LeKin debytantit uskomattomassa iskussa - NHL-varaus viimeisenä lukkona

LeKi otti kauden avausvoittonsa.
Heikot viimeiset ratkaisut kiekon kanssa, pikkumustan lavassa polttaminen ja kommunikaatiokatkokset todistivat sen, että Peliitat ja LeKi tosiaankin tahkosivat Mestiksen sarjakauden avausottelussa.

Vierasjoukkue kärsi virheistä lopulta vähemmän ja vei voiton nuorten tähtiensä johdolla numeroin 2−4.

− Pitää muistaa, että me aloitettiin pari viikkoa normaalia myöhemmin tämä sarja. Kyllä sen näki, että tätä on odotettu. Nuoret varsat pääsivät irti ja pelaamaan. Tuli puolin ja toisin paljon menetyksiä, vieraiden päävalmentaja Miikka Kuusela pohti.

− Alivoima toimi hyvin, siihen olen tyytyväinen. Meillä kolahti kahdesti omiin, alta kolmen pitää pysyä, LeKin käskijä jatkoi.

Numerollisesti ratkaisut tapahtuivat kolmannessa erässä, jossa Peliitat oli noussut Eetu Elon osumalla 2−2-tilanteeseen. Heti tämän jälkeen vieraat kuitenkin rokottivat kahdesti painaen taululle 2−4.

− Ei ratkaisu aiemmin tapahtunut. Meillä oli 25-30 minuuttiin ihan riittävästi paikkoja tappaa tuo peli, mutta ei siinä onnistuttu. Oltiin sitkeästi pelissä mukana ja tehtiin maalit, kun oli sen aika.

Ensikertalaisten Jesper-Juhani Ilvessuon, Topias Haapasen, voittomaalin täräyttäneen Otto Mäkisen ja Jere-Matias Alasen uran ensimmäiset Mestis-osumat ensimmäisissä otteluissa siivittivät LeKin täyteen pottiin virheiden sävyttämässä koitoksessa.

− Tuo lämmittää, että moni nuori pelaaja teki uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

Ensikertalaisten oivan panoksen täydensi lempääläläisten maalilla torjunut Buffalon kesän NHL-varaus Ukko-Pekka Luukkonen. Kakkoskierroksen varauksen venymiset näyttivät jonkin verran syövän eväitä isänniltä.

− Toisekseen meidän ensikertalainen tolppien välissä onnistui, Kuusela painotti.

Luukkosen torjunnat lopulta masensivat kotijoukkueen, eikä LeKi johdostaan luopunut. Vierailijat pelasivat johtoasemassa idioottivarmasti päätössumeriin asti, vaikka isännät loppuun asti rimpuilivat ilman maalivahtia. Sami Väliharju oli vaihdossa jopa silloin, kun aloitus vietiin Peliittojen puolustuspäähän.