Peliitat menetti kahden maalin johdon, mutta kampesi voittoon "finaalissa": "Meni jännityksen puolelle"

MESTIS / Raportti
JHT:n Joni Petrell oli haastattelussa hyväntuulisen oloinen, vaikka takkiin tulikin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Liekö sekä Mestiksen sarjapaikkansa uusimista yrittävällä Peliitoilla että Suomi-sarjasta nousua yrittävällä JHT:lla ollut poikkeuksellisen paljon näytonhaluja perjantaina isäntien 4−2-voittoon päättyneessä ensimmäisessä karsintapelissä Heinolassa.

Kaukalossa läikkyi pudotuspelien tapaan ja useat torikokoukset värittivät iltaa. Ottelun jäähyminuutit menivät tasan 22−22.

Kummankin luotsin mukaan kaukalossa oli havaittavissa se, että nyt "normaaleista peleistä" ei ole tietoakaan, vaan kyseessä on omanlaisensa finaali. Olkoonkin, että JHT on omia pudotuspelejä pelannut jo Suomi-sarjan puolella.

− Eivät nämä rutiinia ole millään tavalla. Ovat sen verran hienoja pelejä. Meillä oli tavallaan jo yksi finaali viime viikonloppuna, kun voitettiin Suomi-sarja. Nämä pelit ovat sellaisia, minkä takia me ollaan tehty paljon hommia, kalajokisten Joni Petrell hehkutti.

− Kyllä sen huomaa pelaajista ja itsestään. Jalat vähän tärräsivät ennen peliä, JHT-luotsi jatkoi.

Roope Mäkitalon, Ville-Matti Koposen, Tatu Vihavaisen ja Samuel Salosen maalit toivat Peliitoille helpottavan voiton ja ensimmäisen kiinnityksen sarjapaikkaan kaudeksi 2018-19. Joukkueella oli allaan kuusi tappiota.

− Eivät kaikki pelaajat olleet niin rentoina kuin olisin halunnut. Vähän luultiin ja meni jännityksen puolelle kolmannessa erässä. Näki, että maila alkoi tärisemään. Kolme ensimmäistä peliä kun olin päävalmentajana, oli aikamoista läpsyttelyä. Nyt on hienoa, kun on panosta, heinolalaisten luotsi Jani Keinänen puolestaan mietti.

Jos oli kaukalossa liekehdintää alussa mainittujen seikkojen takia, samaa voi sanoa myös katsomosta, jonka tunnelman täydensi rumpujen pärinä. Petrell veisteli, että joukkueelle kaksi jäähyä tuonutta väärää vaihtoa oli yleisön kuohun seurausta eivätkä pelaajat kuulleet, keitä menee kentälle.

− Yleisön kohina oli vähän kuin läppä, mutta minulla on sen verran hyvä huuumorintaju, ettei sitä teistä kukaan hiffaa, Petrell virnuili.

Pelilliset ratkaisut tapahtuivat toisen ja kolmannen kaksikymppisen aikana. Peliitat ei horjunut, vaikka vieraslauma nousi Jere Espon ja Jesper Ahlgrenin osumilla kahden maalin takaa tasoihin.

− Ensimmäisessä erässä meidän pelinopeus ei riittänyt millään. (Petrus) Lintonen maalissa piti meidät hyvin mukana. Toiseen erään opittiin karsintasarjan tavoille, pystytiin pelaamaan ja haastamaan, kolmoserä sössittiin, Petrell tuumi viitaten sössimisellä jäähyihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle