KeuPa HT armoton vieras - "Kun piti ratkaista, oltiin terävinä"

MESTIS / Raportti
Keuruulaisilla oli aihetta juhlaan perjantaina. (Arkistokuva)
KeuPa HT:n tuhoisan tehokas ja armoton viimeistely nousi joukkueen voiton takeeksi perjantaina, kun keuruulaislauma juhli jo kolmannen kerran perättäin täyttä pistepottia Mestiksessä. Virheiden takia erityisen raskas häviö oli Peliitoille viides putkeen.

Sarjataulukossa kuudenneksi kivunnut päävalmentaja Mikko Heiskasen johtama miehistö iski kaikki neljä täysosumaansa heinolalaismaalivahti Joonas Haraldin naaman edestä. Keuruulaisten yksi suurimmista vahvuuksista perjantaina oli nimenomaan maalinedus- ja kaksinkamppailuiden voittaminen, sillä kotijoukkueella ei juurikaan ollut asiaa KeuPa HT:n torjujan Petri Pitkäsen tontille.

− Toisessa erässä oli hetkiä, että Peliitat olisi voinut tulla tasoihin. Meillä oli omat vaikeutemme siinä, mutta hyvän maalivahtipelin ansiosta numerot säilyivät. Ja kun piti ratkaista, oltiin terävinä, Heiskanen sanaili ratkaisevaksi jääneestä toisesta periodista, joka kirjattiin vieraiden hyväksi 0-2-numeroin.

Vieraiden Jussi Viitasen iskemä 1-4-maali oli isäntien kannalta tuskaisen raskas. Ottelun puolessa välissä päivänvalon nähnyt osuma sai alkunsa Haraldin karmeasti epäonnistuneesta mailapelistä. Kotijoukkueen päävalmentaja Marko Tuomainen olikin luonnollisesti pettynyt puolustuspelaamiseen, hyökkääminen sen sijaan oli illan ilonaiheita heinolalaisittain.

− Hyökkäyspelaamisessa ei ole mitään vikaa. Ääliömäiset merkkausvirheet puolustuspäässä maksavat liikaa, ei siinä sen kummempaa. Ansaittu voitto kyllä (KeuPa HT:lle), mutta kyllä mekin annettiin lahjamaaleja. Laukaisukartassa on neljä sellaista ympyrää, mistä ei maaleja saanut tulla, Tuomainen manasi.

Maalin lisäksi syöttöpisteen saalistaneen Viitasen lisäksi vieraille maalasivat ylivoimalla Emppu Pulliainen ja Aki Kangasmäki sekä 1+1-tehot kerännyt Henri Keskilohko. Peliittojen osumat olivat illan maalihanat avanneen Tuukka Rajamäen ja ensimmäistä kertaa sitten viime kevättalven pelanneen Tuomas Huhtasen käsialaa.

− Alku oli pikkaisen hankala meille, kaverille maali siihen, mutta toivuttiin siitä ja päästiin mylläämään omaa peliä. Tasapainoinen esitys joka jätkältä, kyllä me ansaittiin kolme pistettä. Laajalla rintamalla tuli onnistumisia, pystyttiin pelaamaan vahvuuksilla; hyvällä hyökkäyspelillä ja pysymään kiekossa. Ne olivat mielestäni voiton avaimet tänään, KeuPa HT:n Heiskanen kertoi hehkuttaen koko joukkueen hienoa panosta.

Peliittojen Tuomaisen kommenteista pystyi päättelemään, että joukkueen alakerta kaipaa vaikeina aikoina herättelyä. Päävalmentajan mukaan muutoksia on luvassa.

− Kärsivällisyys alkaa olla lopussa. Tuohon etsitään puolustaja ihan mistä tahansa, luonnejätkä. Sama homma maalivahtiosastolla, ei me voida odotella. Tähän tulee joku muutos, saadaan edes reilu mahdollisuus voittaa eikä anneta lahjamaaleja.

» Lähetä palautetta toimitukselle