Vauhdikkaan ja tasaisen ottelun päätteeksi "vietään hymy persieseen ja huomista kohti"

MESTIS / Raportti
Juhani Tammista ei hymyilyttänyt kotitappio.
Kuva © Oona Sarajärvi
Rovaniemellä nähtiin upeaa Mestis-kiekkoa, jossa riitti vauhtia, hienoja maaleja ja loistavia torjuntoja. Tiukan väännön vei uhrautuvasti puolustanut Kokkolan Hermes lukemin 2−3.

Revanssiviikonlopun ensimmäiseen otteluun Rovaniemellä lähdettiin tasaväkisestä tilanteesta. Edelliset keskinäiset ottelut olivat päättyneet vuorollaan kotijoukkueen voittoon yhteismaalien ollessa 7−6 RoKin hyväksi.

Ottelun näkyvimmät pelaajat olivat joukkueiden kultakypärät Juhani Tamminen (0+2)ja Miika Franssila (0+3), jotka loivat jatkuvasti paikkoja. Kotijoukkueen kolmosketju loisti jälleen esityksillään ja maalivahti Paavo Hölsä ihastutti torjunnoillaan.

Vierailijoiden peliä kuvasti rohkeus ja kova työ. Kokkolalaiset karvasivat aktiivisesti ja tekivät hyviä syötönkatkoja. Tiivis puolustus jo keskialueella esti RoKin nopeat hyökkäykset.

− Tykkäsin miten me pelattiin ja sanoinkin tuossa ensimmäisellä erätauolla muille valmentajille, että vähän tuntuu kuin me oltaisiin kotipelissä. Me tultiin vahvasti alkuun eikä näkynyt matkustaminen. Paketti pysyi kasassa koko pelin, tuumasi tyytyväinen Antti Karhula.

Ensimmäinen erä alkoi hyvällä sykkeellä kokkolalaisten hallitessa peliä. Vierasjoukkue Hermes teki töitä vieden pelin painetta jatkuvasti isäntien päätyyn ja pitämällä kiekkoa mahdollisimman paljon itsellään.

Ottelun avausmaali syntyi rovaniemeläisten paineistaessa hyökkäyspäässä liian syvällä, jolloin vieraiden kiekonriistosta avautui kaksi vastaan yksi -tilanne. Hermeksen Jussi Nättinen syöksyi RoKin maalia kohti ja sivalsi kiekon yli Hölsän.

Erikoistilanteiden kautta lisää kaasua

Erän puolessa välissä RoKi sai kovan pyörityksen päälle siirretyn rangaistuksen sekä ylivoiman aikana. Kokkolalaiset kuitenkin kestivät vahvan alivoimapelaamisen voimin. Erän loppuun vierasjoukkue meni ylivoimalla 2−0-johtoon.

− Kuten Antti (Karhula) tuossa sanoi, niin Hermes oli hyvä alussa ja meille ensimmäinen erä oli oikeastaan huonoin erä. Ei päästy oikein poteroista ylös, eikä saatu taistelua aikaiseksi, Hirvonen totesi.

Toisessa erässä vauhti kiihtyi ja rangaistuksia tuli useita peräjälkeen. RoKin oman pään virheet avasivat useita paikkoja Hermekselle, jotka johtivat isäntien jäähyilyyn.

Erän alkupuolisko oli vielä vieraiden hallintaa. Hermes pelasi hyvää puolustuspeliä niin omassa päädyssä kuin keskialueella ja teki loistavia syötönkatkoja.

Hiljalleen erän edetessä rovaniemeläiset alkoivat kääntämään pelin hallintaa itselleen. Erän toisella puoliskolla ylivoimamaalin jälkeen kotijoukkue laittoi ison vaihteen päälle ja latasi hurjan pyörityksen päätteeksi tasoitusmaalin.

− Toisessa erässä tapettiin ne muutamat alivoimat ja sen jälkeen lähti raivo, tai sainoisiko uskallus, karvata ja olla lähellä. Se toi pari hienoa maalia, Hirvonen mietti toisen erän käännettä.

Viimeinen kaksikymmenminuuttinen oli jo tasaisempaa vääntöä. Ottelun voittomaali syntyi jo kolmannen erän alussa Hermeksen ylivoimalla, kun hyvän maalinedusmaskin turvin Niklas Applegren pääsi yllättämään Hölsän.

− Hienot neljä maalia peliin ja sitten tollainen kolmas maali Hermekselle mikä ei oikein sopinu tähän peliin. Oli hienoja maaleja ja sitten tollainen väsynyt lipsahdus ja sillä pisteitä, harmitteli Hirvonen.

Kroppaa likoon ja voitto taskuun

Johtomaalin jälkeen vierasjoukkue aloitti pelin jäädyttämisen ja pelasi hyvää johtoasemaa. Rovaniemeläiset hakivat kiivaasti paikkoja tasoittaa peli, mutta kokkolalaiset osoittivat uhrautuvaisuutta ja peitti laukauksia minkä ehtivät.

− Ennakkoon ajattelin, että tasainen ja tiukka peli varmaan tulossa ja siitä tulikin. Täydet 60 minuttia sai töitä tehdä ja pari ukkoakin tippui, kun otti kiekkoa vähän kroppaan. Se oli ihan kiva nähdä, kehui Karhula pelaajiensa uhrautumista.

Hermeksen Saku Kivinen otti kivuliaasti yhden näistä sääreensä ja kinkkasi lopulta pukukopin puolelle eikä palannut peliin mukaan.

Kovasta myllytyksestä ja useista tilanteiden rakenteluista huolimatta rovaniemeläiset eivät saaneet tehtyä tasoittavaa maalia.

− Toivottavasti me saadaan huomenna se ensimmäisen erän hurmos ja mennään sitten huomenna kotipeliin Kokkolaan. Kiva pieni halli lähteä naaraamaan pisteitä, Hirvonen kuittasi Karhulan aiemman kommentin.

− Kivahan näitä back-to-back −pelejä on pelata, kun näin naapuriseuroja ollaan. Helpot reissut tässä, että nyt vietään hymy persieseen ja huomista kohti, vitsaili Karhula lopuksi. Oletettavasti viitaten heidän kotimatkaansa yötä vasten.

» Lähetä palautetta toimitukselle