SaPKo tylsän ottelun herra

Illan kamppailu oli lopulta SaPKon juhlaa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Peliitat ja SaPKo kamppailivat viimeisen kerran sarjapisteistä Heinolassa vuonna 2012. Savonlinnalaiset olivat tylsässä ottelussa tarkempia maalipaikoillaan, ja anastivat täydet kolme sarjapistettä reppuunsa luvuin 1-3 (0-0, 1-0, 0-3).

Heinolassa nähtiin kenties kauden pitkäveteisin Mestis-peli. Kumpikaan joukkue ei kyennyt esittämään parastaan, ja jo maalipaikoille pääseminen näytti tuottavan molemmille suurta tuskaa. Joukkueiden vaisuus tarttui myös heinolalaisyleisöön, joka tunnetaan hiljaisuudestaan, mutta tänään hallissa oli suorastaan aavemaisen hiljaista. SaPKon päävalmentaja Saku Martikainen myönsikin, ettei pelistä muodostunut Mestiksen klassikkoa.

- No ei tämä mitään suurta jääkiekon juhlaa ollut puolin eikä toisin. Me oltiin kaksi ensimmäistä erää todella huonoja, jonka kruunasi Peliittojen maali meidän kompuroinnista.

Kaksi ensimmäistä erää tahkottiin tasaisissa merkeissä

Ensimmäisen erän suurinta antia oli Peliittojen maalivahdin Rasmus Rinteen näyttävä venytys SaPKon ylivoiman aikana. Rinne venytti patjansa aivan maalin edestä tulleen Ville Hyvärisen laukauksen eteen, pitäen pelin tasoissa.

Hetken päästä SaPKon kenttäpäädyssä oli kuhinaa, kun Jani Keinänen tarjoili hienon syötön Juha Toivosen vartioiman maalin takatolpalle, mutta Topi Kettunen ei venynyt konkarin syöttöön käsiksi.

Toisessa erässä Peliitat pääsi yrittämään kahdesti ylivoimansa toimivuutta, mutta SaPKo piti kotijoukkuetta lähes pilkkanaan roiskimalla kiekon kerta toisensa jälkeen Peliittojen kenttäpäätyyn.

Toisen erän lopussa myös SaPKo pääsi ylivoimalle Marko Rairaman napattua jäähyn huitomisesta. Vieraiden ylivoima pyöri piirun verran paremmin kuin kotijoukkueen, mutta Anssi Virkin kompurointi viivamiehenä tuli lopulta SaPKolle kalliiksi. Martin Ekström nappasi kiekon mukaansa ja viimeisteli kylmänrauhallisesti Peliittojen kauden ensimmäisen alivoimaosuman. Samassa ajassa tuomittiin kompuroineelle Virkille käytös kymmenminuuttinen.

Kolmas erä ratkaisi pelin savonlinnalaisille

Kolmannen erän alussa SaPKon maalille luisteli yleisön ihmetykseksi luukkua availlut Antti Leskinen. Leskisen työrupeama ei kuitenkaan ennättänyt venyä edes minuutin mittaiseksi, kun Juha Toivonen palasi tolppien väliin.

SaPKo pääsi pyörittämään ylivoimaansa kolmannen erän alkuun yli viisi minuuttia, kun Sami Holappa, Topi Kettunen ja Jani Keinänen piipahtivat vuorotellen jäähyaitiossa. Holapan ja Kettusen kärsimät rangaistukset Peliitat vielä kesti, mutta Keinäsen rangaistuksen aikana SaPKo tasoitti pelin. Lasse Lappalainen laukoi viivalta maalia kohti, ja Teemu Tallberg ohjasi kiekon ruuhkasta ohi Rinteen.

Eikä kulunut kuin alle minuutti edellisestä, kun Rinne sai kaivaa kiekon toistamiseen selkänsä takaa. Niko Laakkonen kuittasi komealla kudilla Risto Mattilan oman alueen hölmöilyn.

Peliittojen kiri ei alkanut kunnolla missään vaiheessa kolmatta erää. Maalinvahdin vaihto kuudenteen kenttäpelaajaankaan ei auttanut, kun SaPKon Pekka Niemimaa kaunisteli loppulukemat 1-3.

Petri Karjalaisen kengissä ollut Timo Keppo ei ollut tyytyväinen joukkueensa kolmannen erän jäähyilyyn, mutta antoi myös tunnustusta Peliittojen Topi Kettuselle.

- Kolmannen erän alkuun tuli liikaa jäähyjä, ja sehän on selvää että jossain vaiheessa omissa kolahtaa. SaPKon toisen maalin jälkeen meidän jänne katkesi ihan täysin siihen. Keskityttiin ihan vääriin asioihin maalin jälkeen ja sitä kautta SaPKolle pisteet.

- Kettusen Topi pelasi loistavasti. Toivottavasti saa palkinnon jossain vaiheessa.

Peliitat lähtee vuoteen 2013 runkosarjan sijalta seitsemän, kun SaPKo seuraa kolmen pisteen päässä sijalla 11. Molemmat joukkueet jatkavat pelejään 4.1. SaPKo isännöi kotonaan sarjakärki Jukureita, kun Peliitat matkaa Vaasaan Sportin kiusaksi.