RoKi nappasi tärkeät pisteet - "Parasta tekemistä tähän mennessä"

RoKin Toni Eskelinen varmisti kotijoukkueen voiton muutamalla paraatipelastuksella.
Kuva © Oona Sarajärvi
Mestiksen runkosarjan viimeinen viikko alkoi keskiviikkona Rovaniemellä kotijoukkue RoKin tarjoiltua JYP-Akatemialle vauhtia ja tehokasta ylivoimapeliä.

Illan ottelu oli molemmille joukkueille erittäin tärkeä pisteiden osalta molempien taistellessa paikasta karsintarajan yläpuolelta. Rovaniemeläiset veivät ottelun hyvällä liikeellään sekä tehokkaalla erikoistilannepelaamisellaan.

Vierasjoukkue ei saanut omaa peliään missään vaiheessa täysin liikeelle ja oli koko kuusikymmenminuuttisen kotijoukkuetta potkun jäljessä. Vieraiden avausmaali hetkellisesti näytti sekoittavan rovaniemeläisiä, mutta kotijoukkue ryhdistäytyi nopeasti ja jatkoi omaa voittavaa peliään vieden ottelun 3−1.

− Molemmat joukkueet halusivat puolustaa laadukkaasti. Itse koitettiin olla mahdollisimman kärsivällisiä, että ne omat paikat tulee, JYP-Akatemian Jukka Ahvenjärvi luonnehti ottelun jälkeen.

− Tänään oltiin hyvin lähellä playoff-peliä vauhdin ja järjen osalta. Omalta joukkueelta parasta tekemistä mitä olen tähän mennessä nähnyt, RoKin Juha Juujärvi tuumasi puolestaan.

Vauhti päälle ja maalia kohti

Ensimmäiseen erään kotijoukkue lähti vahvasti päästen testaamaan vieraiden Markus Ruusua muutaman kerran jo heti alkuminuutilla. RoKi pääsi useita kertoja helpohkosti maalintekopaikoille, mutta koko erän varmasti pelannut Ruusu piti maalinsa puhtaana 12 torjunnallaan.

Erän aikana mentiin pitkä pätkä päästä päähän kummankaan saamatta varsinaisesti aikaiseksi kunnollisia hyökkäyksiä. Sekava vaihe päättyi, kun JYP-Akatemia iski vastahyökkäykseen RoKin Elias Klytseroffin kilauteltua ristikkoa. Keskialueella Juhani Tamminen hukkasi hetkeksi ylitseen lentäneen kiekon, jolloin takaa tullut Waltteri Lehtonen nappasi pelivälineen kiskaisten sen ohi Toni Eskelisen.

− Yksi paikka saatiin ja siitä 1-0, mutta ylivoimat ratkaisi tänään. Omaa ei saatu semmoisiin kuosiin kuin oltaisiin haluttu, Ahvenjärvi mietti.

Avauserä oli enimmäkseen rovaniemeläisten hallintaa, mutta RoKin peliä vaivasi huolimattomuus ja hyökkäyksien tehottomuus. Jyväskyläläisten Ruusu toisaalta oli hyvä maalillaan ottaen muutaman tärkeän torjunnan.

Toinen erä alkoi jyväskyläläisten ylivoimalla, jota oli jäänyt jäljelle 30 sekuntia RoKin joukkuerangaistuksesta ensimmäisen erän lopusta. Ylivoimaa vieraat eivät pystyneet hyödyntämään.

− Meidän alivoima pelasi hyvää peliä ja saatiin harjoitella vielä lopussa näitä erikoistilanteita, Juujärvi totesi.

Voittoisan tehokas ylivoima

Kaksi minuuttia ylivoiman päättymisen jälkeen Akatemian Alex Lindroos otti jäähyn, joka johti RoKin tasoitusmaaliin. Tuomas Komulainen tarjosi poikittaissyötöllä loistavan paikan Jarkko Harjulalle, joka ei erehtynyt vaan iski suoraan kiekon ohi Ruusun.

Vauhtia erässä riitti ja vauhdin pitäjänä oli isännät pakottaen jyväskyläläiset juoksemaan perässä. RoKin vauhdikas pelin pyöritys ei hidastunut vaikka Akatemia karvasi kovaa ja korkealta.

Lopulta vieraiden Ville Virtanen joutui rikkomaan maalille pyrkinyttä Tammista ja kotijoukkue pääsi toistamiseen ylivoimalle. Jälleen viimeistely oli 100 prosenttia Jussi Pelto-Arvon viedessä RoKin 2−1-johtoon.

Heti kolmannen erän alkuun vieraiden Riku Pitkänen otti jäähyn korkeasta mailasta. Tällä kertaa RoKi ei päässyt rankaisemaan lisämaaleilla.

Ylivoiman jälkeen RoKi jatkoi vauhdilla JYP-Akatemian päähän iskemistä ja yksi vastahyökkäyksistä toi kaksi vastaan yksi -tilanteen. Ensimmäisen vedon Ruusu sai torjuttua, mutta toisessa aallossa noussut Miika Huhtanen nosti riparin maaliin.

Loppukamppailu ei riittänyt

Muutaman minuutin jälkeen Akatemia pääsi ylivoimalle, joka ei vieläkään luonnistunut toivotulla tavalla. RoKi pelasi aktiivista alivoimaan ja Eskelinen torjui jokaisen kohti tulleen vedon.

− Jätkät teki tänään kaiken kamppailun osalta mitä toivottiin, mutta tällä kertaa näin, Ahvenjärvi kiitteli omiaan.

− JYPillä oli kaksi huippupaikkaa. Eskelinen otti aivan maagisen pelastuksen kolmannessa erässä, siitä olisi tullut kolmeen kahteen peli, Juujärvi kehui.

Vierasjoukkueen vimma saada kavennusmaali kasvoi erän edetessä ja maalivahtikin otettiin pois, kun erää oli vielä lähes kolme minuuttia jäljellä. Kova yritys ei tuottanut tulosta vaan voiton vei tasaisen varmasti pelannut kotijoukkue.

− Pelin tasapaino oli hyvä, me puolustettiin hyvin ja hyökkäyspeliin olen tyytyväinen. Me ollaan saatu pelirytmiä paremmaksi, että päästään myös prässäämään, tyytyväinen Juujärvi kertoi.