RoKi peittosi LeKin ilman Tammistakin

Harri Pälve tehoili pisteet 1+1.
LeKi jäi Pohjois-Suomen kiertueellaan ilman pisteitä, kun perjantain tappion jatkoksi lempääläläisjoukkue kärsi tappion myös RoKia vastaan. RoKin voitto kirjattiin lopulta selvin lukemin 5-2.

Mestiksen pistepörssiä vielä ennen lauantain kierrosta johtaneen Juhani Tammisen lainasiirto HIFK:n riveihin ei näyttänyt vaikuttavan millään tavoin RoKin peliin, vaan rovaniemeläiset jatkoivat vahvaa kotivirettään ilman suuria ongelmia.

Ottelun avauserä mentiin melkoisen RoKi-painotteisissa merkeissä. Isännät siirtyivätkin erän puolivälin ylityttyä johtoon. 1-0-osumasta vastasi Harri Pälve Tuomas Komulaisen ja Mika Huhtasalon syötöstä.

Avauserä oli kauttaaltaan selkeää isäntien hallintaa, mistä kertovatkin maalivahtien torjunnat, Paavo Hölsä neljä, ja Christian Heljanko 15.

LeKin alivoima edelleen terästä

LeKin alivoimapeli oli perjantaisen Hokki-ottelun tapaan hyvässä kuosissa, ja joukkue tappoikin ottelussa viisi kahden minuutin rangaistusta. Toisessa erässä joukkueen kaksi jäähyntappoa lyhyen ajan sisään palkittiin, kun Valtteri Järviluoma pääsi lyömään pelin tasoihin Ismo Nikkisen ja Tomi Iso-Mustajärven syötöstä.

RoKilla oli kuitenkin vielä sanansa sanottavana, ja sinipaidat värkkäsivätkin todellisen pukukoppimaalin. Olli-Aleksi Pietilä onnistui ainoastaan kolme sekuntia ennen erätaukoa viemään isännät uudelleen johtoon.

Kaiken kaikkiaan toinen erä oli tasaisempaa vääntöä, ja LeKikin liikkeellä huomattavasti avauserää virkeämmällä jalalla.

Kolmannessa erässä RoKi karkasi lyhyen ajan sisään. Ensin Mika Huhtasalo laukoi kiekon sisään Pälven komeasta syötöstä, ja vain minuuttia myöhemmin Mikko Männistö vei lukemat jo 4-1:een.

Iso-Mustajärven ylivoimalla iskemä kavennusmaali toi LeKin vielä mukaan kamppailemaan pisteistä, mutta vieraiden varsinainen kiri jäi torsoksi. RoKi pelasi fiksua, aktiivista peliä, eikä antanut LeKille juurikaan paikkoja lisämaaleille.

Loppulukemat viimeisteli illan toisellaan Pietilä tyhjään maaliin.

Mestis jää nyt maajoukkuetauolle, ja molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran keskiviikkona 9.11. Tuolloin RoKi isännöi IPK:ta ja LeKi Espoo Unitedia.