SaPKo voittoon toisessa jatkoerässä

MESTIS / Raportti
FPS oli SaPKolle playoutin toisen kierroksen aluksi odotetun hankala vastustaja, mutta ei vielä ensimmäisessä ottelussa pystynyt ottamaan tarvittavaa vierasvoittoa. Savonlinnalaiset nousivat tasoihin kolmannen erän loppuminuuteilla ja voittomaalin iski ajassa 87.11 Tuomo Litmanen.

FPS joutui tuleen ilman ykkösvahtiaan Jukka Kuusivuorta, joten tolppien väliin laitettiin Janne Kari-Koskinen, jolle ottelu oli ensimmäinen Mestis-tasolla. Avauserä ei maaleja tarjonnut, vaan tilastomerkinnät rajoittuivat kaksiminuuttisiin kummallekin joukkueelle.

Forssalaiset menivät toisen erän alussa johtoon Lasse Lintulan osumalla, mutta Miika Piikkilä tasoitti minuutin kuluttua avausmaalista. FPS siirtyi johtoon erän lopulla Matias Huikarin tehdessä jo kolmannen maalinsa kevään jatkopeleissä.

Olli-Pekka Komulaisen ja Tuomas Nissisen väkivaltaisuudesta saamien jäähyjen vuoksi FPS pääsi aloittamaan kolmannen erän kahden miehen ylivoimalla ja hyödynsikin sen vain 17 sekunnin pelaamisen jälkeen Anssi Rantasen päästessä maalintekopuuhiin.

Tämän jälkeen FPS:n puolustajat joutuivat jäähyvaikeuksiin ja kahdeksan rangaistusminuuttia siirsi pelin hallinnan SaPKolle. Illan tehopelaaja Marko Mäenpää kavensi ennen puoliväliä ja syötti joukkueen ykköspuolustajan Matti Tiihosen tekemän tasoituksen.

Ensimmäisessä jatkoerässä FPS:n maalilla riitti säpinää ja koko ottelussa 49 torjuntaa tehnyt Kari-Koskinen sai venyä kiekon tielle 16 kertaa virkaveli Iiro Tarkin selvitessä seitsemällä kiekon pysäytyksellä.

FPS tappoi erässä Antti Piiroisen kampitusjäähyn, mutta seuraavassa periodissa siitä ei enää ollut apua Litmasen ratkaistessa kolmen ja puolen tunnin kamppailun joukkueelleen, joka voiton ansiosta säilytti kotiedun torstaina Forssassa jatkuvassa ottelusarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle