Heinolassa mätkittiin maaleja koko kesän edestä

Tehot 1+1 iskeneen Peliittojen Henri Ruotsalaisen luistin liikkui liukkaasti.
Heinolan Peliittojen harjoitusottelut käynnistyivät sangen erikoisella ottelulla sarjanousija Imatran Ketterää vastaan. Jo avauserässä täyteen vauhtiin yltynyt maalihurjastelu päättyi lopulta imatralaisvieraiden riemuksi 8-6-numeroihin.

Heinolassa pelattu ottelu tarjosi jopa harjoitusotteluksi käsittämättömän määrän maaleja. Etenkin ensimmäisen erän 3-6-lukemia on vaikea pystyä arkijärjellä selittämään. Vaikka kummankin joukkueen puolustuspelaaminen ja etenkin Peliittojen maalivahtipelaaminen oli luokatonta, olivat runsaat maalilukemat kenttätapahtumiin nähden poikkeuksellisen suuret.

Ensimmäisessä erässä vauhdissa oli tehot 3+1 mässäillyt Ketterän Toni Jalovaara. Kajaanin Hokista Heinolaan siirtyneen maalivahti Sami Väliharjun debyytti oli mahalasku. Kiekkoja sujahti taakse luvattoman helposti. Etenkin viides takaisku meni puhtaasti Väliharjun piikkiin, joka luisteli takaiskun jälkeen omatoimisesti suoraan vaihtopenkille, jonne Väliharju itse istahti, mutta torjuntavälineet jatkoivat matkaansa kaaressa hieman pidemmälle.

Tilalle luistellut Joonas Harald ei ehtinyt runsaan viisiminuuttisensa aikana saada kiekkoakaan kiinni. Sen sijaan Harald yllätettiin Ketterän Onni Toivasen toimesta kertaalleen. Hurraamista ei ollut myöskään Ketterän oman maalinedustan puhtaanapidossa tai maalivahti Jere Myllyniemen torjuntatyöskentelyssä, joka ei yltänyt erässä eikä koko ottelussa tasolleen.

Peliitat iski hyökkäyksistään terävästi. Kotijoukkueen tehokkaimpia avauserässä olivat 1+1 tehot iskenyt Henri Ruotsalainen ja 0+2 pistettä kerännyt puolustaja Joel Ojala. Peliittoihin keväällä siirtynyt Kalle Moisio väläytti jo ensimmäisessä vaihdossaan antamalla mojovan niitin hyökkäyspäädyssä.

Moisio syötti Peliittojen ensimmäisen maalin ja oli lähellä onnistua itsekin maalinteossa, mutta Ketterän maalivahti Myllyniemi venyi juuri silloin illan komeimpaan hanskakäden torjuntaansa. Toisessa erässä maalitehtailu jatkui. Janne Seppänen kavensi kotiyleisön riemuksi tilanteeksi 4-6, mutta vajaata minuuttia myöhemmin Santeri Vuoti vei imatralaiset 7-4-karkumatkalle. Toni Hannukkalan ja Tatu Vihavaisen maaleilla Peliitat nousi jo 6-7-tilanteeseen, mutta jälleen kuitti tuli nopeasti, tällä kertaa Ketterän Jesse Koskisen johdolla.

6-8-lukemista lähdettiin ottelun kolmanteen erään ja tämä jäi myös koko ottelun loppulukemiksi kolmannen erän ollessa maaliton. Jäähyjä päätöserässä sen sijaan nähtiin runsaasti. Etenkin kotijoukkueen Marec Hudec tuntui käyvän erityisen lämpöisenä. Peliitat keräsi ottelussa yhteensä 28 rangaistusminuuttia Ketterän 14:ää vastaan.

Suuria johtopäätöksiä kesähelteellä pelatusta ottelusta on turha vielä vetää, mutta puolustuspään pelaaminen vaatii jatkossa huomattavasti enemmän tarkkuutta kummallakin joukkueella. Heinolassa pohdittavaa riittää myös maalivahtipelaamisen suhteen, se oli vielä ensimmäisen ottelun perusteella kaukana Mestis-tasosta.

Hyökkäyspäässä kumpikin joukkue onnistui hyvin. Peliittojen raikas nopeatempoinen hyökkäyspelaaminen tulee varmasti kantamaan jatkossakin hedelmää, mikäli se ei verota liiaksi tarkkuutta omasta puolustuspelistä.

Ketterän harjoituspelit jatkuvat jo lauantaina Imatralla, kun vastaan asettuu SKA 1946 Pietarista. Ketterä ja Peliitat ottavat uudestaan yhteen jo ensi keskiviikkona Imatralla.