Peliittojen ahdinko jatkuu - Sarjakärjen hurja kolmas erä oli liikaa

Joonas Harald sai olla tänään todellisessa kiekkosateessa.
Kuva © Petteri Äikäs
Keskiviikkona palattiin jälleen arkeen ja jääkiekon pariin. Heinolassa kohtasivat tappioputkeen syöksynyt Peliitat ja sarjakärkeen itsensä nostanut TUTO.

Viime viikolla kolme runsasmaalista tappiota kokenut Peliitat lähti illan otteluun kasvojen pesu mielessään. Kovasta yrityksestä huolimatta ei tälläkään kertaan kaukalosta poistuttu voittajina.

Suurin ongelma on edelleen saada ehjää 60-minuuttista onnistumista. Tänään Peliitoilta nähtiin vain noin erän verran loistavaa kiekkoa.

TUTOn viime aikaiset otteet ovat olleet todella vahvoja, eikä tämäkään ilta tuonut siihen muutosta. Turkulaiset laittoivat Peliittojen maalilla torjuneen Joonas Haraldin todelliseen kiekkon sateeseen.

Tiiviin puolustuspelaamisen ja turhien virheiden pois jättäminen oli tämän illan ottelussa TUTOn voitonavaimet. Lopulta pisteet lähtivät viimeisen erän rynnistyksen päätteeksi 3-1-lukemin Turkuun.

TUTOn höyryjuna puski − Peliitat yllätti

Ottelun avauserästä lähtien oli selkeää, että vierailija TUTO tulee ottamaan ottelussa kuskin paikan ja Peliittojen ainoa vaihtoehto ottelussa oli vastaiskujen hyödyntäminen.

Peliittojen maalilla torjuneen Haraldin avauserän saldoksi kirjautui 14 torjuntaa, kun vierailija TUTOn maalilla ollut Karolus Kaarlehto selvisi seitsemällä torjunnalla.

Tästä huolimatta kotijoukkue onnistui iskemään erän ainoan maalin, kun TUTO pyörityksen päätteeksi Jere Laine karvasi kiekon ja polki laidasta väkevästi maalia tekemään. Rannelaukaus upposi hieman helposti Kaarlehdon ohi maaliin.

TUTO iski uutta vaihdetta silmään

Toiseen erään saatiin vieläkin sisukkaampi ja luistelevampi vierasjoukkue, joka laittoi Peliitat todelliseen puolustustestiin. Peliittojen ainoa mahdollisuus oli helpottaa omaa oloaan roiskimalla kiekkoa vain pois omalta alueeltaan, eikä todellisia vastahyökkäyksiä saatu TUTOn päätyyn.

Kotijoukkueen tiivis puolustuspelaaminen näytti kestävän kokonaiset kaksi erää, kunnes erän viimeisellä sekunnilla Tomi Wilenius laukoi irtokiekon Haraldin hanskakäden ylänurkkaan. Harmittavaa pukukoppimaalia harmitteli myös Peliittojen Juuso Perttilä Fanseatin lähetyksessä.

− Meiltä viime viikko oli todella luokatonta esiintymistä ja omissa soi liikaa. Nyt annettiin todella ilmainen maali tuohon erän loppuun, tämmöisiä ei saisi tulla TUTOn kaltaista joukkuetta vastaan.

Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen ja varsinkin kahteen ensimmäiseen erään.

− Meiltä sekunttia vaille 40 minuuttia loistavaa puolustuspelaamista. Harmittavasti vaan pienen lipsahduksen takia päästettiin TUTO peliin mukaan.

Aki Keinänen oli tänään Peliittojen puolustajille todella vaikea pidettävä.
Kuva © Janne Falck

Sarjakärki viimeisteli voittonsa

Kolmanteen erään lähdettiin tiukoissa 1-1−lukemissa, eikä kumpikaan joukkue ollut selkeästi valmis antamaan toiselle joukkueelle yhtään pistettä ilmaiseksi.

Peliitat pääsi heti erän alussa pelaamaan ylivoimaa, kun ensimmäistä Mestis-peliään pelannut Malo Ville taklasi Peliittojen pelaajaa päähän. Ylivoima ei tälläkään kertaan purru, jonka seurauksena TUTO pääsi jälleen niskan päälle.

Seuraava vaihto vierailijoiden alivoimasta oli Peliitoille karvasta kalkkia. Pieni virhe hyökkäyspäässä kostautui ja TUTO pääsi kolmella kahta vastaan ylivoimahyökkäykseen. Tästä ei Tuukka Pulliainen erehtynyt vaan laukoi kiekon varmasti ohi Haraldin.

Loppulukemat 3-1 oli sitten Aleksi Rutasen käsialaa, joka pääsi lyömään kiekon ylivoiman päätteeksi kiekon Peliitat-maaliin.

Tästä ei kotijoukkue enää noussut, eikä saanut luotua todellisia maalipaikkoja Kaarlehdon vartiomalle maalille.

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen, mutta jakoi myös tunnustusta kotijoukkueen esitykselle.

− Meiltä todella vahva ottelu, josta palkintona todella isot pisteet. Heinola on todella vaikea paikka hakea pisteitä, varsinkin kun vastassa on todella kovaa ja ylhäältä karvaava joukkue. Harald oli tänään todella hyvä Peliittojen maalilla, joka antoi kyllä meille pientä päänvaivaa.

Peliittojen päävalmentaja Tuomainen samaistui Elomon kommentteihin ja kehui itsekin vierasjoukkuetta.

− Kyllä tänään oli todella kova ja vauhdikas peli. Ei vain ollut tänään pienestä Peliitoista haastamaan isoa TUTOa. Perjantaina jatketaan, ja silloin lähdetään iskemään tappioputkea poikki.

Perjantaina Peliitat siis isännöi KeuPa HT:ta ja TUTO saa taasen vieraita Iisalmesta.