RoKin tuska kasvoi rikkoutuneen jään ja kahden tappelun värittämässä "kotiottelussa"

MESTIS / Raportti
Vierasjoukkue RoKi ja Peliitat joutuivat evakkoon Vierumäen jäähalliin.
Kuva © Miska Miettinen
Alkulämmittelyssä rikkoutunut jää, ottelun siirto Heinolasta Vierumäelle ja kaksi tappelua. Peliittojen ja RoKin yli neljä tuntia kestänyt ja kotijoukkueen 4-2-voittoon päättynyt perjantainen kohtaaminen ei ollut tavallisimmasta päästä.

Peliittojen isännöimä viimeinen taisto ennen joulutaukoa sai varsin kummallisen alun jään hajottua joukkueiden alkulämmittelyssä. Lopulta taistelua ei pystytty Heinolassa pelaamaan, vaan mittelö siirrettiin Vierumäen jäähalliin.

− On meille sattunut aiemminkin, muttei tällaista. Haavojakin on tullut. Joku väittää, että kun useasti sattuu, niin tottuu. Muttei tällaiseen totu. Tämähän kääntyi meille kotipeliksi, kun oltiin täällä viime yö, RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen virnisteli iltakahdeksan aikaan, kun taisto oli pääsemässä alkamaan.

− Ehkä meihin vaikutti enemmän (pelin siirto). Ensimmäisessä erässä ei oltu pelin ytimessä, kaikki käsittelevät tämmöiset tilanteet erilailla. RoKi oli valmiimpi pelaamaan, hienosti noustiin toisessa erässä ja kolmannessa voittoon, Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen puolestaan tuumasi.

Eriskummallisen alun saanut taistelu sai myös tavallisesta poikkeavan lopun. Jos kaksi ensimmäistä periodia olivat - ymmärrettävistä syistä - enemmän ja vähemmän kävelyä ja varovaista läpsyttelyä, lensi päätöserässä kummaltakin joukkueelta telkkä pöntöstä totaalisesti.

RoKille hyvinkin tuttu Henri Fomin pisti pikkumustan tyhjiin reilu minuutti ennen loppua muuttaen numerot 4-2:een. Tämän jälkeen alkoi tapahtumaan, kun vieraiden Jarkko Harjula otti Peliittojen kultakuupan kanssa yhteen välittömästi maalin jälkeen. Hetkeä myöhemmin Peliittojen Markus Hämäläinen ja RoKin Daniel Vozenilek pistivät painiksi oikein kunnolla. Tilanteet jakoivat luonnollisesti erilaisia näkemyksiä.

− Aika säälittävää touhua RoKin puolelta. Täysin selkeä käskytys, tsekki-vahvistus yritti varmaan hankkia ylivoimaa tai jotain, Peliittojen päävalmentaja Tuomainen tuumi lopun tapahtumista.

− Ymmärsin, että Fomin oli tilanteen aloittaja. Ainakin tuomarit sanoivat niin, että Fomin taklasi vastaantulevaa meidän pelaajaa. Laseja tarvitaan monelle, Hirvonen sen sijaan pyöritteli.

Itse pisteiden jaon kannalta tasaisen pelin ratkaisut tapahtuivat päätöserässä. Fominin lisäksi Peliitoille osuivat Eetu Elo, kippari Ville-Matti Koponen ja Jere Laine, RoKin maalit olivat juurikin Vozenilekin ja Harjulan käsialaa.

− Haikeat mietteet, oltiin parempi joukkue ja vietiin peliä. (Timo) Niemi pelasi naapurin maalissa hienon pelin. Itse hölmöiltiin peli käsistä, ei kestänyt ajatus kasassa ja jänne, kun peliä ratkottiin. Ei pystytä keskittymään oikeisiin asioihin silloin kun pitäisi, Hirvonen sanaili.

− Kaksijakoiset mietteet. Tosi tärkeä voitto, oltiin parempia niillä hetkillä kun peliä ratkottiin. Tosi tyytyväinen olen varsinkin kolmannen erän pelaamiseen, Tuomainen puolestaan päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle