RoKin sinnikkyys ja Rasmus Reijola nollasivat sarjakärki KeuPan

MESTIS / Raportti
RoKin maalivahti Rasmus Reijola oli elementissään pelaten nollapelin. (Arkistokuva)
Kuva © Oona Sarajärvi
Edellisen viikon tappiollisen vieraskiertueen jälkeen RoKi isännöi kotonaan jännittävää Mestis-ottelua, kun sarjakärki KeuPa saapui Rovaniemelle. Kotijoukkue ei kumarrellut vierailleen, vaan taisteli itselleen täydet kolme pistettä jättäen keuruulaiset nollille niin pisteissä kuin maaleissakin.

Mestistä tällä hetkellä selkeästi johtava KeuPa HT joutui toteamaan rovaniemeläisten olevan edelleen vaikea vastustaja, kun RoKi voitti tiukan ottelun ainoan maalinsa turvin 1−0. Molempien joukkueiden päävalmentajat olivat yhtä mieltä ottelun tiukkuudesta.

− Peli oli kahden erittäin kovan joukkueen, erittäin tärkeistä pisteistä ja erittäin pienillä marginaaleilla oleva peli. Vastustaja vei ja kaikki kunnia sinne. Ei jäänyt mitään selitettävää. Ehkä ei ihan parhaimmillaan oltu tänään, KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen kuvaili ottelua.

− Sarjakärki vastassa ja minusta erittäin tasainen peli. Jaksettiin olla kärsivällisiä ja joukkue oli erittäin sitoutunut. Kova työ saatiin tehdä ja tänään saatiin siitä palkinto, RoKin Petri Karjalainen lisäsi.  

Ottelun alku oli vauhdikas ja tilanteita avautui molempiin päihin. Kotijoukkue ajoi vieraitaan ahtaalle muutamaan otteeseen kunnon ryöpytyksellä, mutta maalia ei näistä saatu ja vieraat pääsivät purkamaan tilanteet omalta alueeltaan.

Vaarallisin paikka avautui noin kahdeksan minuutin pelin jälkeen RoKin paineistaessa hyökkäyspäässä. KeuPan Mikko Lahtisen harhasyöttö napsahti isäntien Aleksi Poikolan lapaan, joka pääsi vapaasti Samuli Tervon vartioimalle maalille. Poikolan harhauttelu ajautui kuitenkin hiukan ohi, eikä kiekko löytänyt tietään maaliin tyhjästä tilasta huolimatta.

− Ensimmäinen erä oltiin loistava. Se oli selvästi meidän, mutta ei pystytty sitä tuloksellisesti hyödyntämään mitenkään, Karjalainen totesi.

Ensimmäinen erä oli vahvaa pelaamista kotijoukkueelta ja keuruulaiset pääsivät vain ajoittain tuomaan pelin painopisteen rovaniemeläisten puolustusalueelle. Erän loppua kohden KeuPa sai jo joitakin hyviä hyökkäyspyörityksiä aikaiseksi, mutta todellisten huippupaikkojen puuttuessa laukaukset olivat Rasmus Reijolan torjuttavissa.

− Alkuun pyrimme pelaamaan yksinkertaista peliä ja päästä rytmiin sillä, mutta olimme jaloissa ensimmäisen erän, Heiskanen harmitteli.

Toisen erän alkuun tultiin samalla reippaudella. KeuPan Tervo näytti erän alkuminuuteilla, ettei häntä ohiteta helposti, kun KeuPa-vahti venyi hienosti kiekon eteen RoKin ylivoimalla. Vieraat saivat jälleen hyvää painetta RoKi-päähän selvittyään alivoimasta, mutta seuraava kaksiminuuttinen katkaisi hyvän vaiheen.

Toinen keuruulaisten jäähy kuitenkin kostautui Kristian Kankaan rangaistua vieraita ottelun avausmaalilla. Kangas sai Henri Joki-Erkkilältä syötön siniseltä ja liukui b-pisteelle, josta kova veto upposi takayläkulmaan yli voimattoman Tervon.

Erän puolen välin jälkeen KeuPa sai oman hyökkäyspelin pyörimään ja piti kiekkoa RoKin puolustusalueella pitkään vielä ensimmäisen ylivoimansa jälkeen. Tasoitusmaalia vieraat eivät onnistuneet kuitenkaan tekemään, joten toiselle erätauolle siirryttiin RoKin 1−0-johdossa. Heiskanen oli tyytyväinen omiinsa, mutta harmitteli tehottomuutta.

− Toisesta erästä eteenpäin päästiin rytmiin ja painettua, mutta ei saatu palkintoa siitä.

Ottelun viimeinen erä sai mielenkiintoisen alun, kun KeuPan Miro-Pekka Saarelainen pääsi vetämään rangaistuslaukauksen heti ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen. Saarelaisen laukas pysähtyi Reijolan hanskakäden heilahdukseen ja kotiyleisön suosionosoituksiin. 

− Erikoistilanteet toimi. Saatiin yksi tarvittava maali ja alivoima tappoi useamman jäähyn, Karjalainen kertasi.

Erä eteni tasaisena taisteluna, jota rangaistukset rikkoivat ajoittain. KeuPa väläytteli hyökkäyksensä vaarallisuutta, mutta edes Onnetar ei ollut vieraiden puolella kiekon pomppiessa ohi maalista avopaikassa. Loput tilanteet hoiti Reijola kotijoukkueen puolustaessa kiivaasti omaa aluettaan.

− Kyllähän me saimme luotua maalintekopaikkoja, mutta ei osuttu rimojen väliin. Välillä se ui ja välillä ei, mutta usko ei lopu siihen, Heiskanen pohti hukattuja paikkoja.

Vieraiden kovasta yrityksestä huolimatta RoKi piti pintansa. Lähinnä tasoitusmaalia kävi Jere Helenius, joka kilautti kiekon tolppaan Reijolan torjunnasta. Keuruulaisten takaa-ajo tyrehtyi lopulta hyökkäyspään rangaistukseen eikä maalivahditta peluukaan tuonut tarvittua tasoitusta. Heiskanen ei jäänyt silti turhia harmittelemaan.

− Tänne ei ole helppo tulla pitkän matkan takaa. Kova peli takana, josta ei jäänyt meille pisteitä. Parannetaan hommaa ja jatketaan eteenpäin.

− Iso joukkuevoitto, kolme pistettä ja lähdetään jatkamaan, Karjalainen tiivisti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle