Jokipojat tyrmäsi Peliitat - "Tulos taululla ei valehtele"

MESTIS / Raportti
Joonas Voutilainen päästi seitsemän maalia Peliittojen maalilla. (Arkistokuva)
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Joensuun Jokipojat täydensi yhdeksän pisteen viikkonsa ottamalla voiton Heinolan Peliitoista lukemin 7−2. Hidastempoisen ja heikkotasoisen ottelun Jokipojat ratkaisi kolmella ylivoimamaalilla. Joikipoikien Joonas Larinmaa ja Tuukka Rajamäki iskivät kypärätemput.

Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis oli tyytyväinen joukkueensa peliin.

— Teimme paikoista maalit ja puolustimme sitkeästi. Minua ilahduttaa joukkueen peli-ilo, yhtenäisyys ja suoraviivaisuus, Varis summasi.

Vähäsanainen Peliitat-luotsi Santeri Heiskanen otti puolestaan tappion omaan piikkiinsä.

— Tulos taululla ei valehtele. Vastassa oli kaikin puolin parempi joukkue. En muuta voi kuin ottaa omaan piikkiin. En pystynyt valmistamaan joukkuetta peliin, silminnähden pettynyt Heiskanen surkutteli.

Avauserässä Heinolassa molemmat joukkueet pelasivat huolimatonta peliä. Harhasyöttöjä ja pitkiä kiekkoja tuli enemmän kuin yleensä koko pelissä yhteensä. Joukkueiden huolimattomuus ja Peliittojen jäähyt tuottivat avauserässä neljä maalia.

Maalinteon aloitti Jokipojat, kun Tuukka Rajamäki purjehti läpi peliittapuolustuksen ja ujutti vierasjoukkueen johtoon. Peliitat tasoitti pelin nopeasti, sillä Samuel Salonen napautti vain 46 sekuntia myöhemmin terävän kudin b-pisteen tuntumasta alanurkkaan.

Erän puolivälin jälkeen Peliittojen Eetu Rissanen taklasi rajusti Jokipoikien Mika Koivistoa. Koiviston pää osui laitaan tehden avohaavan kasvoihin. Laituri poistui pukusuojiin eikä palannut enää jäälle. Tilanteesta tuomittiin Rissaselle 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta.

— Koivisto loukkaantui ja jouduimme tällä viikolla jo toisen kerran pelaamaan kolmella kentällä, Varis kommentoi huolestuneena Jokipoikien loukkaantumistilannetta.

Jokipojat käytti erän lopulla kaksi ylivoimatilaisuuttaan hyväkseen ja iski kaksi maalia. Joonas Larinmaa latasi ensin, ja Rajamäki napautti illan toisellaan erätaukotilanteeksi 3−1.

Jokipoikien jäähyily siirsi hallinnan Peliitoille

Jokipojat otti kaksi jäähyä heti toisen erän alkuun, mutta Peliitat ei onnistunut viimeistelyssä. Heinolalaiset jatkoivat vahvaa hyökkäyspään vyörytystä läpi erän ja pakottivat Jokipojat roiskimaan kiekkoa keskialueelle.

Erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin Jokipojat, kun Timo Hiltunen ohjasi Eetu Rissasen jäännuoliaisen maaliin. Maali osoitti Peliittojen puolustuksen heikkoudet, sillä maalintekijä Hiltunen lojui täysin vapaana maalin edustalla.

Päätöserä oli erittäin hidastempoinen ja heikkotasoinen, vaikka erässä nähtiin neljä maalia. Jokipojat iski ensimmäisenä, kun kiekko kimposi Larinmaan luistimesta maaliin. Maali hyväksyttiin pitkän videotarkistuksen päätteeksi.

Erän puolivälin jälkeen Rajamäki heilutti verkkoa jo kolmannen kerran ja täydensi hattutemppunsa. Erän lopulla Peliitat sai vielä lohtumaalin, kun Janne Seppänen survoi osuman maalin edustalta.

Rajamäen lisäksi vieraiden Larinmaa iski myös hattutempun ja viimeisteli loppulukemiksi 7−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle