Hokin terävä alku kantoi voittoon

Talvisalon puolityhjät lehterit eivät häirinneet Hokin juhlimista.
Kuva © Antti Varonen
Hokki tuli vierasotteluun Savonlinnaan selkeästi kotijoukkue SaPKoa paremmin valmistautuneena ja karkasi pikatahtia kahden maalin johtoon. SaPKo antoi kuitenkin lopulta hyvän vastuksen kajaanilaisille, mutta siitä huolimatta pisteet matkasivat Kajaaniin numeroin 3-4 (1-3, 1-1, 1-0).

Kun mattimyöhäiset katsojat olivat saapumassa, oli peli saanut jo ratkaisevan käänteensä.

Noin kolmen ja puolen minuutin kohdalla loukkaantumisen jälkeen kaukaloihin palannut Teemu Virtala nousi pitkin vasenta laitaa ja toimitti kiekon maalille. Peliväline löysi pelaajaruuhkan kautta tiensä verkon perille ja Hokki pääsi välittömästi 0-1-vierasjohtoon.

Vain kolme minuuttia edellisestä ja Jarkko Heikkinen lisäsi Hokin johdon jo kahteen maaliin. Molempiin osumiin syöttöpisteet merkkauttivat Teddy Da Costa ja Riku Toivo.

SaPKo kavensi tilanteen tasan kymmenen minuutin kohdalla, kun Robert Leinon napakka syöttö tavoitti maalin edessä odottaneen Niko Kallelan, joka napautti SaPKon maalin päähän. Timo Hiltunen kuitenkin lisäsi Hokin johdon jälleen kahteen maaliin ennen ensimmäistä erätaukoa.

− Meidän iltamme ei kyllä alkanut kello 18.30, ensimmäinen erä oltiin aivan sukkasillaan kaksinkamppailuissa ja liikkeen kanssa. Tietenkin pojille kiitos, ettei pelaaminen ollut samannäköistä loppuja 40 minuuttia ja noustiin tappelemaan voitosta. Kuitenkin ensimmäisen erän luokattomaan esitykseen hävittiin tämä ilta, kommentoi SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen ottelun jälkeen.

Kuumia tunteita ja rikkonaista peliä

Toinen erä oli selkeästi lämmintunnelmaisempi kuin ensimmäinen, ja tapahtumat tempasivat myös valitettavan vähälukuisen, hieman alle 700-päisen yleisön mukaansa.

Toisen erän maalit syntyivät erikoistilanteiden kautta, kun Arttu Niskakangas vei Leinon kaksiminuuttisen aikana kajaanilaiset kolmen maalin karkumatkalle 26 peliminuutin kohdalla

− Kuume iski meidän pakkeihimme: [ClemensUnterweger ja [Jarkko] Heikkinen pelasivat tänään aivan kuumeen rajoilla ja olivat kuumeessa alkuviikon. Uskon, että Leinosen Veli-Antti palaa tuleviin peleihin, ja Heikkisen Arttu on ollut puolitoista viikkoa kasarmilla painamassa loppusotaa ja on myös viikonloppuna takaisin joukkueessa, kommentoi Hokin päävalmentaja Petri Mattila pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

SaPKo sai kuitenkin vastauksensa hetkeä myöhemmin, kun Hokki sai jatkuvan aloitusvenkslaamisen ansiosta kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä. Pässipaitojen kultakypärä Mikko Nuutinen kiitti tästä, napautti ranteet lukkoon ja loi SaPKolle jälleen uutta toivoa.

Jo Heikkisen melko korkealle osuneen taklauksen, josta mies sai kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta, jälkeen alkoi kentällä olla jatkuvasti nokkapokkia ja sanailua pelaajien välillä. Veikko Karppisen polvitaklauksen jälkeen homma meinasi kuitenkin räjähtää käsiin, mutta ilman hanskoja suoritettuja kärhämiä ei kuitenkaan kentällä nähty.

Kun kolmatta erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia, toi Nuutinen SaPKon jo maalin päähän riistettyään ensin kiekon Hokki-puolustajilta ja päätettyään läpiajonsa tyylikkääseen rannelaukaukseen yli tuttuun tapaan Hokin maalia vartioineen Teemu Seppäsen hanskakäden.

SaPKolle tarjottiin lopussa vielä mahdollisuutta  tasoitukseen, kun Anssi Rantanen passitettiin kaksiminuuttiselle viisi minuuttia ennen loppua. Tasoitusmaali jäi vain senttien päähän, sillä Joonas Toivanen sai kiekon ylivoimalla tolppaan ja lopussa SaPKon pelatessa ilman maalivahtia Toivanen yritti sutia pomppivan kiekon maaliin, mutta verkko heilui kiekon painuttua tolpan väärälle puolelle.

− Todella arvokkaat kolme pistettä. Meillä on haastava viikko edessä, ja tämä voitto antaa hyvää henkistä potkua viikon läpikäymiseen, intoili Hokin Mattila.

SaPKo koittaa katkaista tappioputkeaan seuraavan kerran lauantaina, kun paikalliskilpailija Mikkelin Jukurit saapuu vieraaksi Talvisaloon. Hokki puolestaan isännöi jo perjantaina Heinolan Peliittoja ja heti lauantaina se matkaa Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi.