Päätöserässä kuusi maalia ja tasoitus kolmessa sekunnissa - Peliitat voitti uskomattoman ilotulituksen

MESTIS / Raportti
Hermeksen Ville Rajala oli yksi tehokaimmista pelaajista lauantaina saldollaan 1+2. (Arkistokuva)
Kuva © Timo Savela
Peliittojen ja Hermeksen välisessä ottelussa oli havaittavissa se, että kumpikin joukkue lähti viimeiseen koitokseen ennen joulutaukoa tukalista asetelmista.

Hännänhuippujen uskomattoman värikäs ja lukuisan erilaisen virheen värittämä kamppailu päättyi lopulta isäntäjoukkueen voittoon jatkoajan jälkeen numeroin 6−5.

Tapahtumarikasta koitosta värittivät kotijoukkueen maalivahti Niclas Westerholmin sekä vieraiden Samuli Jukurin hörpyt avauserässä, Hermeksen pitkälle kolmoserään asti jatkunut jäähyjen välttäminen sekä Peliittojen Kalle Moision kova pommi ja vastaavasti jyrän alle jääminen nousivat pinnalle.

Lisäksi uskomattomassa päätöserässä heinolalaisyleisö näki kaksi maalia kolmeen sekuntiin ja yhteensä peräti kuusi osumaa.

− Tosi iloinen ja helpottunut joukkueen puolesta, Peliittojen päävalmentaja Santeri Heiskanen iloitsi.

Käsittämättömän draaman kaaren pään saavutti ensiksi lopulta Peliitat, joka selvisi kolmannen erän lopun tukalasta kahden miehen alivoimasta - kiitos Westerholmin ja pakiston.

− Jäähyjä tuli ihan liikaa, alivoima oli loistavaa. Alex Lindroos on äärettömän tärkeä, pelin ratkaisuja analysoinut Heiskanen tuumi viitaten pakkiin, joka palasi Pelicansin takalinjoilta Heinolaan.

Kun Hermeksen hyvin pyörinyt, joskin täysin tehoton ylivoima ei osunut, kurmotti kotijoukkue vieraitaan jatkoajalla 1+2 pinnat iskeneen Severi Lahtisen ratkaistessa voiton Peliitoille.

Tulos oli perua lopulta juurikin erikoistilanteista. Peliitat onnistui alivoimalla hyvin, kun vastaavasti Hermeksen hanat olivat tukossa pahemman kerran.

Hermes johti ottelun alussa vielä kahdella maalilla, mutta oli päätöserässä takaa-ajoasemassa ja nousi peräti kolme kertaa tasoihin.

− Saatiin todella mielenkiintoinen kokemus. Varmasti on huomattu, että tässä on ollut aikamoista turbulenssia ja kaikennäköistä on tapahtunut. Olimme jonkinlaisen yhteinäisen kokemuksen perässä, Hermeksen valmennusvastuun kantava Miko Malkamäki pohti.

− Viimeiseen erään saatiin iso tunneskaala.

Viimeisessä erässä tosiaan tunteita ja tapahtumia riitti. Esimerkiksi vieraiden Joonas Sammalmaa (2+1) kuittasi isännille hatullisen iskeneen Tatu Vihavaisen johtomaalin, kun hänen lämäri löysi verkon perille keskiympyrästä uskomattomasti ainoastaan kolmessa sekunnissa.

− Jätkät jopa yhdistyivät, kun päästiin tasoihin. Ne kokemukset ovat tärkeitä, Malkamäki mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle