Hermes teki pienimuotoisen ihmeen - mikään ei estänyt hurjaa nousua

MESTIS / Raportti
Samuel Jukuri oli Hermeksen kirin tärkeimpiä palasia. (Arkistokuva)
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kokkolan Hermes venyi Savonlinnassa paikallisen SaPKon vieraana upeaan urotekoon, kun Mestiksessä kuluvalla kaudella pohjamutiin kuuluva vierasjoukkue nousi kahden maalin takaa 3−2-voittoon. Voittomaalikilpailussa ratkaisevan, ja itseasiassa ainoan osuman iski Mikko Virtanen.

Lauantai-ilta oli kaikkinensa dramaattinen. Siihen mahtui muun muassa SaPKon kahden maalin, ratkaisevalta tuntunut johto sekä isäntien jopa suvereeni hallinta kahden ensimmäisen erän ajan. Hermes kuitenkin piristyi päätöserässä ja nousi kahden osuman takaa lopulta voittoon maalivahti Samuel Jukurin johdolla.

Kokkolalaisten veskari oli ottelun suurin sankari, sillä kun Hermes jossain määrin hyökkäsi 0−2-tappiotilanteessa riskillä, ei Jukuri ollut horjutettavissa. Riskillä tai ei, riitti Jukurin panos siivittämään Hermeksen sellaiseen liitoon, joka toi lopulta kaksi elintärkeää pinnaa.

− No, olisin mielelläni voinut ottaa ne kaksi maalia pois. [Ensimmäisen RistoMattila ohjasi hienosti omiin, toinen oli minun epäonnen maali, perjantaina Ketterä-pelissä maaliltaan pois vaihdettu Hermes-sankari vähätteli panostaan.

"Omasta maalista" ja epäonnesta huolimatta Hermes nousi voittoon ja kahdeksan pisteen päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta. Yllättävään tappioon taipunut ja Jukuriin kerta toisen jälkeen törmännyt illan kotijoukkue on sarjataulukossa toisena, joskin matkaa keuruulaiseen kärkilauma KeuPaan on jo 11 pistettä.

Tuuletukset kertoivat paljon

Loistavasti ja väkevästi kahden ensimmäisen kaksikymppisen ajan hyökännyt SaPKo juhli noissa erissä Elmeri Laamasen ja Kasper Elon maalien myötä. Päätöserässä ja kamppailun tauottua tuulettaa sai isännät kirillään masentanut vierasjoukkue.

Tärkeän 1−2-kavennusmaalin iskeneen ja yhteensä 1+1-pinnat saalistaneen Aku Kestilän tuuletus oli yllättävän laimea. 2−2-osuman nakannut Radek Koblizek oli puolestaan revetä liitoksistaan, kun pikkumusta meni verkkoon kummatkin kokkolalaismaalit alustaneen Samu Markkulan syötön jälkeen.

Villit olivat lopulta tuuletukset myös voittomaalikilpailun jälkeen, kun hermesläiset riensivät jokaisen SaPKo-yrityksen torjuneen Jukurin kimppuun.

Tuuletukset kertovat siitä, että Hermekselläkin on lupaavat ajat käsillä. Vaikka joukkueen tie pudotuspeleihin on tällä hetkellä rehellisesti sanottuna tukala, on se ollut viime viikkoina loistoiskussa - kahdeksassa edellisessä pelissä Hermes on jäänyt tyhjin käsin nimittäin vain kerran.

− Nyt ollaan saatu aika tasaiseen tahtiin pisteitä. Se tuo koppiakin yhtenäisemmäksi, Jukuri iloitsi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle