Kolmas erä toi RoKille voiton

MESTIS / Raportti
RoKi pääsi juhlimaan karsintasarjan avausvoittoa.
Kuva © Tommy Jokelainen - http://www.fotommy.com/
Rovaniemellä nähtiin tasainen Mestis-karsinnan avauskamppailu kotijoukkue RoKin ja Nokian PYRY:n välillä. Peli ratkesikin vasta kolmannessa erässä isäntien eduksi.

Ennakkoasetelmat peliin olivat selvät: RoKilla edessä oli lähes pakkovoitto, mikäli joukkue mielii Mestikseen, kun taas PYRY oli matkannut keskiviikko-illaksi Nokialta asti pohjoiseen tavoitteena ryöstää isänniltä pisteet.

Ensimmäinen erä joukkueiden välillä oli maaliton. Parhaimmat paikat siunaantuivat RoKin Joonas Wedmanille ja PYRYn Jani Leinolle. Molemmat pääsivät yrittämään lähes tyhjään maaliin, mutta ilman tulosta. RoKin pelissä oli havaittavissa jännittyneisyyttä, kun kotijoukkue ei saanut millään kontrolloituja hyökkäyksiä tehdyksi.

– Meillä oli puristusta ja kaveri tuli hyvin latautuneena peliin. Maalipaikatkin taisivat mennä tasan, maalaili RoKin valmentaja Ari Kokkonen pelin jälkeen.

Toinen erä toi maaleja

Toisessa erässä päästiin jo maalien makuun. Ensin iskivät vierailijat. Kim Petterson viimeisteli ottelun avausmaalin hivenen onnekkaiden syöttöjen jälkeen.

RoKi nosti tasoaan erän loppua kohden, varsinkin kapteeni Henri Joki-Erkkilän sekä hyökkääjä Jaakko Järvitalon johdolla. Neljä ylivoimaa toisessa erässä saanut RoKi käytti lopulta tilaisuutensa hyödykseen ja tasoitti pelin 1-1:een Joona Springaren viimeistellessä aivan erän lopussa. Komea syöttö hyökkäysalueen poikki ylivoimalla, ja vieraiden maalilla Niklas Nalli oli voimaton.

– En haluaisi kritisoida tuomaripeliä, mutta kyllä me tänään jäähyihin kaaduttiin. Siinä 5-4-tilanteessa tuomari puhalsi meille kahden miehen alivoiman, en tiedä onko se playoff-hengen mukaista, PYRY:n käskyttäjä Jukka Kerisalmi manasi.

PYRY loi erässä tilanteensa lähes yksinomaan vastaiskuista. Kiekkokontrolli oli toisessa erässä molemmin puolin yhä heikkoa. Punaisen jälkeen hyökkäyksissä ei tapahtunut oikein mitään ja syöttöjen laatu oli heikko.

Kolmas erä RoKin hallintaa

Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavasta 1-1-tilanteesta.

– Lähdettiin hakemaan eri rytmiä ja tiivistettiin kolmeen viisikkoon. Sovittiin kopissa, että painetaan peli syvälle, Kokkonen kertoi.

Erä olikin RoKin. 2-1-maalin ajassa 47.42 viimeisteli RoKin parhaana palkittu Järvitalo. Mikko Väänäsen vapauttava syöttö tavoitti läpialoon karanneen Järvitalon. Hyökkääjän kylmänviileä harhautus ja viimeistely rystyltä alakulmaan käänsi "momentumin" kotijoukkueelle.

Maalin jälkeen RoKi sai monta hyvää nopeaa hyökkäystä PYRYn alueelle. Vierasjoukkue väsyi selvästi ja hyökkääjien ja pakkien välimatka kasvoi, mikä avasi RoKille tilaa.

– Pelattiin kolmella ketjulla läpi ottelun sairastelujen vuoksi. Ei ollut silti hankala lähteä Rovaniemelle pelaamaan Mestis-karsintoja. Kyllä näihin peleihin ollaan valmiita. Vähän ehkä lopussa väsyttiin, mutta sen taakse ei voi piiloutua, Kerisalmi sanoi.

3-1-maalin viimeisteli Hannu Erkkilä Vesa Inkeröisen syötöstä 1411 katselijan hurmioituessa. Tämän jälkeen PYRY otti aikalisän ja se tuottikin tulosta. 3-2-kavennuksen iski Topi Salmela, mutta se jäi laihaksi lohduksi. Loppunumerot 4-2 iski Inkeröinen tyhjään maaliin.

– Tämä ilta tarjosi hyvää kiekkoviihdettä. Voitto ei irronnut helpolla, vaan täysi työ sen eteen jouduttiin tekemään. Pitää olla tyytyväinen, että pisteet jäivät kotiin, Kokkonen tiivisti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle