Apinoita tipahteli jäälle Rovaniemellä - "Lähtökohta oli vaikea"

MESTIS / Raportti
Rovaniemellä oli syytä hymyyn. Kuvassa RoKin viidennen maalin tehnyt Kristian Kangas. (Arkistokuva)
Kuva © Antti Varonen
Rovaniemellä kotiyleisö sai, mitä halusi, kun RoKi päätti yhdeksän ottelun tappioputkensa selvällä 5−1-voitolla Peliitoista. Monilla osa-alueilla tuskaillut joukkue karisti tappioiden painon niskoiltaan ottelun toisessa ja kolmannessa erässä.

Perjantai-illan ottelun lähtökohdat olivat epävarmat. RoKi oli kulkenut jo useita viikkoja matalaliitoa ja vastustaja Heinolan Peliitat oli vahvassa nosteessa. Ottelun alku enteili rovaniemeläisille vaikeuksia, mutta toisin kävi. RoKin luotsina väliaikaisesti toimiva Benjamin Laurinkari kiitteli joukkuetta hyvästä työstä.

− Lähtökohta oli vaikea, mutta nähtiin tämä ottelu isona mahdollisuutena meille. Tosi ylpeä olen joukkueesta, miten he sitoutuivat tuohon hommaan.

Vauhdikkaasti alkanut ensimmäinen erä ei tuonut avausmaalia, vaikka selkeästi yritystä oli molemmilla joukkueilla. Peli kulki enimmäkseen kovaa kyytiä päästä päähän välillä kääntyen toiseen suuntaan jo keskialueella syöttövirheiden ja kiekonmenetysten vuoksi.

Toiseen erään vieraat tulivat salamamaalilla, kun Samuel Salonen niittasi kiekon maalin yläkulmaan ohi yllätetyn Rasmus Reijolan ajassa 20.17. Tästä vierasjoukkue sai hiukan lisävarmuutta, mutta kotijoukkue sai puristettua vastahyökkäyksiä hyvällä liikkeellä.

Maalihanat ja lukot auki

Toisella ylivoimallaan kotijoukkue avasi maalihanansa, kun Joel Pyykkönen teki keskisektorilta Mestis-uransa ensimmäisen maalin. Hetkeä myöhemmin kotijoukkueen Olli-Aleksi Pietilä iski RoKin 2−1-johtoon. Toinen maali oli niin ikään suoran hyökkäyksen tuotosta ylivoimalla.

− Meillä on ollut erityisesti ylivoimalla vaikeuksia, joten siihen hatun nosto. Saatiin ylivoimalla onnistumisia, ja muutenkin erikoistilannepelaaminen oli kunnossa, Laurinkari totesi tyytyväisenä.

Ylivoimamaalit avasivat rovaniemeläisten lukkoja, ja seurauksena oli omista lähteneen hienon hyökkäyksen päätteeksi kotijoukkueen kolmas maali, kun Eemeli Heikkinen upotti kiekon yläverkkoon Sami Sunin selän taakse.

Viimeinen 20-minuuttinen alkoi puolestaan RoKin salamamaalilla Tino Metsävainion kurvatessa maalille, kun erän avauksesta oli kulunut 25 sekuntia. Peliittojen peli hajosi enemmän sitä mukaa, kun kotijoukkueen peli parani ottelun edetessä.

Ottelun loppu oli rovaniemeläisten pyöritystä, eivätkä vieraat saaneet enää kunnollista otetta missään vaiheessa. Lopullisen niitin ottelulle löi Kristian Kangas nostamalla laukauksensa paluukiekon Sunin yli, minkä jälkeen tulostaululla loistivat jo lukemat 5−1.

Peliittojen loppukiri suli Tatu Vihavaisen tultua turhaan jälkijättöisesti mukaan pikkupainiin RoKin maalin edustalla. Vihavainen sai tilanteesta suihkukomennuksen (2+10) ja RoKin Aleksi Poikola kaksi minuuttia.

Lauantaina RoKi matkaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi, kun Peliitat puolestaan jatkaa vieraskiertuettaan Iisalmessa IPK:n vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle