Huikea Larmi torjui Kiekko-Vantaan nurin

MESTIS / Raportti
Emil Larmi pysäytti perjantaina 40 laukausta ja neljä läpiajoa.
Kuva © Kiia Aha
Urakkansa Mestiksessä keskiviikkona voitokkaasti aloittaneet Peliitat ja Kiekko-Vantaa iskivät yhteen perjantaina Heinolassa. Sarjan kärkipään koitoksessa nähtiin ennakko-odotusten mukaisesti vain vähän täysosumia sekä upeaa maalivahtipeliä puolin ja toisin.

Ottelun ratkaisuksi muodostuivat lopulta Peliittojen veskarin Emil Larmin ilmiömäiset torjunnat, sekä yhdestä takaiskusta huolimatta isäntien huikea alivoimapelaaminen. Peliä hienoisesti vienyt K-Vantaa oli jatkuvasti vaarallinen ja juonikas, mutta Peliittojen puolustus ja maalivahti Larmi kestivät kiekkosateessa lopputuloksen ollessa 2-1.

− Tämä oli vaikea päivä meille. K-Vantaa oli paremmalla jalalla, ja olimme kokoajan vaikeuksissa, Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi tiivisti.

Joukkueiden avausosumat silmänruokaa

Kenttätapahtumat pysyivät tasaisena pitkän aikaa, jonka pystyi päättelemään myös toisen erätauon 1-1-numeroista. Peliittojen Ville-Matti Koponen iski illan ensimmäisen osuman ylivoimalla Roope Elimäen näyttävän poikittaissyötön jälkeen.

Yhtä näyttävä oli myös lohipaitojen tasoitus, kun Henri Tamminen purjehti koko kentän läpi yllättäen kotijoukkueen torjuja Larmin. Ennen antautumistaan nuorukainen torjui heinolalaisten maalilla yhteensä 61 kiekkoa peräjälkeen.

Maalivahdit veivät päähuomion

Joukkueiden syksyn toisessa kamppailussa kummatkin esittivät sarjakauden avauksen tapaan pääasiassa varsin tiivistä puolustuspeliä siitäkin huolimatta, että isäntien lisäksi myös vierailla oli pari tuhannen taalan paikkaa ratkoa ottelu nimiinsä hyvissä ajoin.

Esimerkiksi Peliittojen maalilla Larmi nollasi peräti neljä vantaalaisten läpiajoa. 

− Oman maalin suojelulla ja maalivahtipelillä voitimme tänään, Peliittojen Merikivi täsmensi taiston tauottua.

Virkaveljeään Larmia selkeästi vähemmän torjuntatöihin joutunut Jani Kautto oli myös kelpovireessä maalillaan. Veskarien upeat torjunnat näkyivät kenttätapahtumissa, sillä kummankin joukkueen itseluottamus tuntui kasvavan toimivan alakerran pelaamisen ansiosta tasaisesti.

Jos et itse tee, vastustaja tekee

Hurjasti laukonut K-Vantaa vaikutti suoraviivaistavan peliään laukomalla jokaisesta paikasta etenkin toisessa erässä. Vieraat tulivat myös kuumaan päätöserään vauhdikkaasti saaden lukuisia maalipaikkoja erityisesti ylivoimillaan. Kotijoukkueen ilmiömäinen maalivahti Larmi ei kuitenkaan suostunut antautumaan kiekkosateessa enää toistamiseen.

Kun pelistä otteen saanut lohipaitainen miehistö ei omista paikoistaan osunut, rokotti Peliitat armotta. Miska Siikonen iski voitto-osuman päätöserän puolessa välissä hieman onnekkaasti nollakulmasta vieraiden häkkiin.

− Ei tämä huono esitys ollut, vaan hyvä ja ryhdikäs vieraspeli. Jos noista paikoista tekee yhden maalin, niin ei pisteitä voi saada, K-Vantaan pääkäskija Simo Mälkiä summasi.

Mestiksen kärjessä viilettävä Peliitat jatkaa pelejään ensi keskiviikkona TUTO Hockeyn isäntänä. K-Vantaa puolestaan matkustaa Kokkolaan Hermeksen vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle