeutti huomattavasti vieraiden avauspelaamista.

Teemu Lepauksen, Jonatan Tanuksen ja Joona Monton ketjulla ei kestänytkään kauan ottelun avausmaalin teossa. Kolmikon vahva hyökkäyspään vaihto kruunaantui, kun Casimir Jürgensin laukaus siniviivalta painui ensimmäisen kerran ohi Juho Ratilaisen.

Jatkuvasti paineen alaisena operoinut Jokipojat oli pakotettu puolustuskannalle ja rikkomaan päädyssä vahvasti pelannutta pässilaumaa, mikä tarjosi kotijoukkueelle kolme ylivoimamahdollisuutta jo ensimmäisessä erässä.

− Ei oltu millään osa-alueella mukana, Jokipoikien Ari Aaltonen kommentoi ottelua tiukkasanaisesti.

Joensuulaiset kirjasivat avauserässä vain kaksi laukausta kohti maalia, eikä tilanne muuttunut myöskään toisessa erässä. Hyökkäysalueelle Jokipojat ei päässyt kontrolloidusti, sillä SaPKo ei antanut kiekottomana tuumaakaan tilaa vaan kävi heti iholle.

SaPKo katkoikin Jokipoikien hyökkäykset usein jo ennen puolustussiniviivaa ja käänsi peliä järjestelmällisesti vieraiden päätyyn.

− Joukkue noudatti taktiikkaa ja teki hyvän suorituksen tauon jälkeen, SaPKon Pasi Räsänen kertoi tyytyväisenä.

Kotijoukkueen tehokas kiekoton pelaaminen tuottikin tulosta, kun Niklas Salo tarjoili keskialueen kiekonriiston jälkeen pelivälineen toisessa laidassa vauhdissa olleelle Rasmus Hämäläiselle, joka tälläsi kauden 17. maalinsa.

Maalit seurasivat pian nopeasti toisiaan ja SaPKo lähti vielä Jonatan Tanuksen ja Matias Lehtosen osumien myötä päätöserään tukevassa 4−0-johdossa.

Samu Pitkäsellä vahvistunut Jokipoikien kärkiketju oli läpi ottelun pimennossa ja sai luotua 60-minuuttisen aikana vain kaksi laukaisupaikkaa. Joensuulaisjoukkueen vaisussa ilmeessä ei tapahtunut muutosta edes viimeisellä kaksikymmenminuuttisella.

Sitä vastoin vapautuneesti ja itsevarmasti pelannut SaPKo latoi taululle vielä tylyt 7−0-lukemat. Jokipoikien maalilla pelannut Ratilainen sai tarpeekseen kuuden päästetyn maalin jälkeen, ja viimeiset kymmenen minuuttia torjuntavastuun kantoi vuonna 2000 syntynyt ja Mestiksessä samalla debytoinut Arttu Ruotsalainen.

− Ei me nyt voida jättää meidän maalivahtia tuolla tavalla, että ammutaan seulaksi, Aaltonen ärähti.

Aivan tyhjin käsin joensuulaisten ei kuitenkaan tarvinnut kaukalosta poistua, sillä Heikki Puustinen rikkoi ottelussa helpolla päässeen SaPKo-vahti Joonas Toivosen nollapelin 14 sekuntia ennen päätössummeria.

− Tämmöisen pelin jälkeen täytyy katsoa, vaihtuuko joukkue, Jokipojat-luotsi Aaltonen puhisi joukkueensa suorituksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle