SaPKo jäi HeKi-jyrän alle

MESTIS / Raportti
HeKi ei jättänyt savolaisvieraille juurikaan mahdollisuuksia. Torstaisesta tappiosta sisuuntunut heinolalaisjoukkue näytti lähes tuhatpäiselle kotikatsomolle parasta osaamistaan ja vei SaPKoa kuin pässiä narussa. Ottelun alussa nostettiin hallin kattoon juhlavasti Suomi-sarjan mestaruusviiri sekä HeKin 1990-luvun pelaajalegendojen Marko Nymanin ja Vesa Wellingin pelipaidat.

Maamme-laulun ja juhlavien avajais-seremonioiden jälkeen päästiin korkkaamaan Mestis-kausi Heinolassakin. Jo alusta näki isäntäjoukkueen hurjan taisteluvireen. HeKi painoi peliä heti alusta hurjalla sykkeellä SaPKon päätyyn. Peli jäi kuitenkin lähinnä laidoilla pyörimiseksi savonlinnalaisten tukittua puolustusalueen keskustan ja maalinedustan.

Ottelun avausmaali syntyi HeKin Samu Vilkmanin toimesta. Vilkman survoi kiekon väen väkisin SaPKo-vahti Tuomas Lohtanderin haaravälistä sisään. Lohtanderin kaikesta protestoinnista huolimatta tuomari osoitti aloitusta keskialueelta. Osuma syntyi HeKin pelatessa 4-3-ylivoimaa.

Isännät eivät hellittäneet, vaan jatkoivat rajua painostustaan. SaPKo pääsi vastahyökkäyksiin vain harvoin, ja laukaisupaikoille pääseminen tuotti vierasjoukkueelle suunnatonta tuskaa. Vain neljä sekuntia ennen avauserän loppua teki Ville Kiiskinen heinolalaisten toisen osuman. Tämäkin syntyi ylivoimalla.

HeKi jatkoi jyräystään

Jos oli ensimmäinen erä selvää kotijoukkueen hallintaa, niin vielä pahempaa oli pyöritys toisen erän alkupuoliskolla. Aki Nurminen ja Lauri Liewendahl veivät HeKin hetkessä 4-0-karkumatkalle ja SaPKon valmentaja Jori Kokkonen oli pakotettu ottamaan aikalisä.

Aikalisästä huolimatta jatkui heinolalaispainostus. SaPKon hyökkäykset olivat harvassa ja vedot olivat isäntien maalinsuulla torjuneelle Janne Kurikalle helppoja poimittaviksi. Erittäin varmanoloinen Kurikka teki kuitenkin yhden pienen virheen, ja se näkyi tulostaululla 4-1-tilanteena. Kavennusmaali merkattiin Miika Piikkilän nimiin.

Maalin jälkeen SaPKo sai hieman lisäpotkua luistimiinsa, mutta mitään todella vaarallista savolaiset eivät aikaan saaneet.

Savonlinnalaiset pääsivät yrittämään vielä kavennusta 5-3-ylivoimalla toisen erän lopussa ja ensimmäisen alussa, mutta tilanteet kuihtuivat omaan saamattomuuteen ja HeKin uhrautuvaiseen puolustuspeliin.

Tuomas Lohtanderin uskomattomien hanskanheilautusten ansiosta HeKi onnistui kolmannessa erässä maalinteossa vain kahdesti. Molemmat 5-3-ylivoimaosumia.

Vierasjoukkueen pelaajista yksi oli ylitse muiden. Maalivahti Lohtander piti joukkuettaan pystyssä parhaansa mukaan, muu joukkue näytti kokonaisuudessaan perin aneemiselta.

HeKin parhaimmistoa olivat Ville Kiiskinen, Samu Vilkman, Olli Sinkkonen ja Aki Nurminen. Heikkoa lenkkiä isäntäjoukkueesta ei tuntunut löytyvän etsimälläkään.

Lehdistötilaisuus

SaPKon valmentaja Jori Kokkonen myönsi lehdistötilaisuudessa HeKin paremmuuden.

- Ei oltu alusta asti hereillä. HeKi vei koko peliä. Hetkellisiä hyviä vaihtoja saatiin aikaan, mutta nekin sotkettiin omilla jäähyillä. Jäähyjä tuli kyllä otettua aivan liikaa.

- Ylivoimapeli oli meiltä luokatonta. HeKi pelasi tosin uhrautuvasti heittäytymällä. Vastustajan hyvyyttä, että jouduttiin rikkomaan, Kokkonen aprikoi.

Isäntien Jari Blomberg oli tyytyväinen onnistuneeseen puolustuspeliin.

- Sport-pelin jälkeen koko joukkue oli vihainen, siitä löytyi lataus päivän otteluun. Päätettiin, että liike on se juttu, millä SaPKo kaadetaan.

- Puolustuspelaaminen oli ok. Nyt päästiin nopeasti pois omalta alueelta. Lisäksi nyt löytyi kaivattua kiekkovarmuutta.

- Liikaa meillä oli hyökkäys- ja keskialueen jäähyjä. Joukkue ei oikein tiedä mitä saa tehdä ja mitä ei. Uusi tuomarilinja vaatii vielä tottumista, Blomberg lopettaa.

Otteluvalvoja Juha Pajunen kertoi, että linja pysyy tiukkana jatkossakin.

- Keskialueen rikkeet otetaan pois. Seisova joukkue tulee kärsimään jatkossakin, ja se onkin ihan oikein.

» Lähetä palautetta toimitukselle