Mestiksen viime kauden syöttölinko heräämässä liekkeihin - ampui Peliitoille elintärkeän potin

MESTIS / Raportti
Jatkoaikamaalin ampunut Samuel Salonen oli väkevällä pelipäällä perjantaina. (Arkistokuva)
Peliitoissa viime viikkoina kovaan iskuun päässeen hyökkääjä Samuel Salosen mahtivire ratkaisi voiton Heinolassa isäntien viedessä kaksi pistettä jatkoajan jälkeen numeroin 3−2.

KeuPa HT:ta viime kaudella kipparoinut ja tuolloin peräti 37 syöttöpistettä saalistanut hyökkääjä naputti perjantaina kotiyleisön iloksi tehot 2+1 - maaleista jälkimmäinen syntyi jatkoajalla.

− Hyvä peli, harmittaa, kun ei saatu kolmea pistettä. Tyytyväinen esitykseen, sarjajumbon päävalmentaja Santeri Heiskanen summasi.

Peliittojen Salosen viime aikojen vire kuvastaa koko heinolalaislauman tekemistä mainiosti. Otteissa on paljon hyvää, mutta viimeinen potku on jäänyt puuttumaan Peliittojen kannalta turhan usein.

Ääni kellossa kuitenkin muuttui perjantaina ainakin hetkellisesti, kun Peliitat kairasi elintärkeän voiton. Tiivis puolustustaistelu ja maalivahtien Sami Väliharjun sekä Rasmus Reijolan panokset johtivat siihen, että kummatkin saivat ansaittuja pisteitä.

− Molemmilla oli paikkansa, ja pääsääntöisesti toinen tekee, RoKin Petri Karjalainen filosofoi jatkoajasta lyhyesti.

− Sami [Väliharju] antoi meille mahdollisuuden voittaa, pelasi toisen hyvän pelin putkeen. Jospa se paketti nyt vihdoin ja viimein alkaa olemaan kasassa, Heiskanen sen sijaan kehaisi jatkoajallakin hyvin torjunutta veskariaan.

Tällä hetkellä karsinnat välttävää RoKia nyt 12 pinnaa perässä oleva heinolalaisjoukkue on saamassa 25 mittelössä tehot 9+16 nakuttaneesta Salosesta todellisen johtajan kevään isoihin peleihin - olivatpa ne sitten runkosarjan viimeisiä otteluita tai mahdollista karsintasarjaa.

Heiskanenkin näki, että nyt jo käsittämättömästi piste per -peli tahdilla luutinut Salonen voi astua arvoon arvaamattomaan olemalla yksi johtajista.

− Miksei voisi? Ihan niinkuin moni muukin Samuelin kanssa, ottaa isoa roolia, heinolalaisluotsi heitti.

Salosen kurittama RoKi tarpoo kummallisessa putkessa. Kuuden pinnan päässä pudotuspeleistä keikkuva, mutta ottelun kasisijan IPK:ta vähemmän pelannut lauma on nimittäin pelannut jo neljä jatkoaikapeliä putkeen - mollivoittoisin tuloksin.

− Monesti pelin jälkeen sanonut, että oli hyvää peliä. Tänään oli huono jääkiekkopeli, vähän samanlainen kuin edellinen Heinolan vierailu. Silloin oli positiivisempi tulos, mutta peli oli samaa sontaa, RoKin pääkäskijä noitui viitaten marraskuiseen kohtaamisen, joka päättyi vieraille tuolloin 5−6.

− Meille neljäs jatkoaikaottelu putkeen ja kolme niistä ollaan hävitty. Pitää miettiä syntyjä syviä ja kohti Imatraa, kolmen vierasottelun viikon lauantaina Kaakkois-Suomessa huipentavan RoKin Karjalainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle