Maalikarkelot päättyivät toiseen erään

MESTIS / Raportti
Rasmus Hämäläinen tehoili kolmen syöttöpisteen edestä.
Viimekeväisen välieräparin kohtaamisessa SaPKo siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon toisen erän lopulla syntyneellä 4−3-maalilla, mutta sen jälkeen Savonlinnassa ei enää maaleja nähty, joten hallitseva Mestis-mestari paranteli hieman asemiaan sarjataulukossa.

Kerran aikaisemminkin ylivoimalla onnistunut kotijoukkue oli terävänä maalin edessä. Jaakko Lantta pääsi iskemään paluukiekon maaliin, kun Espoo Unitedilta ei löytynyt tarpeeksi kovuutta maalinedustalle. Maalivahti Mika Norja protestoi tilannetta potkumaalina, mutta videotuomarin näkemyksen jälkeen maali syntyi sääntöjen mukaan.

Kolmannen erän puolivälin tietämillä Espoo United pääsi kahdesti ylivoimalle yrittämään tasoitusta, mutta peli ei lähtenyt pyörimään espoolaisten toivomalla tavalla. Sen jälkeen myös vierailijan ottamat jäähyt sotkivat kiriä, vaikka United selvittikin ne puhtain paperein. Kuudella pelaajallakaan tasoitus ei onnistunut.

Ottelun ensimmäiset minuutit sisälsivät molemmilta joukkueilta useamman pitkän kiekon, ja muutenkin erä alkoi katkonaisesti. Ottelun seitsemännellä minuutilla vierailija Espoo United siirtyi maalinedusruuhkasta johtoon. Joona Puhakka teki ensimmäisen Mestis-maalinsa paluukiekosta, joka livahti maalivahti Roope Urpolahden patjojen välistä.

Espoolaisten toista maalia ei tarvinnut sen jälkeen odottaa kauaa, kun Jimi Santalan poikittaissyötöstä Joonas Toivanen ampui kiekon maaliin. SaPKo kavensi vielä ennen erän puoltaväliä, kun Kasper Piitulaisen kova laukaus upposi Norjan ohi.

Espoo United sai erän loppupuolella kaksi peräkkäistä rangaistusta ja SaPKo hyödynsi tilanteen Jarno Pavénin onnistuessa rannelaukauksessaan.

Toisessa erässä nähtiin kolme maalia. Erän alkupuolella merkkejä niistä ei kuitenkaan ollut. Paras tilanne oli SaPKolla, kun Ville Väinölä pääsi laukomaan vahvan nousunsa jälkeen, mutta veto epäonnistui hieman, joten Norja sai kiekon vangittua. Erän ensimmäinen maali syntyi heti erän puolivälin jälkeen, kun Kai Lehtinen laukoi vastakiekkoon ja Matias Nisula ohjasi sen maaliin.

SaPKon kuittaus tuli välittömästi, kun espoolaisten Oskari Uomala pelasi huolimattomasti ja Joona Monto siirsi kiekon illan toisen osumansa tehneelle Piitulaiselle. Vaikka siinä vaiheessa peliä ei varmasti monelle siltä tuntunut, Lantan toisen erän lopussa syntynyt maali oli lopulta ottelun viimeinen maali ja siten voitto-osuma.

Kolmannessa erässä nähtiin paljon rangaistuksia. Dramaattisin tilanne nähtiin Waltteri Hopposen taklattua Elmeri Laamasen päin laitaa. Hopponen sai olla tyytyväinen selvitessään kaksiminuuttisella, sillä Laamasen peli päättyi siihen. Heti kakkoselta päästyään Hopponen sortui uudestaan likaiseen peliin ja tällä kertaa peli päättyi siihen hänen saatua 2+10-minuuttisen. Ylivoimaosumia ei nähty kumpaankaan päähän, ja kun samalla muutenkin Urpolahti ja Norja venyivät tarvittaviin torjuntoihin, kolme pistettä jäivät Savonlinnaan.

Molempien joukkueiden valmennuksessa nähtiin ottelu pitkälti samalla tavalla.

− Peli lähti hyvin käyntiin, tehtiin pari maalia. Alkukauden synti on ollut se, että peli sekoaa ensimmäiseen takaiskuun. Käyrä jatkui sitten toiseen erään, emme olleet siinäkään parhaimmillaan, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila totesi.

− Lääkettä pitää löytää siihen, että ilme on sellainen pelin alusta, mitä se oli 0−2-tappioasemasta alkaen. Ottelun loppuun olen tyytyväinen, Pasi Räsänen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle