PYRY kiusasi HCK:ta pisteen arvoisesti

HCK:n Aaro Peltonen torjui 31 kertaa.
Kuva © Anette Naroma
Mestiksen karsintasarja sai jatkoa lauantaina, kun kotijoukkue Nokian PYRY sai vieraita Keravalta. Sarjapaikan säilymisen puolesta taisteleva HCK joutui ahtaalle 693-päisen nokialaisyleisön edessä. Ottelu päättyi vasta voittolaukausten jälkeen 2-1-vierasvoittoon (0-0, 1-1, 0-0, 0-0).

Ottelu käynnistyi dramaattisesti, kun kotijoukkue PYRYn kapteeni Tino Sandhu ajettiin suihkuun ryntäämisestä. Taklauksen kohde, HCK:n Otto-Eemeli Linke talutettiin vaihtoaitioon, mutta palasi peliin myöhemmin. Keravalaiset eivät saaneet ankean ja mielikuvituksettoman ylivoimansa aikana kiekkoa ohi PYRY-maalilla torjuneen Niklas Nallin.

Ottelun avauserä oli kokonaisuudessaan erittäin tasaista ja hermostunutta kiekkoa. Kumpikaan joukkue ei kyennyt luomaan hyviä maalintekopaikkoja. Ottelun ensimmäiselle erätauolle siirryttiinkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiseen erään PYRY sai unelma-alun, kun ykkösketjun laitahyökkääjä Jani Lehtonen huudatti kotiyleisöä iskemällä joukkueensa 1-0-johtoon. Maaliin esityön tekivät Teemu Lindroos ja Kim Pettersson. Maalin jälkeen PYRY pääsi niskan päälle, mutta lisäosumia se ei onnistunut toisessa erässä tekemään.

Pikkuhiljaa ote siirtyi vieraille ja keravalaiset kirivätkin ottelun tasoihin ylivoimalla nelisen minuuttia ennen toisen erän loppua. Pitkälti yli 200 Mestis-ottelua urallaan tahkonnut Timo Kuuluvainen runttasi kiekon puoliväkisin ohi Nallin Juuso Forsströmin ja Tomi Tuomiston avustamana.

Tiukka vääntö kääntyi HCK:n iloksi

Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Heti erän ensihetkillä vierailijoiden puolustaja Mikko Jortikka passitettiin rangaistujen aitioon pelin viivyttämisestä. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa.

Erän puolivälissä HCK pääsi vuorostaan koettamaan ylivoimansa toimivuutta kaksi kertaa peräkkäin ilman toivottua tulosta. Kotijoukkue tarjosi keravalaisille mahdollisuutta ottelun voittoon vielä yhden rangaistuksen myötä kuusi minuuttia ennen ottelun loppua, mutta tehottomuus vaivasi HCK:ta edelleen.

Kolmas erä oli avauserän tavoin maaliton. Ottelun tähdiksi nousseet maalivahdit, PYRYn Nalli ja HCK:n Aaro Peltonen pitivät maalinsa koskemattomina myös jatkoajalla. Voittajaa jouduttiinkin hakemaan aina voittolaukauskilpailusta saakka.

Voittomaalikilpailussa vierailijoiden Toni Jeskanen päätti keravalaisten piinan ja täten HCK nappasi arvokkaat kaksi pistettä. Nokialaisten Mestis-unelma koki kirvelevän takaiskun toisen tappion myötä. Joukkueella on nyt kasassa yksi piste kahdesta pelatusta ottelusta.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat keskiviikkona Keravalla.