Peliitoilta karmaiseva sulaminen – Väliharjun pimahtaminen maksoi loputkin pisteet

Peliitat koki jälleen kirvelevän tappion.
Revanssihenkeä uhkunut Peliitat vei TUTOa kotijäällään Heinolassa. Peliitat johti ottelua kolmannessa erässä 4−1, kunnes tapahtui jotain karmaisevaa. Heinolalaisten maalivahdin raivonpurkauksen myötä kotijoukkue jäi nuolemaan jälleen näppejään.

Mestiksen revanssiviikonloppu huipentui Peliittojen ja TUTOn osalta jälkimmäisen kamppailun kolmanteen erään. Eilen heinolalaisia Kupittaalla riepotellut TUTO oli tällä kertaa ottavana osapuolena, eikä joukkueella näyttänyt olevan osaa tai arpaa voittotaisteluun.

Ensimmäinen erä oli tasainen, jossa kotijoukkue oli hienokseltaan niskan päällä. Peliitat voitti ensimmäisen erän 2−0. Ottelu kulki kaksi ensimmäistä erää kotijoukkueen tahtiin. Vain turkulaisten kultakypärä Kalle Valtolan 1−2-kavennus toi vierasjoukkueen hetkeksi vahvemmin mukaan peliin.

Liekeissä ollut kotijoukkueen Henri Ruotsalainen ja jälleen yleisöä taituruudellaan kohauttanut kultakypärä Severi Lahtinen veivät Peliitat toiselle erätauolle 4−1-lukemissa. Ruotsalainen summasi ottelussa tehot 2+1.

TUTO iski kolmannessa erässä kuudesti

Vierasjoukkue päätti vaihtaa neljännen takaiskun jälkeen maalille Julius Pohjanoksan, joka selvisi urakastaan puhtain paperein.

Ottelun käänne nähtiin hieman ennen kolmoserän viidettä peliminuuttia, kun TUTOn Tomi Wilenius onnistui maalin lähietäisyydeltä kaventamaan lukemiksi 2−4. Vain kaksi minuuttia ja yksi sekunti ja peli oli yhtäkkiä tasalukemissa 4−4.

Peliitat olisi pystynyt kasaamaan itsensä tasoitusmaalista huolimatta, mutta maalivahti Sami Väliharjun taaksensa laskema Samu Suomisen varsin hiljainen jäänuoliainen sai veräjänvartijan silmittömän raivon valtaan.

Väliharju luisteli vaihtopenkkiä kohden huiskien mailalla kaukalon laitarakenteita kuin norjalainen kirvesmies konsanaan poistuen lopulta omatoimisesti pukukoppiin. Suominen oli vain vajaata puolta minuuttia aiemmin mukana alustamassa Niclas Luceniuksen 3−4-kavennusmaalia.

Väliharjun raivonpurkaus oli turha, sillä hyvin torjuneen maalivahdin piikkiin ei muita takaiskuja voi laskea. Täysin kylmiltään maalille yllättäen joutunut Harald imuroi ensimmäisen kiekon taaksensa jo alle minuuttia myöhemmin Eetu-Ville Arkiomaan rokottaessa viime kauden seurakaveriaan. 1+1 tehot ahkeroineen Arkiomaan 5−4-maali jäi myös ottelun voittomaaliksi.

TUTO hyödynsi kylmää maalivahtia vielä myöhemmin tehot 1+2 urakoineen Aki Juuselan 6−4-maalin muodossa. Peliitat yritti lopussa kavennusta valmentajansa Santeri Heiskasen tavoille tyypillisesti alivoimalla ilman maalivahtia, eikä maalivahdin pois ottamisen kanssa suinkaan arkailtu Peliittojen maalin ammottaessa tyhjänä oman pään aloituksessa. TUTO sai kiekon vielä lopulta tyhjään maaliin sekunti ennen loppua toisen maalinsa tehneen Valtolan toimesta.

Ottelun kääntyminen kotijoukkueen 4-1 johdosta TUTO Hockeyn 4-7 voitoksi oli täysin ottelun käsikirjoituksen vastainen, sillä ennen Wileniuksen 4-2 kavennusta kaikki pisteet näyttivät valuvan pomminvarmasti Peliittojen laariin.

Nuori Peliittojen joukkue joutui kuitenkin maksamaan jälleen kalliita oppirahoja. Peliitoille monen maalin johtoasema ottelun kolmannessa erässä oli tälle kaudelle uusi asia, jota joukkue ei pystynyt vielä käsittelemään.

Jaloissa ollut TUTO sai todella kovan energiapiikin Wileniuksen kavennusmaalista. Turkulaisten luistin alkoi liikkua ja taisteluhenki löytyä, mikä näkyi muun muassa tapetun viisi vastaan kolme -alivoiman muodossa.

Peliitoista esiin nousi maalintekijöiden lisäksi kaksi syöttöpistettä keränneet Eetu Elo ja Tatu Vihavainen. Markus Neva-Ahon laukoma 2−0-maali kauden ensimmäinen.

Kovia kokenut Peliitat joutuu keskiviikkona Keuruulla sarjajohtaja KeuPan mankeliin. TUTO hakee jatkoa vahvalle kotivireelleen keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Lempäälän Kisa.